Δορυφορικη σε Ν.Αφρικη

dks164

New member
20 January 2011
6
Χαίρετε,
Αναμένετε να μεταβώ σε Ν.ΑΦρική για δουλειά για ένα μεγάλο διάστημα, θα ήθελα να ρωτήσω τι θα μπορούσα να κάνω όσον αφορά ελληνικά κανάλια αλλά και γιατί όχι superleague..Θα βρω εκεί κάποιο δορυφορικό πακέτο ή θα πρέπει να πάρω απο εδώ κάτι πριν φύγω.. Κάποια κάρτα ή τι άλλο... Έκανα μια ερωτηση με mail στην Nova αλλα μου είπαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν είναι διαθέσιμες εκτός Ελλάδας.. Κάποια συμβουλή;;;;

Για ν. αφρική υπάρχει η συνδρομητική της multichoice η οποία είχε στα κανάλια της και το ert world (με ελληνικό πρωτάθλημα για τους απόδημους). Το site είναι αυτό http://www.dstv.com/, με μια ματιά όμως τώρα που έριξα ert world δυστυχώς δεν βρήκα. Καλό είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο την ερτ και να ρωτήσεις τι γίνεται με το σήμα στη ν. αφρική.
Για hotbird και νοβα θέλεις πάνω από 5μ. πιάτο, δε νομίζω να σε βολεύει κάτι τέτοιο..
Ένα ερώτημα είναι ο apstar στις 76.5 e, ο οποίος έχει 1-2 ελληνικά κανάλια,
δε γνωρίζω όμως με τι πιάτο μπορείς να λάβεις το δορυφόρο αυτό...

Last edited:
Πρωτ' απ ολα και να εφτανε σημα απο τις 13E που ουτε με 5μ ισχυει (το δοκιμασε Γερμανος εκτος του Johannesburg), το support hotline της ΝΟΒΑ θα ηταν υποχρεωμενη να σου πει πως δεν διατιθεται η υπηρεσια της εκτος Ελλαδος. Τα δικαιωματα εκπομπης της το απαγορευουν.

Οσο για τις 76.5Ε μονο και μονο για την ERT World να στησεις 2.40μ για να εισαι καλυμμενος δεν ξερω αν εχεις τον χωρο και την διαθεση. Καποτε εβγαινε απο κει το αυστραλιανο πακετακι UBI World το οποιο πολυ εξυπηρετουσε τους Ελληνες της Αφρικης ομως εκτος του οτι ειχε εμποδια και ηταν ακριβο δεν επερνες τα ιδια καναλια οπως στην Ελλαδα αλλα παραλλαγες με αρκετο υλικου κονσερβας. Αυτο εξακολουθει να υπαρχει ομως ειναι εκτος εμβελειας επισης αφου εκπεμπει απο τις 152Ε και προωριζεται σε Αυστραλια και Νεα Ζηλανδια.

Απομενει ως μονη λυση, το ZaapTV, με το οποιο εχουν βολευτει αρκετοι τελευταια οσοι δεν εχουν προσβαση στις 13Ε. Προκειται για IPTV, αγοραζεις τον δεκτη και - προϋποθεση μια internet flatrate αξιοπρεπης ταχυτητας - αποκτας προσβαση στα γνησια καναλια της Ελλαδος. Δεν το εχω δει στην πραξη αλλα οπως ειχαν γραψει πριν μηνες καποιοι ειτε εδω ειτε στο SDTV.gr, βλεποταν και σε μεγαλες οθονες. Δεν γνωριζω ομως καθολου αν ισχυουν ολα αυτα ακομα. Η εταιρια βεβαια δεν εγγυαται για τα streams. Επειδη δεν ειναι δικα τους ανα πασα στιγμη μπορει να σταματησουν. Αν ειχε συμβει κατι τετοιο πιστευω πως θα το ειχαμε μαθει. Για να παρεις μια εικονα πως ειναι τα μενου και ποσο καθυστερει στο zapping ψαξε στο youtube. Υπαρχει και facebook group με ονομα zaap tv.

