Dreambox 8000 και VU+ Duo σε τιμή λιώμα... τι παίζει?

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Κοιτώντας για φίλο που σκέφτεται να αγοάσει τον VU+ DUO, έπεσα στα παρακάτω....

Dreambox 8000 στα 400 ευρώ!!!
h**p://www.onlien.eu/products.php?product=Dreambox-DM%252d8000-HD

VU+ DUO στα 185 ευρώ!!!
h**p://www.onlien.eu/products.php?product=VU-PLUS-%252d-VU%252b-DUO

Το περίεργο είναι πως έχουν τον S9 στα 185 ευρώ... ίδια τιμή με τον DUO!!!
h**p://www.onlien.eu/products.php?product=OPENBOX-S9-HD-PVR-

Όποιος μπορεί να βγάλει άκρη, ας μας ενημερώσει τι μπορεί να παίζει!
Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι τιμές?
Και το περίεργο είναι πως τον Κινεζο-S9 τον έχουν διπλάσια τιμή!

μετα απο επικοινωνια με καποιον κυριο στο κινητο που εμφανιζεται πιο πανω, μου επιβεβαιωσε πως ειναι κλωνος.

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 και VU+ Duo σε τιμή λιώμα... τι παίζει?

...Έχουν εμφανιστεί εξάλλου κανονικά κλώνοι VU+ Duo σε κάποιους μεγάλους Κινέζους προμηθευτές.
Αυτό κατάλαβα. Απλά στην Ελλάδα δεν τους είχαμε δει έως τώρα.
Ειδικά η τιμή του 8000 είναι... αχτύπητη να την πω? Ο δέκτης στην μισή τιμή.

Σάκη από τα λίγα που βρήκα, ο VU+ Duo δεν θα έχει, λέει, Sim (το λέω με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ αυτό). Αν όντως είναι έτσι, που δύσκολα το πιστεύει κανείς, τότε ο VU+ είναι η καλή περίπτωση. Δέκτης που κάνει όλα αυτά που κάνει ο VU+ Duo, σε τιμή 185 σε βάζει σε πειρασμό όπως και να το κάνουμε. Πάντως ΛΙΓΑ πράγματα βρήκα μέχρι στιγμής.

Επειδή από δέκτες Linux δεν... "αν" δεν έχει Sim, τι σημαίνει αυτό?
Και μιλάμε μόνο για τον συγκεκριμένο ή για όλους τους Duo?

Σάκη και εγώ τραγικά αυτοδίδακτος είμαι. Απλά το έβαλα κάποτε ινάτι και χρησιμοποίησα μόνο Linux (είχα φτάσει στα ~2 χρόνια μόνο με δαύτο στο PC). Τέσπα

FAQ: Ferrari Sim Card

Q. What is the Ferrari Sim Card?
A. The Dreambox DM800 is protected by a security chip similar to the sim card in your mobile phone and is designed to stop clone builders from selling receivers which can run the enigma based software which runs on these boxes. If you have a cloned box, you will know that you are limited to the images you can load on your box, by the version of the bootloader supported by the sim card in your clone.

Δλδ Κλώνος = Sim όχι original της μαμάς DMM. => ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ε2 της μαμάς ΜΜ => το οποίο Ε2 αυτό πρόσφατα σχετικά έπαψε και να είναι Open source => σε λίγο καιρό (πχ 6 μήνες ;-1 χρόνος ; ) ακόμη και χωρίς κανένα περιορισμό με σιμ μιμ κτλ (το πιθανότερο είναι οτι) ΠΑΛΙ δεν θα δουλεύει, μιας και θα πάρει ΔΙΚΟ του δρόμο βασισμένο ΜΟΝΟ στα προϊόντα της DMM.

Για να το ξαναγυρίσω στο On topic (στο περίπου)
- ο VU+ Duo δεν είναι κλώνος του DM8000, αλλά δέκτης με τις πιο σημαντικές δυνατότητες του 8000, που όμως δεν να μπορεί να τρέξει το "αυθεντικό" Ε2 (δλδ αυτό της DMM)
- ένας κλώνος VU+ Duo εφόσον κάνει τα ίδια, παίζει ακριβώς στην ίδια κατηγορία αλλά με 185 και όχι με 400 .
- ένας κλώνος του 800 στοιχίζει ~130-150 δλδ ΠΟΛΥ κοντά στα 185 .
- (λογικά) και στον κλώνο800 και στον κλώνο8000 και στον κλωνοVU+ DUO το ίδιο image θα βάλει κάποιος συνεπώς τα 185 είναι μπουναμάς.

ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ αν λέω κάτι λάθος να με διορθώσει κάποιος

sim έχουν μόνο οι δέκτες της DMM. Η sim χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση αυθεντικότητας του δέκτη. Οι έλεγχοι είναι κυρίως στους οδηγούς, αλλά και σε κάποια πρόσθετα.
Μέχρι τώρα δεν υπήρχε "αυθεντικό" enigma2 και "μη αυθεντικό". Και ο VU+ enigma2 έτρεχε. Απλώς δεν είχε τα images για dreambox, γιατί αυτά περιλαμβάνουν drivers της DMM και όχι της VU+. Ο VU+ δε γνωρίζω τι προστασία είχε για αυθεντικότητα, πάντως ότι κι αν είχε παραβιάστηκε. Οι Xtrend έχουν την περίφημη πλακετίτσα με την μπαταρία.

Επειδή κατά τη γνώμη μου ο VU+ Duo είχε κορυφαία ποιότητα κατασκευής στην πλακέτα του, μένει να δούμε τι ποιότητα έχει ο κλώνος. Η μισή τιμή δεν έρχεται έτσι απλά, γίνονται παραχωρήσεις.

Πάνο να είσαι καλά για τις πληροφορίες. Τα εισαγωγικά (και την έκφραση αυθεντικό) τα έβαλα γιατί ο Σάκης δήλωσε οτι από δέκτες Linux δεν... Ήθελα να φανεί οτι υπάρχει διαφορά μεταξύ των images. Φυσικά συμφωνούμε (αυτονόητο είναι) πως όλα enigma2 είναι.

Όπως ΣΩΣΤΑ λες "μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυθεντικό E2". Το είπα άλλωστε οτι το Ε2 της DMM σε λίγο καιρό δεν θα είναι πλέον (παρ)όμοιο με τα υπόλοιπα μιας και το "έκλεισαν". Ούτε και στο μέλλον θα υπάρξει (κατ εμέ) αυθεντικό. Απλά η DMM σε λίγο καιρό θα έχει δικά της "firmware" (νομίζω είναι προφανής ο λόγος των εισαγωγικών), τα οποία (λογικά) θα προέρχονται από κάποιο Ε2 με δικές τους προσθήκες.

Η κεντρική ιδέα του σχολίου μου είναι οτι πλέον υπάρχει δέκτης με 2 tuner στα 185 (έστω και κλώνος). Συνεπώς να δώσεις 400 για να πάρεις έναν άλλο κλώνο που έχει διπλό tuner, δεν είναι λογικό. Εκτός αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις της επιπλέον υποδοχές του κλώνουDM8000 ή σου είναι σημαντικό το PIP. Από πλευράς τιμολόγησης δε μπαίνει ΒΑΘΙΑ στα χωράφια των δεκτών με ένα tuner.

Για την ποιότητα κατασκευής (κτλ) φυσικά δεν συζητάμε. Αυτονόητα πράγματα.

Και πάλι ευχαριστώ.

Σίμος

Ευχαριστώ Άγγελε και Πάνο... Πάνο και Άγγελε.

Εγώ δεν ήξερα ότι υπήρχε κλωνος του DM8000 σε τιμή στα 400 ευρώ, μέχρι που το πήρα χαμπάρι από το παραπάνω κατάστημα.
Τελικά είδα πως και στην Γερμανία κυκλοφορεί στα 400 και κάτι.

Επίσης για τον VU+ ήξερα πως κυκλοφορεί στην Ρωσία, με άλλη ονομασία, αλλά ουσιαστικά το μηχάνημα είναι ίδιο.
Δεν ξέρω όμως αν είναι "Κινέζικο".

Στα άλλα, για το θέμα CIM, Image, κλπ... δεν μπορώ να πω τίποτα καθώς έχω ασχοληθεί. Εσείς... και ειδικά ο Πάνος, τα ξέρει πολύ καλύτερα.

Τελικά ο φίλος που τον έψαχνε τον VU+ DUO, θα πάρει τελικά τον γνήσιο. Δεν έχει διαβάσει κάτι, απλά θέλει την σιγουριά του.

Last edited:
Αλήθεια,ο κλώνος Vu+ duo παίρνει τα ίδια image ή έχουν βγει ξεχωριστά,ειδικά για κλώνους.Αν φοράει τα ίδια image τότε ποιά η διαφορά τους.Μόνο στην ποιότητα κατασκευής;

Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα τους να δω τι παίζει με τις τιμές.
Τον Dreambox 8000 δεν τον έχουν φέρει, δεν ξέρουν αν θα τον φέρουν και αυτό γιατί δεν φαίνεται να τον ζητάει ο κόσμος.
Τον VU+ DUO δεν τον έχουν φέρει, είναι κλώνος, και θα τον έχουν σε 10~15 μέρες.

Και στις δύο περιπτώσεις σας τα λέω όπως ακριβώς μου τα είπαν και εμένα.

ΥΓ. Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω αν θα τον φέρουν.

Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα τους να δω τι παίζει με τις τιμές.
Τον Dreambox 8000 δεν τον έχουν φέρει, δεν ξέρουν αν θα τον φέρουν και αυτό γιατί δεν φαίνεται να τον ζητάει ο κόσμος.
Τον VU+ DUO δεν τον έχουν φέρει, είναι κλώνος, και θα τον έχουν σε 10~15 μέρες.

