Δορυφορικά για Κύπρο

GDem3685

Established Member
16 March 2010
126
Παιδιά ή εγω δεν έχω ψαξει καλα ή δεν υπαρχει συγκεντρωτικα κατι για την Κύπρο!!
Είμαι νεος στον κοσμο των δορυφορικών και ολα αυτά λόγω ΑΝΤ1 και F1! Ειμαι φοιτητης απο Κυπρο και αυτη την στιγμη βρίσκομαι στην Θεσσαλονικη για σπουδες. Εχω βάλει πιατο 80cm και βλεπω Hotbird(13) και Αstra(19). Το καλοκαιρι όμως τελειωνω και επιστρέφω στα πατρεια εδάφη και θα ηθελα να συνεχισω την ληψη δορυφορου και στην Κύπρο. Εχω μερικές απορειες και θα ήθελα την βοηθεια σας.

1) θελω να ''βλεπω'' Hotbird(13) και Αstra(19) που έχω και τωρα. Τι πιατο χρειαζομαι για καλή λήψη απο Κύπρο??
2) θελω να βαλω και BBC γιατι ακουσα έχουν τρομερή περιγραφη για F1! Ειδα το ΒΒC εκπεμπει στον Astra (28.2). Ειναι ελευθερο ή χρειαζεται καποια συνδρομη??
3) Μπορω να βλεπω και τους 3 δορυφορους απο ενα πιατο με 3 LNB και τι μεγεθος αν μπορω ή χρειαζομαι 1 πιατο για Hotbird(13) και Αstra(19) και 1 για Astra (28.2).
4) τι μεγεθος πιατο προτεινετε για καλή λήψη??

Μένω στην Λεμεσο που είναι η νοτειότερη πόλη στην Κύπρο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!! :grinning-smiley-043

Παιδιά ή εγω δεν έχω ψαξει καλα ή δεν υπαρχει συγκεντρωτικα κατι για την Κύπρο!!
Είμαι νεος στον κοσμο των δορυφορικών και ολα αυτά λόγω ΑΝΤ1 και F1! Ειμαι φοιτητης απο Κυπρο και αυτη την στιγμη βρίσκομαι στην Θεσσαλονικη για σπουδες. Εχω βάλει πιατο 80cm και βλεπω Hotbird(13) και Αstra(19). Το καλοκαιρι όμως τελειωνω και επιστρέφω στα πατρεια εδάφη και θα ηθελα να συνεχισω την ληψη δορυφορου και στην Κύπρο. Εχω μερικές απορειες και θα ήθελα την βοηθεια σας.

1) θελω να ''βλεπω'' Hotbird(13) και Αstra(19) που έχω και τωρα. Τι πιατο χρειαζομαι για καλή λήψη απο Κύπρο??
2) θελω να βαλω και BBC γιατι ακουσα έχουν τρομερή περιγραφη για F1! Ειδα το ΒΒC εκπεμπει στον Astra (28.2). Ειναι ελευθερο ή χρειαζεται καποια συνδρομη??
3) Μπορω να βλεπω και τους 3 δορυφορους απο ενα πιατο με 3 LNB και τι μεγεθος αν μπορω ή χρειαζομαι 1 πιατο για Hotbird(13) και Αstra(19) και 1 για Astra (28.2).
4) τι μεγεθος πιατο προτεινετε για καλή λήψη??

Μένω στην Λεμεσο που είναι η νοτειότερη πόλη στην Κύπρο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας!! :grinning-smiley-043

1) Καλύτερο είναι να ρωτήσεις τους φίλους Κύπριους συμφορουμίτες (όπως τον Athanasis ας πούμε), αν και - σύμφωνα με κάποιους απο αυτούς - έχουν αναφερθεί λήψεις του Astra 19.2Ε με 90άρι πιάτο ...

2) Ελεύθερο είναι, αλλά αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι το BBCi και όχι το ΒΒC1. Αυτό το τελευταίο είναι στον Astra 2D και χρειάζεται πολύ μεγάλες διαμέτρους κατόπτρων, είτε στην Ελλάδα έιτε στην Κύπρο. Τo BBCi είναι σαφώς πιό βατό στη λήψη του ....

3) Σαν γενικός κανόνας, όσο μεγαλύτερες είναι οι αποκλίσεις απο το κέντρο (στο οποίο συνήθως στοχεύουμε την ασθενέστερη θεωρητικά δορυφορική λήψη) τόσο μεγαλύτερη η διαμέτρος του πιάτου για πλήρη και επαρκή λήψη, οπότε κάνεις τα κουμάντα σου ανάλογα...

4) Αυτό εξαρτάται απο το πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις ... Όσο μεγαλύτερο το κάτοπτρο, τόσο καλύτερα (το μέγεθος μετράει σ' αυτήν την περίπτωση !!!)

