Δορυφορικος Εξοπλισμος

zizu

New member
31 March 2011
19
Παιδιά σκέφτομαι να βάλω δορυφορική αλλά δεν εχω ιδέα πάνω στο θέμα...
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια οικονομικά πακέτα γιατί ζούμε και δύσκολες εποχές.
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την δορυφορική και αν αξίζει καθώς και τι κανάλια θα μπορώ να πιάνω...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ εκ των προτέρων.

p.s. δεν το σκέφτομαι για nova μιας και πιστεύω ότι κοστίζει αρκετα

Θέλεις έναν δέκτη πρώτα που υπάρχουν πολλοί στο εμπόριο, θέλεις ένα πιάτο και καλώδιο που θα τα συνδέσει.

Νόβα αν θέλεις να βάλεις θα πρέπει να έχεις τον δικό τους δέκτη και μόνο διότι θα είσαι νέος συνδρομητής!

Για δέκτη θέλεις να είναι hd ή όχι;
Για πιάτο, πόσους δορυφόρους θα ήθελες να βλέπεις;
Μπορείς με ένα πιάτο να βλέπεις από έναν εώς 4, με άλλο μέχρι 16 ή να βάλεις κινητό πιάτο που θα βλέπεις πολλούς παραπάνω.

Θέλεις έναν δέκτη πρώτα που υπάρχουν πολλοί στο εμπόριο, θέλεις ένα πιάτο και καλώδιο που θα τα συνδέσει.

Νόβα αν θέλεις να βάλεις θα πρέπει να έχεις τον δικό τους δέκτη και μόνο διότι θα είσαι νέος συνδρομητής!

Για δέκτη θέλεις να είναι hd ή όχι;
Για πιάτο, πόσους δορυφόρους θα ήθελες να βλέπεις;
Μπορείς με ένα πιάτο να βλέπεις από έναν εώς 4, με άλλο μέχρι 16 ή να βάλεις κινητό πιάτο που θα βλέπεις πολλούς παραπάνω.
Κοίτα για δέκτη hd δεν καίγομαι κιόλας...
Τώρα για πιάτο γίνεται να μου πεις περίπου τιμές για να σου πω???
Δηλαδή πόσο θα πάει το 1 πιάτο, πόσο τα 2 και πόσο 1 κινητό πιάτο???
Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός αλλά είμαι άσχετος :rifle:

Όλα τα αξιόλογα κανάλια για εμένα είναι με συνδρομή!

Θα σου πρότεινα ένα πιάτο που θα στοχεύει hotbird, astra και hellassat για αρχή.

Σε ποια περιοχή της χώρας είσαι;

Όλα τα αξιόλογα κανάλια για εμένα είναι με συνδρομή!

Θα σου πρότεινα ένα πιάτο που θα στοχεύει hotbird, astra και hellassat για αρχή.

Σε ποια περιοχή της χώρας είσαι;
Αθήνα.
Για τι αριθμό καναλιών μιλάμε(και από τους 3 δορυφόρους)???

Κανάλια hotbird, http://gr.kingofsat.net/sat-hb6.php
κανάλια astra http://www.lyngsat.com/astra19.html
κανάλια hellassat http://gr.kingofsat.net/pos-39E.php

Αν δεν τα δεις όμως δεν θα καταλάβεις πολλά.
Πολλά κανάλια αν και τα πιο πολλά δεν τα ξέρω...
Να σου κάνω μία ερώτηση ακόμα, απ'ότι έχω ακούσει υπάρχουν πολλά ακατάλληλα δορυφορικά κανάλια.Ισχύει κάτι τέτοιο???Και αν ναι υπάρχει τρόπος να τα κλειδώσω μιας και έχουμε και μικρά παιδιά???

φίλε καλως ήρθες στα δορυφορικά. το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς και να μας πεις τι θέλεις να βλέπεις. δεν έχει νόημα να λαμβάνεις 4 ή 16 δορυφόρους, να έχεις 5000 κανάλια και να μην βλέπεις τίποτα. και το λέω αυτό γιατί η πλειονότητα των δορυφορικών καναλιών που είναι ελεύθερα είναι τοπικά κανάλια ξένων χωρών με διαφημίσεις και "άχρηστο υλικό". Τα καλά κανάλια (αθλητικά ταινίες ντοκιμαντερ ) ανήκουν σε πακέτα καναλιών τύπου νοβα και τα οποία για να δεις πρέπει να πληρώνεις συνδρομή.