Και στις δύο περιπτώσεις σας τα λέω όπως ακριβώς μου τα είπαν και εμένα.

ΥΓ. Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω αν θα τον φέρουν.

Μα η λογική του κλώνου φαντάζομαι αγαπητέ Σάκη είναι να μην δώσει κάποιος πολλά χρήματα,για να πάρει τον γνήσιο.Αν είναι να δώσει για τον 8000 400 ευρώ,αγοράζει πολλούς άλλους δέκτες και original.Σιγά μην τους φέρουν.

Υπάρχει αγορά για δέκτη με τις προδιαγραφές του VU+ Duo (Ειδικά αν στοιχίζει 185 ). Απλά ακόμη πρέπει να καθυστερεί η παραγωγή του. Αυτή τη στιγμή φερ' ειπείν υπάρχει στο Alibaba, αλλά όχι στο aliexpress όπου ο κλώνος του 8000 υπάρχει σε αφθονία. Σάκη θα τον φέρουν σε κάποια στιγμή (λογικά θα είναι και σύντομα) όπως ακριβώς έρχονται και οι κλώνοι των DM800(SE) κτλ. Τώρα αν και πόσο θα πουλήσει, είναι και θέμα του ίδιου του δέκτη αλλά και των υπολοίπων δεκτών που καταφθάνουν οσονούπω. Ο AZBox ME πχ ναι μεν έχει ένα tuner αλλά δεν είναι κλώνος, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (όπως πάντα για τους AZBox) κάνει παπάδες και κάνει 215 στο powerbuy που τρέχει εδώ.

Για μένα ο φίλος σου έκανε πολύ καλά αν ήθελε δέκτη με διπλό tuner. Στα λεφτά του ο VU+ Duo είναι άπαιχτος.

@jtsou : όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να σου πούμε κάτι για δέκτη/κλώνο που ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κυκλοφορήσει. Ειδικά αυτά που ρωτάς αν δεν τον ακουμπήσεις/ανοίξεις τον δέκτη πως είναι δυνατόν να τα ξέρεις ; επειδή στο λέει κάποιος (πχ εγώ) σε ένα φόρουμ ; όταν θα έρθει, σίγουρα κάποιος εδώ μέσα θα τον παρουσιάσει. Μέχρι τότε υπομονή.

Το ρωτάω γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δει image για κλώνο Vu+ να κυκλοφορεί(κάτι που συμβαίνει κατά κόρον για dream).Η περίπτωση του vu+ duo με ενδιαφέρει σαν αγορά αφού πρόκειται,κατά τη γνώμη μου,για εξαιρετικό δέκτη με εποτρεπτική όμως,για την τσέπη μου,τιμή.Για την συγκεκριμένη τιμή όμως πρόκειται μια ιδανική περίπτωση,αφού με μια ματιά που έριξα και σε Κίνα μεριά η τιμή του Κινέζου είναι εμφανώς μεγαλύτερη.Οπότε περιμένω να δω σχόλια απ' τα μέλη του φόρουμ!!!

jtsou
Δέκτης με διπλό tuner έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πλεονεκτήματα. Για να υπάρχει θέμα να τα εκμεταλλευτείς πρέπει η εγκατάστασή σου, να έχει και κάποιες προδιαγραφές. Αν δεν τις έχεις αυτές, τότε το διπλό tuner, γίνεται (ψιλο)άχρηστο μιας και δεν χρησιμοποιείται στο έπακρο.
Επειδή πας να αγοράσεις κλώνο, έχω ΜΙΑ άποψη για αυτούς. ΔΕΝ υπάρχει "καλύτερος" κλώνος. Απλά κάποιοι είναι μέτριας ποιότητας και κάποιοι "λιγότερο μέτριας". Όσο ανεβαίνει η ποιότητα κατασκευής τόσο ανεβαίνει και η τιμή.
Είδα και εγώ τώρα την τιμή στο DHgate. Δεν έκατσα να ψάξω για άλλες (και ίσως φθηνότερες). 225 είναι ΣΑΦΩΣ άλλη κατηγορία τιμής. Είναι η ίδια κατηγορία με τον AZBox Me ο οποίος στο Powerbuy εδώ έχει 215.

Απάντηση: Re: Dreambox 8000 και VU+ Duo σε τιμή λιώμα... τι παίζει?

Ο Azbox Me δεν έχει διπλό tuner.

Σωστό. Γιαυτό μιλάω άλλωστε για κατηγορία τιμής. Το έγραψα οτι δεν έχει διπλό tuner στο μήνυμα #16
"...Ο AZBox ME πχ ναι μεν έχει ένα tuner αλλά δεν είναι κλώνος, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (όπως πάντα για τους AZBox) κάνει παπάδες και κάνει 215 στο powerbuy που τρέχει εδώ..."