Φιλικά,

Φίλιππος

Σ' ευχαριστώ φίλε Φιλιππε! Αν και δεν εχω παρεί αμεσες απαντησεις για τις διαστασεις, με βοήθησες σε κάποια σκοτεινά σημεια μιας και ειμαι νεος στον χώρο. Εγω για F1 τι χρειαζομαι? BBCi ή BBC1??

Σ' ευχαριστώ φίλε Φιλιππε! Αν και δεν εχω παρεί αμεσες απαντησεις για τις διαστασεις, με βοήθησες σε κάποια σκοτεινά σημεια μιας και ειμαι νεος στον χώρο. Εγω για F1 τι χρειαζομαι? BBCi ή BBC1??

BBCi

Για διαμέτρους, θα έκανα μια εικασία απο 1.2μ και πάνω για παράκεντρες ...
-bye-

καπου εκει το υπολογιζα!! το ΒΒCi ειναι στον Αstra 28,2??

Ναι ... και ευτυχώς ΔΕΝ είναι στον μισητό Astra 2D αλλά στην νότια δέσμη του Astra 2B που είναι σαφώς πιό βατή ...

Επειδή παρατήρησα οτι ρώτησες και στο νήμα της F1 για το BBC1, ΚΑΙ ΑΥΤΟ τό μεταδίδει ! Αλλά είναι στον 2D και πάς για πιάτο πάνω απο 3μ διάμετρο και αυτό με πολλές προυποθέσεις !

Οκ!! Σ'ευχαριστώ!! Οποτε παω για Astra στις 28,2. Ευτυχως γλυτωσαμε το 3μετρο πιατο!! -bye-

Απορώ πάντως που ο Αθανάσης δεν πρότεινε καμιά Dreamboxειδή λύση όπως αρέσκεται(για θέαση της Formula 1 εννοώ)...Πάντως φίλε GDem3685, τα δικαιώματα της Formula 1 στην Κύπρο τα έχει η Ltv(Lumiere) την οποία μπορείς πολύ εύκολα να δεις είτε μέσω της Nova Cyprus δορυφορικά, είτε μέσω των Cytavision, Cablenet or Primetel, είτε ακόμα και μέσω του Ltv Cable...Νομίζω πως οι μεταδόσεις γίνονται σε 16:9 κάδρο...

Κωνσταντίνος

Απορώ πάντως που ο Αθανάσης δεν πρότεινε καμιά Dreamboxειδή λύση όπως αρέσκεται(για θέαση της Formula 1 εννοώ)...Πάντως φίλε GDem3685, τα δικαιώματα της Formula 1 στην Κύπρο τα έχει η Ltv(Lumiere) την οποία μπορείς πολύ εύκολα να δεις είτε μέσω της Nova Cyprus δορυφορικά, είτε μέσω των Cytavision, Cablenet or Primetel, είτε ακόμα και μέσω του Ltv Cable...Νομίζω πως οι μεταδόσεις γίνονται σε 16:9 κάδρο...

Κωνσταντίνος

Φίλε Κωνσταντινε,

Ευχαριστω πολύ. Παρακολουθω ήδη μεσω LTV απο το ''ονειροκουτι'' αλλα οι σχολιαστες για την F1 ειναι το πιο λογο που μπορω να πω ΧΑΛΙΑ. Για αυτο ειπα να ψάξω για εναλλακτικη και η καλύτερη ειναι το BBCi:guitarist:

Γιωργος

Μιλάς για τους Κύπριους σχολιαστές;Δεν έχει επιλογή για english audio η LTV; Παράξενο...

Δεν ξερω καθως την Κυριακη ηταν ο πρωτος αγωνας που ειδα μεσω LTV. θα το κοταξω αν και δεν το νομιζω. Και εσυ απο Κύπρο εισαι??

Δεν ξερω καθως την Κυριακη ηταν ο πρωτος αγωνας που ειδα μεσω LTV. θα το κοταξω αν και δεν το νομιζω. Και εσυ απο Κύπρο εισαι??

Είμαι Ελλαδίτης, αλλά μένω Λεμεσό τα τελευταία 7 χρόνια...Για δορυφορικά θέματα και ειδικά για τη Λεμεσό, θα σε βοηθήσει πολύ ο Athanasis...

Είμαι Ελλαδίτης, αλλά μένω Λεμεσό τα τελευταία 7 χρόνια...Για δορυφορικά θέματα και ειδικά για τη Λεμεσό, θα σε βοηθήσει πολύ ο Athanasis...

Αν με κόψεις Online, έχω παράθυρο επικοινωνίας. Λεπτομέριες πιό κάτω.

cyprus1spirit

Παράθυρο Συζήτησης