Dreambox 800 HD και Εγγύηση

Athanasis

AVClub Enthusiast
3 August 2009
927
Ως γνωστό οι προσωπικές μου ατυχίες είναι μεγαλύτερες από την τύχη μου η οποία όταν έρχεται, έρχεται πάνω στην ατυχία.

Χθές το AVΙ output σταμάτησε ξαφνικά να λειτουργεί (μαύρη οθόνη) υποχρεώνοντας με να ακολουθήσω την επιλογή της εγγύησης. Το LCD και τα LEDs του dreambox λειτουργούν, δείχνοντας ότι κάνει "Boot" κανονικά. Ίσως ο δέκτης να έχει και άλλα προβλήματα όμως, γιατί δεν έπιανε κανάλια λίγες ώρες πριν.

Σας αναφέρω ότι δεν τρέχω την Original Image στον Dreambox και δεν γνωρίζω αν αυτό ακυρώνει την εγγύηση. Πρέπει πιστεύετε να αλλάξω image πριν το παραδώσω για επισκευή;

Επίσης δεν γνωρίζω τις κανονικές διαδικασίες και πολιτικές της Dreambox Multimedia. Πρέπει να πάρω τη συσκευή στο κατάστημα από όπου την αγόρασα (παράρτημα του γνωστού e-shop.gr στην Κύπρο); Δεν είμαι σίγουρους αν υπάρχει αντιπροσωπία της Dreambox στην Κύπρο πράμα το όποιο και αμφιβάλω. Είναι καλύτερο να στείλω τη συσκευή στη Γερμανία ταχυδρομικώς;

Οι εισηγήσεις σας είναι πολύτιμες.

Θανάσης.

Πρώτα απ' όλα θα περάσεις γνήσιο Image γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεως ως προς την εγγύηση.

Αφού το περάσεις έλεγξε τη λειτουργικότητα του δέκτη.

Τέλος, αν το πρόβλημα επιμένει, τον πακετάρεις και πας εκεί που τον πήρες.
(δώσε ένα λινκ από τη σελίδα του καταστήματος που αγόρασες τον δέκτη)

Ευχαριστώ Αλεξ.

Μήπως γνωρίζεις πιο Image είναι προ-εγκατεστημένο εργοστασιακά; Να φλασάρω μέσω WebInterface είναι εντάξει;

(Το κατάστημα απ όπου το πήρα είναι εδώ: http://www.eshopcy.com.cy)

Θ.

Επίσης...είναι σίγουρο ότι έχεις γνήσιο μηχάνημα και όχι μαιμού; Το e-shop Ελλάδας φημίζεται για τις παραεισαγωγές του (χωρίς αυτό να σημαίνει μαιμούδες αλλά σημαίνει συνήθως απουσία εγγύησης απο τον επίσημο εισαγωγέα...)

Ευχαριστώ για τα Links Αλεξ.

Γιατρέ μου είχα τα εντελώς τελευταία του Oozoon, Barry Allen, Gemini 4.40 και Νabilo 0.12

Μόλις πάω σπίτι θα το φλασάρω με το επίσημο image όπως είπες. Αλλά πιστεύω το πρόβλημα είναι οργανικό.

Δεν πιστεύω να είναι μαϊμού. Έτρεχα Gemini 4.40 το οποίο δεν τρέχει σε μαϊμούδες.

Επανέρχομαι με νεότερα.
Θ.

Επανέρχομαι...

Το παράρτημα του e-shop.gr στην Κύπρο (http://www.eshopcy.com.cy) συνεργάζεται με τους αντιπροσώπους της Dreambox στην Ελλάδα όπου έστειλαν την συσκευή μου για επισκευή.

Υπάλληλος του καταστήματος επικοινώνησε μαζί μου και μου γνωστοποίησε ότι οι αντιπρόσωποι της Dreambox στην Ελλάδα αδυνατούν να επισκευάσουν τη συσκευή.

Δεν έχουν άλλους Dreambox δέκτες σε στοκ και μου προτείνουν για ανταλλαγή με κάτι άλλο.

Εγώ όμως έμεινα απο Dreambox 800 HD και δεν μπορώ να τον αποχωριστώ.

Για αυτό και απαίτησα για επιστροφή χρημάτων. Δέκτηκαν και θα πάω, στο κατάστημα σήμερα για πίστωση !

Take Care.
Alex

:award: Τελικά κατέληξα με ένα ολοκαίνουργιο και υγιέστατο Dreambox 800 HD (Αυθεντικές φωτογραφίες πιο κάτω)

4105433058_3a60a80166.jpg

4104666699_c08ffa138f.jpg

4105433202_0b1b43efa3.jpg

4105433306_a726f05e67.jpg

4105433382_15a4dfcf16.jpg

4105433464_09fe667d74.jpg

4104667015_586e19e485.jpg

4105433600_d071dbd5f9.jpg

4105433750_de83779118.jpg

Για να μην ανοίγω καινούργιο thread, αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα με τον 800άρι μου. Είναι αντιπροσωπείας, δεν είναι μαϊμού. Τον αγόρασα 16/11/2009 και από εχθές έβγαζε μήνυμα tune failed. Setup, service searching tuner conf...κτλ κτλ κανένα snr. Λέω το καλώδιο κάπου κόπηκε. στράβωσε. Έλεγχος σε όλο το καλώδιο, αλλαγή image και πάλι τίποτα. Σήμερα ήρθε άνθρωπος, έβαλε το televes εργαλείο του, έχω κανονικά σήμα αλλά ο δέκτης επιμένει να μην. Μάλλον κάηκε το tuner. Κατέβαζω original image και το παω αύριο.

Κάτι κάνεις λάθος φίλε,

Δώσε παραπάνω λεπτομέριες. Καθόρισες τους δορυφόρους πρώτα?

Θ.

Οπωσδήποτε κάνω λάθος στην ημερομηνία αγοράς...είναι 16/1/2009. Τον παρέδωσα σήμερα στο κατάστημα που τον είχα αγοράσει (SHL systems) τον έλεγξε και θα τον στείλει στην αντιπροσωπεία. Του ανέφερα οτι το τροφοδοτικό του έκανε εναν ενοχλητικο ήχο (τζζζζζζ) εδω και 2 μήνες και μου είπε οτι η αντιπροσωπεία καλύπτει μονο τον δέκτη και όχι τα περιφερειακά του, ισχύει?
Θα σας κρατώ ενήμερους.

Όχι δεν το αφαίρεσα. Το πράμα είναι τελευταίας παραλαβής και από αναγνωρισμένη πηγή. Αποκλείω το κάθε ενδεχόμενο να μήν είναι αυθεντικός.

Θ.

....η αντιπροσωπεία καλύπτει μονο τον δέκτη και όχι τα περιφερειακά του, ισχύει?
Θα σας κρατώ ενήμερους.

Δεν το ξανάκουσα αυτό. Ίσως να εννοεί USB sticks, Hard Drives etc που λογικό είναι να μην τα καλύπτει. Όμως το τροφοδοτικό είναι μέρος του δέκτη και του πακέτου και πρέπει να καλύπτεται απο την εγγύηση.

Κράτησε μας ενήμερους.

Θ.