Δορυφορικα-Nova & Samsung D8000

longiorgis

New member
3 November 2011
16
Γεια σας Παιδια.Πρωτα απ'ολα να ξεκαθαρισω οτι ειμαι πολυ νεος σ'αυτα οποτε κ λιγο ασχετος με τα δορυφορικα(αν και γενικως εχω καλη σχεση με τη τεχνολογια).Μολις αγορασα μια καινουρια τηλεοραση Samsung 46D8000 η οποια εχει δορυφορικο δεκτη.Σπιτι μου εχω δορυφορικο πιατο του οποιο το καλωδιο το εχω συνδεδεμενο με τον αποκωδικοποιητη της Nova.Μπορω να κανω κατι αυτο το καλωδιο να πηγαινει και στη τηλεοραση και στον αποκωδικοποιητη.Αν ναι τι ακριβως και τι χρειαζεται να παρω και απο που;Επισης περα απο το καλωδιο του πιατου η τηλεοραση χρειαζεται τιποτα αλλο για να πιασει δορυφορικα καναλια;
Ελπιζω να με βοηθησει καποιος...Ξερω για καποιους μπορει να φαινονται γελοια αυτα που ρωταω αλλα...νεουρας
icon11.png
!!!

Ο δέκτης της NOVA εκτός από SAT IN έχει και SAT OUT? (ή loop μπορεί να το λέει).
Αν ναι, θα βάλεις ένα καλώδιο από εκεί προς την τηλεόρασή σου.

Αλλιώς, θα πάρεις ένα δορυφορικό splitter 1:2 που να υποστηρίζει οπωσδήποτε "power pass".
Θα συνδέσεις το καλώδιο στο ΙΝ και στην έξοδο τις δύο συσκευές σου.

satellite_splitter.jpg

Όταν δεν βλέπεις NOVA, θα μπορείς βλέπεις παρακολουθείς προγράμματα από την τηλεόραση... και το αντίστροφο.
Θα κλείνεις τον δέκτη της NOVA και θα βλέπεις δορυφορικά από την τηλεόραση... ή θα "βγαίνεις" από τα δορυφορικά της TV και θα ανοίγεις την NOVA.

Στην τηλεόραση σου, να ξέρεις γενικά πως θα βλέπεις ότι είναι χωρίς συνδρομή, τα ελεύθερα κανάλια δηλαδή.

Φιλικά... Σάκης!

Σ'ευχαριστω πολυ Σακη.ησουν πολυ κατατοπιστικος.νομιζω οτι ειναι ακριβως οτι χρειαζομαι.

Αν έχει ελεύθερη κάρτα μπορεί να βλέπει από την τηλεόραση και το πακέτο της νοβα με irdeto cam, καταργώντας το δέκτη τελείως!