Dreambox and Hard Disk

kostas999

Established Member
25 October 2006
270
Έχουν ανοίξει τόσα θέματα για Dreambox που μάλλον κάπου θα έχει απαντηθεί αλλά δεν το βρήκα.
Είναι καλύτερα εσωτερικός δίσκος SATA ή μεγάλος εξωτερικός eSata με τριπλάσια χωρητικότητα στα ίδια χρήματα; Υπάρχουν διαφορές στο σετάρισμα και αποθήκευση προγραμμάτων;

Αν θέλεις να βλέπεις τον δίσκο αυτό από PC του δικτύου, θα πρέπει να τον κάνεις format σε FAT32 (τα Windows δεν βλέπουν ext2/3)
Αν όμως τον κανεις format σε FAT32, περιορίζεσαι σε δυνατότητες FAT32 ή αλλιώς, δεν θα τον βλέπεις ολόκληρο (αλλά μόνο 127,5Gb). Δες εδώ.
Άλλο πρόβλημα του FAT32 είναι τα αρχεία μεγέθους ως 2Gb.
Αν βέβαια τον κάνεις format σε ext2/3 θα τον έχεις ολόκληρο, απ' τον Dream.
Νομίζω έτσι έχουν τα πράγματα...

Απάντηση: Re: Dreambox and Hard Disk

Αν θέλεις να βλέπεις τον δίσκο αυτό από PC του δικτύου, θα πρέπει να τον κάνεις format σε FAT32 (τα Windows δεν βλέπουν ext2/3)
Αν όμως τον κανεις format σε FAT32, περιορίζεσαι σε δυνατότητες FAT32 ή αλλιώς, δεν θα τον βλέπεις ολόκληρο (αλλά μόνο 127,5Gb). Δες εδώ.
Άλλο πρόβλημα του FAT32 είναι τα αρχεία μεγέθους ως 2Gb.
Αν βέβαια τον κάνεις format σε ext2/3 θα τον έχεις ολόκληρο, απ' τον Dream.
Νομίζω έτσι έχουν τα πράγματα...
Αν θέλεις να το έχεις συνδεμένο στο DM τότε πρέπει να τον κάνεις ext με format από το DM.
Δεν θα τον χάσεις από το δίκτυο. Μπορείς να μπαίνεις κανονικά με ftp (και όχι μόνο) και να βάζεις/παίρνεις/σβήνεις οτιδήποτε υπάρχει σε αυτόν. Από τη στιγμή που συμμετέχει στο δίκτυο με το πρωτόκολλο που θα αποφασίσεις εσύ τότε το filesystem στο οποίο είναι "φορμαρισμένος" δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Όμως, 1.5Τ είναι πάαααρααα πολύ χώρος κατά τη γνώμη μου. Δεν σου πολυχρειάζεται για το DM

Εγω εχω εναν εξωτερικο maxtor 1tb που εβαλα δοκιμαστηκα στον δεκτη και δεν δουλευε γιατι ηταν μονο usb μονο διαμορφοση σε ext3 του εκανε και μετα τραβαγα τα μαλλια μου να βρω το magic partion για να το κανω παλι ntfs για το pc γιατι δεν τον εβλεπε!

Εγω εχω εναν εξωτερικο maxtor 1tb που εβαλα δοκιμαστηκα στον δεκτη και δεν δουλευε γιατι ηταν μονο usb μονο διαμορφοση σε ext3 του εκανε και μετα τραβαγα τα μαλλια μου να βρω το magic partion για να το κανω παλι ntfs για το pc γιατι δεν τον εβλεπε!
Όπως περιγράφηκε σε άλλο thread μπορεί να χρησιμοποιηθεί και usb2 δίσκος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν χρειάζεται πανικός. Δεν χρειάζεται κάποιο partition tool για να αλλάξεις ξανά το partition. Μπορείς να το κάνεις με "δεξί κλικ" στο "Ο Υπολογιστής μου" και "κλικ" στο "Διαχείριση". Εκεί θα δεις το δίσκο σου, σβήνεις το παλιό partition και φτιάχνεις ένα νέο σε όποιο filesystem επιθυμείς...