Δορυφορική και επίγεια σε ένα καλώδιο και πρίζες διελεύσεως

triantis7

New member
10 November 2011
11
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω περάσει και το SAT σήμα και το επίγειο μέσα σε ένα καλώδιο με diplexer και στο σαλόνι έχω πρίζα SAT-Επίγεια.

Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί κανονικά και το δορυφορικό και το επίγειο σήμα.

Το πρόβλημά μου είναι, ότι αυτή είναι η πρώτη πρίζα στο σπίτι και όλες οι υπόλοιπες πρίζες (+3) παίρνουν σε σειρά.

Με το που συνδέσω το καλώδιο που πάει στις επόμενες πρίζες πάνω στο out της κεντρικής μου πρίζας, αυτομάτως κόβεται το δορυφορικό σήμα.

Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ στην έξοδο της πρώτης πρίζας να ενώσω τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού (μόνο επίγειο στις υπόλοιπες).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Δεν καταλαβαινω γιατι μοορει να γινεται αυτο. Το σωστο ειναι η πριζα η πρωτη να ειναι διελευσεως sar-tv και οι υπολοιπες τερματικες. Η διακλαδωση να γινετΙ πισω στο μηχανισμο συνδεσης δηλαδη, οχι εμπρος απο την εξοδο.
 
Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί η τελευταία πρίζα δεν ειναι τερματική και εχει μπει και εκεί εκ παραδρομής διέλευσης. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έρθει κάποιος τεχνικός να μετρήσει το σήμα να δει γιατί κόβετε.
 
Re: Απάντηση: Δορυφορική και επίγεια σε ένα καλώδιο και πρίζες διελεύσεως

Πρώτη-δεύτερη-τρίτη πρίζα θα πρέπει να είναι διέλευσης (tv-sat) και η τελευταία τερματική (tv-sat).
 
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Αρχικά να σας πώ ότι συνολικά υπάρχουν 4 πρίζες.

Η πρώτη είναι SAT και οι υπόλοιπες 3 ήταν απλές, όχι SAT. άλλαξα λοιπόν την δέυτερη με SAT, οπότε τώρα είναι SAT οι 2 πρώτες και απλές οι άλλες 2.

Ακόμα και αν συνδέσω μόνο τις 2 πρώτες (SAT), και αφήσω κενή την έξοδο της δεύτερης διελεύσεως, έχω το ίδιο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι κόβεται το δορυφορικό σήμα. Το επίγειο δεν κόβεται σε καμία περίπτωση.

Καμιά ιδεά;

Φίλε ikulias τι εννοείς για το DC;
 
Για να σου δουλέψει σωστά πρέπει όλες να είναι sat οι τρεις πρώτες διελεύσεως και η τελευταία τερματική. Εσένα η sat πρίζες που έχεις γνωρίζεις αν είναι διελεύσεως η τερματικες;
 
SAT είναι μόνο οι 2 πρώτες και είναι και οι δύο διελεύσεως. Οι άλλες 2 είναι απλές και γιαυτό τον λόγο δεν τις σύνδεσα καθόλου, οπότε στην παρούσα φάση, έχω συνδεμένες μόνο 2 SAT διελεύσεως που στην δεύτερη δεν έχω ενώσει τίποτα στο OUT. Παίζει γιαυτόν τον λόγο να κόβει το δορυφορικό σήμα και αν ήταν τερματική αυτή η δεύτερη να δούλευε σωστά;
 
Οπότε θα βάλω όλες τις πρίζες SAT με την τελευταία να είναι σίγουρα τερματική και θα επανέλθω να σας πω τι κατάφερα.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!