Μία λύση είναι και το place shifting, με κάποια συσκευή σαν το Slingbox. Η ποιότητα θα είναι ανεκτή αν έχεις στην Ελλάδα 1Mbit upload στη DSL σου.

Καλό είναι να υπάρχει και κάποιος Ελλάδα να κάνει καμία επανεκκίνηση αν τυχόν κολλήσει κάποια συσκευή.

Το πακέτο της UBI World TV εξακολουθεί να βγαίνει από τη συχνότητα 3747 V του Apstar-2R @ 76.5° East , η δε συνιστώμενη διάμετρο για τη Ν.Αφρική είναι 2.10 μ. ( για C Band ), όμως η συνδρομή για όλο το Ελληνικό πακέτο είναι 52.0 το μήνα .

http://www.ubiworldtv.com/languages/greek.html

Αντωνη το lyngsat δειχνει στην 3747V μονο το Mad World σαν FTA και τα υπολοιπα ελληνικα ανυπαρκτα. Μπορεις να το ελεγξεις;
Χρήστο αυτή τη συχνότητα δεν την κατεβάζω εύκολα , λόγω μικρού κατόπτρου . Πάντως είδα στο http://www.flysat.com/apstar2r.php , ότι υπάρχει ακόμα , αλλά μπορεί να έχει φύγει και να μην είναι ενημερωμένο το site .
Πάντως θα κοιτάξω , μπορεί όμως να μην το κατεβάσω , αλλά αυτό να εκπέμπει .

Σιγουρα υπαρχει Αντωνη η λες lyngsat και flysat να μην εχουν ενημερωθει; Οπως και να χει, δεν φανταζομαι να ειναι το καναλι που ψαχνει ενας μεταναστης αν βρησκεται μακρια απ' τη πατριδα.

Να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας όλους, αν και σε πρώτη φάση δεν είναι ότι καταλαβαίνω και τα πάντα... Δεν έχω ξανασχοληθεί με τις δορυφορικές εκπομπές αλλά απο ότι φαίνεται θα .. αναγκαστώ να το ψάξω...

H ubi δεν έχει πλέον τα ελληνικά κανάλια στις 76.5. Εχει μείνει ευτυχώς η ερτ που εκπέμπει ελεύθερα το δορυφορικό πρόγραμμα και τα ραδιόφωνα (νετ, ερα σπορ κλπ.). Άρα μια λύση αν μπορεί να την πει κανείς, από δορυφορικής άποψης, είναι αυτή με το μέγεθος πιάτου που σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω. Θα έχεις και το ελληνικό πρωτάθλημα που θες..

καλησπέρα

γνωρίζει κάνεις τι πιάτο χρειάζεται για λήψη hotbird13+astra19 στο τοροντο του Καναδά

ευχαριστώ

Στην ΝΔ Γροιλανδια που ειναι ακομα ορατοι οι 13Ε ειχαν στηθει 5μ. Με απλα λογια οι 13Ε λαμβανονται σχετικα ευκολα μονο εως την Ισλανδια-Αζορες στο Δυτικο τους ακρο. Εκτος ψαχνεις για λυση Slingbox/Hava και καποιον να σου παρεχει μονυμη προσβαση με σταθερο upload.

καλήμερα

Καταρχήν Ευχαριστώ για την γρήγορες απαντήσεις.Σε ένα μηνά σκοπεύω να κάνω ένα ταξίδι στο Καναδά για περίπου 3 μήνες και δεν θέλω να χάσω τα παιχνίδια της superleague που δείχνει η nova.Έχω τον δεκτή vu+ uno και σύνδεση adsl annexm με max γραμμής 16/2.Ερώτηση.Εαν αγοράσω τον δεκτή slingbox και τον συνδέσω με τον vu+ θα μπορέσω να δω απομακρυσμένα εικόνα από το vu

ευχαριστώ

Λογικα πρεπει να γινεται. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια με συσκευες τυπου slingbox η Hava ομως ειχα διαβασει στο παρελθον πως δεν συνεργαζονται με ολους τους δεκτες. Αν κανεις εδω μεσα εχει δοκιμασει αυτον τον συνδιασμο ας μας απαντησει αλλιως θελει ψαξιμο σε φορα οπου εχουν εμπειρια.

