Dolby Digital/DTS Ή Dolby Prologic και ΤΗΧ?

alexcat

New member
7 February 2009
39
Αθήνα,Γλυκά νερά
Dolby Digital/DTS Ή Dolby Prologic
THX είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε σε ένα AV και κάποιο ηχέιο???

τρέλα... τρέλα... τρέλα μεγάλη...
να αγοράσω ηχεία 5.1 με 5 δοριφόρους και ενα sub (small)?
να αγοράσω ηχεία 5.1 με 2 Left,Right 1 Center 2 Rear και 1 Sub τα οποια να μπορούν να αναπαράγουν και χαμηλές συχνότητες μαζί και το sub...
και ακόμα 7.1 με 2 πίσω suround Ή 5.1 με 2 ακόμα presence μπρόστα???
Ξέρω για THX θέλει 7.1 και καλό θα ήταν να είναι και δύπολα τα πίσω...
θέλω απλά να φτιάξω ένα καλό home cinema , ξεκλινησα με έναν yamaha rx-v3800 και δυστυχώς με τα bose acoustimas τα οποία και θα αλλάξω...
[FONT=&quot]Μπορείτε παρακαλώ πολύ να μου πείτε τι να κάνω γιατί θα τρελαθώ όσο ψάχνομαι [/FONT]...:bigcry::nounder:

Kαλησπερα φιλε μου. Το THX ειναι μεγαλη ιστορια. Για να φτασει στα αυτια σου κατι που να μοιαζει με THX θελει φοβερα μεγαλη προσπαθεια και διαδικασια.
Καλυτερα να δωσεις βαρος στα νεα formats DTSma και DDtrueHD, και λογικα σε 5.1, καθως σπανια για τα σημερινα δεδομενα βρισκεις ταινία σε 7.1.
Το presence, απο οτι μου απαντησαν και μενα καποιοι παλιοι γιαμαχακιδες, δεν λεει κατι το ιδιαιτερο. Αν πας παντως σε πολλα καναλια, καλυτερα το 7.1, και οχι presence.
Tελος, καλο θα ηταν τα front να ειναι δαπεδου (large), για να μπορεις να ακους πιο πλουσιο stereo, οταν ακους μουσικη(ειδικα αν ακους beats κλπ).

τι σχεση εχει το thx με το dd και τα αλλα φορματ ηχου , το ενα ειναι πιστοποιηση ηχου απο καποια studio (κατι σαν iso) , και τα αλλα format ηχου που χρησιμοποιουνται στις ταινιες , ελαχιστες ταινιες εχουν thx εφφε και επιπλεον σαν ποιοτητα δεν ειναι και κατι το τρομερο κρινοντας τις ταινιες του lucas στο cinema , λες και ο lucas επινοησε τον πολυκαναλο ηχο αποκλειστικα και οι αλλοι ειναι ασχετοι
Το thx εχει καθιερωθει σαν προτυπο λχ (ηχεια - ηχος κλπ) λογω marketing περισσοτερο παρα ποιοτητας εκανε 5-6 επιτυχημενες υπερπαραγωγες ο Lucas και εμειναν στην ιστορια
Μεινε στα νεα format ηχου dts ma , lpcm , dd true hd

τι σχεση εχει το thx με το dd και τα αλλα φορματ ηχου , το ενα ειναι πιστοποιηση ηχου απο καποια studio (κατι σαν iso) , και τα αλλα format ηχου που χρησιμοποιουνται στις ταινιες , ελαχιστες ταινιες εχουν thx εφφε και επιπλεον σαν ποιοτητα δεν ειναι και κατι το τρομερο κρινοντας τις ταινιες του lucas στο cinema , λες και ο lucas επινοησε τον πολυκαναλο ηχο αποκλειστικα και οι αλλοι ειναι ασχετοι
Το thx εχει καθιερωθει σαν προτυπο λχ (ηχεια - ηχος κλπ) λογω marketing περισσοτερο παρα ποιοτητας εκανε 5-6 επιτυχημενες υπερπαραγωγες ο Lucas και εμειναν στην ιστορια
Μεινε στα νεα format ηχου dts ma , lpcm , dd true hd
+1-bye-