Δορυφορικό και αναλογικό σήμα απο ενα καλώδιο

Χαίρετε,
Θέλω και εγώ να βάλω το δορυφορικό μου πιάτο μέσω της κεντρικής εγκατάστασης αλλά πριν προχωρήσω ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Μένω στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας μου και έχω σε όλο το σπίτι τερματικές πρίζες. Ο ιδιοκτήτης του επάνω διαμερίσματος λέει πως έχει διελεύσεως που κατεβαίνουν κάτω σε μένα. Αν βάλω combiner για να κατεβάσω το δορυφορικό σήμα στην γραμμή που είναι για τα διαμερίσματα μας, θα επηρρεάσει την ποιότητα του σήματος του;

Αν επηρρεάζει την ποιότητα του σήματος των "επάνω διαμερισμάτων", υπάρχει περίπτωση αν βάλω πρίζες διελευσεως tv-sat να λυθεί το πρόβλημα;

Ο ιδιοκτήτης του επάνω διαμερίσματος λέει πως έχει διελεύσεως που κατεβαίνουν κάτω σε μένα.

Είναι παλιό το σπίτι?
Γιατί συνήθως οι πρίζες διελεύσεως χρησιμοποιούνται για να μοιραστεί το σήμα στο ίδιο σπίτι (απ' το ίδιο καλώδιο) και όχι σε άλλο όροφο.
Εσείς, λέτε ότι έχετε τερματικές. Οπότε σ' εσας θα πρέπει να κατεβαίνει σε κάθε μιά από αυτές, ξεχωριστό καλώδιο απ' τη ταράτσα.
Τι απ' τα δύο ισχύει?

PS από κάτω υπάρχει ισόγειο?

Η οικοδομή έχει χτιστεί το 2002. Κάθε πρίζα που άνοιξα στο διαμέρισμα μου έρχεται ένα καλώδιο. Στο επάνω έρχεται ένα και κατεβαίνει ένα...(αυτό λέει ο γείτονας)

από κάτω δεν έχει τίποτα...

Η οικοδομή έχει χτιστεί το 2002. Κάθε πρίζα που άνοιξα στο διαμέρισμα μου έρχεται ένα καλώδιο.

Σίγουρα?
Δηλ απ' τη ταράτσα πόσα καλώδια φείνεται να φεύγουν?
Πόσοι όροφοι? Δώμα τελευταίου ορόφου?