ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΓΙΑ...ΓΑΛΛΟΜΑΘΕΙΣ

TRIN

New member
5 August 2006
63
Με αφορμη το σταματημα των multivision και την συγχωνευση TPS -CANAL SATELLITE,ειπα ν ανοιξω αυτο το thread ....
Καθ' ενας θα μπορει να γραψει τι βλεπει , τι υπαρχει,τι συνδρομες μπορουν να γινουν και απο που και ποσο,links....Οτιδηποτε εχει σχεση με Γαλλοφωνα καναλια και providers....

Ευχαριστω!

Last edited:
Το πιο ευκολο και φτηνό ειναι το absat και η παραλλαγή του bis με σκέτη και προπληρωμένη κάρτα βιαξες και ουδόλως ενδιαφέρονται για τον αν μένεις στο εξωτερικό. Αυτα που αξίζουν πάντως είναι τα Animaux-Encyclopedia-Escales (τα 2 πρωτα μόνο σε καρτα absat)

Και απο καινουργειες ταινιες τι καναλια εχουν ?
Ποιό πακέτο;
Ολες οι καινούργιες ταινίες ειναι πλέον στο Canalsat (Astra) αφου το TPS κλείνει οριστικά το φθινόπωρο

Καλημερα, ΣΟΣ ερωτηση! Πως ενεργοποιειται μια επισημη καρτα ABSAT!
Την παρελαβε ενας γνωστος μου απο μαγαζι της Αγγλιας, αλλα δεν του ανοιγουν τα καναλια με viaccess cam. Ιδεα κανεις?

Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Αλλά τι να δεις κανεις στο absat αν δεν είσαι τέλειως γνώστης της γαλλικής γλώσσας. Αν είχε τουλάχιστον υπότιτλους optional στα γαλλικά όπως έχει το tps ή δεύτερη υποφέρουσα ήχου με το original soundtrack των ταινιών θα έλεγε κάτι. Τόσο καιρό που ήταν "ελεύθερο" πολύ σπάνια το έβλεπα. Αλλά και πάλι και τέλεια να ήξερα γαλλικά δεν θα υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ μαζί του καθώς δεν έχει αθλητικά και οι ταινίες που βάζει είναι τρίτης διαλογής. Αν αξίζει για κάτι είναι μόνο για τα κρατικά κανάλια. Αλλά κι αυτά αν εξαιρέσεις το tf1 και το arte μου φαίνεται ότι δε λένε και πολλά

To viaccess cam πρεπει να ειναι κοκκινο και όχι το παλιο μαύρο...
Αν η καρτα ήταν ενεργοποιημένη, λογικά θα άνοιγε. Αν δεν ειναι πρεπει να τηλεφωνήσει ή να στείλει εμαιηλ να την ενεργοποιήσουν
Επίσης, ας μπει λίγο απο τα μενού του καμ στα ενδότερα της μοντούλας (κωδικός αν ζητηθεί είναι 8080) και ας δει μηπως υπάρχει parental lock

Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Αλλά τι να δεις κανεις στο absat αν δεν είσαι τέλειως γνώστης της γαλλικής γλώσσας. Αν είχε τουλάχιστον υπότιτλους optional στα γαλλικά όπως έχει το tps ή δεύτερη υποφέρουσα ήχου με το original soundtrack των ταινιών θα έλεγε κάτι. Τόσο καιρό που ήταν "ελεύθερο" πολύ σπάνια το έβλεπα. Αλλά και πάλι και τέλεια να ήξερα γαλλικά δεν θα υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ μαζί του καθώς δεν έχει αθλητικά και οι ταινίες που βάζει είναι τρίτης διαλογής. Αν αξίζει για κάτι είναι μόνο για τα κρατικά κανάλια. Αλλά κι αυτά αν εξαιρέσεις το tf1 και το arte μου φαίνεται ότι δε λένε και πολλά
Οπως λες...περι ορέξεως...
Για μένα που ξέρω γαλλικά, τα Animaux, Encyclopedia, Escales ειναι απο τα αγαπημένα μου κανάλια!

Φίλιππε το πρόβλημα με εμένα είναι ότι είμαι γαλλομαθής εξ... αντανακλάσεως. Επειδή ξέρω σχεδόν τέλεια ιταλικά και επειδή οι δύο γλώσσες είναι λατινογενείς μπορώ να διαβάσω και βιβλίο στα γαλλικά χωρίς να χρειάζομαι ούτε να ανοίξω το λεξικό. Αλλά δυστυχώς τα γαλλικά αλλιώς γράφονται κι αλλιώς προφέρονται κι έτσι δυσκολεύομαι αρκετά στην κατανόηση του προφορικού λόγου γι' αυτό με απωθεί η ιδέα του absat ενώ αντίθετα στο tps είχα παρακολουθήσει ένα σωρό ταινίες με ενεργοποιημένους τους teletext υπότιτλους. Το μόνο που με πειράζει είναι ότι δεν μπόρεσα να δω ποτέ ιταλικό μπουκέτο γιατί όσο αυτά μπορούσαν να ανοιχτούν αυτά ήταν στις δυτικές δέσμες του hotbird και απαιτούσαν πιάτο di dimensioni mostruosi για να τα δούμε εδώ στην Κρήτη και στη συνέχεια όταν τώρα πιάνουμε το sky καμπάνα υπάρχει το nds και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης

Εγω με την ...αντίστροφη διαδικασία έμαθα Ιταλικά!
Μαλιστα τον παλιο καλό καιρό της αναλογικής...που δεν είχαμε τόσο πολλά κανάλια να μας αποσπούν την προσοχή στηνόμουν στα 3 RAI και τα 3 Berlusconi, εβρισκα ενα πρόγραμμα που με ενδιέφερε και παρακολουθώντας το σημείωνα όλες τις άγνωστες λέξεις για να τις δω μετά στο λεξικό. Παντως τώρα τα παρακολουθώ ανετα και τα καταλαβαίνω πολύ καλά, γιατι η προφορά τους είναι σαφώς ευκολότερη για έλληνες..

Με αυτό που είπες Φίλιππε μου θύμισες ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθώ με τα δορυφορικά το 1996.Ήταν τα κανάλια του Berlusconi που εκείνη την εποχή μεταδίδονταν από τις 62 μοίρες ανατολικά και τα κανάλια του rai στον hotbird. Είχα ένα δέκτη pace αναλογικό και ένοιωθα ευτυχής γιατί μπορούσα να παρακολουθήσω είκοσι κανάλια.Τώρα έχουμε χιλιάδες και δεν μας φτάνουν.