Ανεξαρτητα απ' αυτο ομως στον Καναδα που θα πας εχεις εξασφαλισμενη flatrate με download ταχυτητα τουλαχιστον 2Mbps ? Ρωταω γιατι αν τυχον βρεθεις επαρχια οπου δεν εχει καλυψη broadband θα πρεπει να σκεφτεις και για δορυφορικο internet οπου πρεπει να βρεις πακετο με απεριοριστο bandwidth.

Επισης λες πως θα λειπεις 3 μηνες. Αυτο το διαστημα πρεπει να δουλευει ο δεκτης σου. Αν τυχον κολλησει λογω software η διακοπη ρευματος, εχεις φροντησει κανεναν να στον ξαναβαλει μπρος;

καλήμερα

Καταρχήν Ευχαριστώ για την γρήγορες απαντήσεις.Σε ένα μηνά σκοπεύω να κάνω ένα ταξίδι στο Καναδά για περίπου 3 μήνες και δεν θέλω να χάσω τα παιχνίδια της superleague που δείχνει η nova.Έχω τον δεκτή vu+ uno και σύνδεση adsl annexm με max γραμμής 16/2.Ερώτηση.Εαν αγοράσω τον δεκτή slingbox και τον συνδέσω με τον vu+ θα μπορέσω να δω απομακρυσμένα εικόνα από το vu

ευχαριστώ

Σε πιο μέρος του καναδά θα πας ; Αν πας στην ανατολική ακτή με δεδομένο ένα ping της τάξεως των 200ms δεν θα έχεις πρόβλημα να πιάσεις το ανώτερο της upload γραμμής σου (περίπου στα 1600-1700 kbps) με αξιοπρεπή εικόνα σε ανάλυση 640*480. Βέβαια στο ποδόσφαιρο κ γενικά σε κινούμενη εικόνα θα έχεις μια σχετική θολούρα, μην περιμένεις να δεις όπως εδώ.
Προτείνεται το proHD λόγω του h264 αλλά κ το solo θα σου κάνει (έχει πιο προσιτή τιμή).
Μιλάω πάντα για slingbox (δεν έχω το hava), στο οποίο υπάρχουν κωδικοί για το vu. Αν έχεις κάρτα "ανύπαντρη" θα δεις.

Last edited:
Σε πιο μέρος του καναδά θα πας ; Αν πας στην ανατολική ακτή με δεδομένο ένα ping της τάξεως των 200ms δεν θα έχεις πρόβλημα να πιάσεις το ανώτερο της upload γραμμής σου (περίπου στα 1600-1700 kbps) με αξιοπρεπή εικόνα σε ανάλυση 640*480. Βέβαια στο ποδόσφαιρο κ γενικά σε κινούμενη εικόνα θα έχεις μια σχετική θολούρα, μην περιμένεις να δεις όπως εδώ.
Προτείνεται το proHD λόγω του h264 αλλά κ το solo θα σου κάνει (έχει πιο προσιτή τιμή).
Μιλάω πάντα για slingbox (δεν έχω το hava), στο οποίο υπάρχουν κωδικοί για το vu. Αν έχεις κάρτα "ανύπαντρη" θα δεις.

θα εγκατασταθώ στο toronto.Εαν πάρω το prohd θα μπορέσω να δω χωρίς κολλήματα κανάλια hd ;;

θα εγκατασταθώ στο toronto.Εαν πάρω το prohd θα μπορέσω να δω χωρίς κολλήματα κανάλια hd ;;

Οι προδιαγραφές που δίνει η slingmedia για hd streaming είναι από 1.5mbps και πάνω.

Pro-hd
--------
Network Bandwidth
HD Viewing: 1.5 Mbps or higher
SD Viewing: 384 Kbps or higher
Mobile Viewing: 250 Kbps or higher

Aπό την εμπειρία μου σου λέω πως θα χρειαστείς πάνω από 3 mbps για καλή εικόνα. Ακόμα κ να είχες τόσο upload εδώ δύσκολα θα πήγαινες πάνω από 2 μέχρι τον καναδά λόγω απόστασης...