υπάρχει μια εξαίρεση ο badr στις 26 μοίρες (δορυφόρος είναι αυτό :P ) στον οποίο υπάρχουν ελεύθερα κανάλια που δείχνουν ποδόσφαιρο( συνήθως απο γερμανία) με αραβικό σχολιασμό καθώς και κανάλια με ταινίες και είτε μεταγλώττιση στα αραβικά είτε αραβικούς υπότιτλους.

εγώ θα σου πρότεινα να στοχεύσεις αυτόν τον δορυφόρο αν θέλεις για αρχή.

καλή λύση είναι και ο δικός μας ο hellasat που υπάρχει το πακέτο του ote.

σε ότι αφορά το κόστος
πιάτο (80cm ή 1m καλύτερα =20έως40ευρώ + 5έως 10 ευρώ για lnb και απο εκεί και πέρα το καλώδιο ανάλογα τα μέτρα απο το πιάτο έως τον δέκτη)

το κόστος ανεβαίνει απ τον δέκτη. να πάρεις οπωσδήποτε δέκτη με ethernet. φθηνός και απόλυτα προτεινόμενος ο dreambox 500s κάπου στα 70ευρώ αν και μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο στο 50αρικο

θα σου πρότεινα να πάρεις όμως να πάρεις κάποιον hd γιατί ο δέκτης είναι το 90% της ενασχόλησης σου μετα δορυφορικά. ανεπιφύλκτα τον dm800s γύρω στα 180ευρώ. (πάντα μιλώ για κλώνους)

καλή αρχή και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

Πολλά κανάλια αν και τα πιο πολλά δεν τα ξέρω...
Να σου κάνω μία ερώτηση ακόμα, απ'ότι έχω ακούσει υπάρχουν πολλά ακατάλληλα δορυφορικά κανάλια.Ισχύει κάτι τέτοιο???Και αν ναι υπάρχει τρόπος να τα κλειδώσω μιας και έχουμε και μικρά παιδιά???

Ναι θα μπορείς να τα κλειδώσεις.

@Zizu
Κατ' αρχήν γεια χαρά και από μένα. Εφόσον όπως λες σου λύθηκαν απορίες τότε πολύ νόημα να λέμε τα ίδια πράγματα δεν έχει. Επειδή κάποτε ήμουν στην θέση σου, θα σου πω ορισμένα πράγματα ως αρχικές κατευθύνσεις.

1 Ξεκαθάρισε πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις. ΔΕΝ έχει νόημα να συζητάς γενικά και αόριστα χωρίς αυτό το θέμα ξεκαθαρισμένο. Δεν έχει επίσης νόημα να πεις οτι θέλεις "κάτι καλό".
2 Με δεδομένο οτι είσαι άσχετος, την εγκατάσταση θα την κάνει τεχνικός. Αυτό σημαίνει οτι από τα λεφτά που ΘΑ διαθέσεις, πρέπει να αφαιρέσεις από 100 -120 ευρώ. Οι τιμές είναι εντελώς ενδεικτικές (Πχ εσύ μπορεί να ΞΕΡΕΙΣ να κάνεις εγκατάσταση, ή να έχεις φιλαράκι που ξέρει και θα την κάνει τσάμπα κτλ).
3 ΘΕΛΕΙΣ όπωσδηποτε HD δέκτη, εκτός αν δεν έχεις τέτοια τηλεόραση και δεν σκοπεύεις να αποκτήσεις ποτέ. Αν όμως έχεις HD τηλεόραση, μη το συζητάς καθόλου. ΔΕΝ είναι όλοι ακριβοί, όπως νομίζεις.
4 Το 90% από τα καλά κανάλια στους δορυφόρους είναι κλειδωμένα. Το υπόλοιπο 10% είναι "από δω και από κει", και το κυριότερο είναι οτι δεν είσαι και σίγουρος για το πότε κάποιο κανάλι είναι αδιάφορο. Ένα φαινομενικά αδιάφορο κανάλι, μπορεί αύριο να γίνει ενδιαφέρον.
5 Αν δεν έχεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ενδιαφέρον (πχ εμένα με νοιάζουν κυρίως τα αθλητικά) τότε είναι σχεδόν μονόδρομος να προσπαθήσεις να πιάσεις το δυνατόν περισσότερους δορυφόρους. Αν θέλεις να βλέπεις κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε γίνεται να "στοχεύσεις" σε επιλεγμένους δορυφόρους.
6 Πριν κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, βεβαιώσου οτι δεν έχεις πρόβλημα να εγκαταστήσεις δορυφορικά. Πχ μπορεί να ανακαλύψεις οτι δεν έχεις μπαλκόνι που βλέπει δυτικά, ή οτι στην πολυκατοικία σου απαγορεύεται κτλ.
7 Αν νομίζεις οτι "60 ευρώ νοβα το μήνα Χ 12 = 720. Εγώ θα βάλω δορυφορικά και θα τα βλέπω τσάμπα", νομίζεις ΛΑΘΟΣ. Το κόστος ενός συστήματος πχ ενδεικτικά είναι
Πιάτο ~ 1,2 = 60-70 ευρώ
Lnb = 10-15
Δέκτης = 150 - όσο αντέχεις
μοτέρ (λέμε τώρα) = 50-70
εγκατάσταση = ~120 (ίσως και παραπάνω)
Αμέσως μαζεύτηκαν +400 ευρώ. Και αυτά ΜΟΝΟ για τα λίγα ελεύθερα κανάλια.

Αυτά για αρχή

Σίμος

Για ποδόσφαιρα τα έχουμε πει 5000 φορές: turksat 42 Ε. Όλα ελευθερα. Από κει και πέρα υπάρχουν αρκετά ελεύθερα αξιόλογα κανάλια σε πολλούς δορυφόρους, όπως στον astra 19.2 τα γερμανικά, στον 26 κάποια αραβικά, στον 28.5, στον τουρκο όπως προείπα, στον atlantic bird 5w και 12.5 w. Έχει πράγμα, αρκεί να ψάξεις. Εκεί που πλέον δεν έχει σχεδόν τίποτα καλό ελεύθερο είναι ο hotbird.

Last edited:
Oι δικές μου επιλογές:

Τurksat 42E: Πολλά ελεύθερα κανάλια για αθλητικά και επίσης το TRT HD, με πολύ καλή εικόνα.

Badr 26E: Εδώ έχουμε το Dubai Sports HD, Al Kass HD με συχνές μεταδόσεις από γερμανικό πρωτάθλημα. Επίσης έχει τα Dubai Sports 1 & 2.

Astra 19,2E: Αρκετά ενδιαφέροντα κανάλια HD, ειδικά αν κάποιος είναι γερμανόφωνος. Κάλυψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε HD.

Hotbird 13E: Σχετικά λίγα πράγματα, αλλά ορισμένες φορές βρίσκεται κάτι καλό, π.χ. πρόσφατα παρακολούθησα στο tve το ματς προκριματικών Ισπανία-Τσεχία.

Εurobird 9E: Εδώ έχουμε ένα πολύ καλό ελεύθερο, το Luxe TV HD, αλλά και το Fashion HD για όποιους ενδιαφέρονται.

Αstra 23,5E: Υπάρχουν 2-3 ελεύθερα HD μετρίου ενδιαφέροντος.

Αstra 28,2E: Eδώ υπήρχε μέχρι πρόσφατα το πολύ ενδιαφέρον βρετανικό itv hd. Δυστυχώς σταμάτησε λίγες μέρες αφότου το στόχευσα :bang:

HellasSat 39E: Πρακτικά αξίζει μόνο για τους κατοίκους της επαρχίας, για να ακούνε τα ραδιόφωνα και τα λίγα δευτεροκλασάτα ελεύθερα τηλεοπτικά.

φιλε the player δεν συμφωνω οτι οι τουρκοι προσφερουν τσαμπα μπαλα διοτι τα καναλια που μεταδιδουν ποδοσφαιρο κλειδωνουν την ωρα του αγωνα εκτος σπανιων περιπτωσεων.το μονο καλο που εχουν ειναι οτι δειχνουν ευρολιγκα ελευθερα και nba αλλα και σε αυτο δεν ειμαι σιγουρος γιατι εχω καιρο να παρακολουθησω.μονο οι αραβες εχουν απομοινει ποια με ποδοσφαιρο σε ελευθερα καναλια δυστηχως βεβαια:frusty: