DREAMBOX DM8000 HD PVR

doger7

New member
17 June 2006
24
kalimera kai xristos anesth se oloys,
tha ithela na rotiso an gnorizei kapoios pote tha einai diathesimos o dream8000 na perimeno i na pao gia ton dream800 basika me endiaferi o 8000 (diplo tuner,2smartcard,2modul gia diafores kartes poy exo) eyxaristo.

ps.tha ithela kati sigoyro an einai efikto(dream multimedia) den xriazetai na platiazoyme tin koybenta xoris logo :worshippy:

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

(Σωκράτης)
Με ποιόν θαυμαστό τρόπο η ειλικρινής παραδοχή της άγνοιας μετατρέπεται σε αφετηρία της αληθινής γνώσης; Το πρόβλημα είναι η κατεστημένη άγνοια η οποία, κατά τον Πλάτωνα, παίρνει τις ακόλουθες μορφές: απλή, διπλή, μεγίστη και σοφιστική.

Απλή είναι η άγνοια όταν κανείς αγνοεί τί είναι ένα πράγμα, όμως ταυτόχρονα έχει αντίληψη ότι το αγνοεί.

Διπλή είναι η άγνοια όταν κανείς αγνοεί κάτι και ταυτόχρονα δεν έχει αντίληψη ότι το αγνοεί.

Μεγίστη είναι εκείνη η κατάσταση άγνοιας όταν κάποιος αγνοεί ένα πράγμα, έχει αντίληψη ότι το αγνοεί, αλλά επιμένει στις απόψεις και γνώμες του, χωρίς να θέλει να ξεφύγει από την άγνοιά του.

Σοφιστική, τέλος, είναι η άγνοια εκείνη όπου κανείς αγνοεί κάτι, αλλά προσπαθεί με διάφορες εικασίες, ανεξέταστες γνώμες και αυθαίρετα συμπεράσματα να καλύψει την άγνοιά του.

Από την σελίδα
που βρήκα όταν έψαχνα για την ορθογραφία του αποφθέγματος.

ακόμα δέν είδαμε το 800 & εσύ περιμένεις το 8000 ? :D

@doger αν εννοείς το euro2008 μπορείς να ξεχάσεις τον 8000...
Αν καταφερεις να παρεις 800 πριν το euro2008 θα είσαι τυχερός!
Για το επόμενο γιούρο όλα ειναι πιθανά!

αντι να περιμένεις τον 8000 δώσε τα λεφτά να πας αυστρία-ελβετία.
Άρχισε να μάζευεις και για το παγκόσμιο στη νότιο αφρική :D :D

Κατι εχω "τσακωσει" τωρα τελευταια .....ισως μεχρι το τελος του Ιουνιου να τον δουμε στην αγορα!!!!!!!!
Παντως εαν ειναι να κυκλοφορησει βεβιασμενα οπως ο 800αρης για να προλαβει το euro2008 και μετα να ρωταμε τι αριθμο παραγωγης εχει ο δεκτης γιατι ειχε bug, αστο καλυτερα να κανει ενα χρονο.....να ωριμασει !!!!!!!!!!!

Last edited:
Τώρα που κυκλοφόρησε ο 800 δεν νομίζω να πειράζει και πολλούς πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει ο 8000...

Με τα προβλήματα που έχει ο 800 .....,Με τι ψυχή να βγάλουν τον 8000...

Με τα προβλήματα που έχει ο 800 .....,Με τι ψυχή να βγάλουν τον 8000...

Αφου εχει τοσα προβλήματα όπως λες...γιατι άραγε πουλάει σαν τρελός και στην τιμή που θέλει η Dream? (Ο δεκτης έχει προβλήματα, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα απο όσα είχε ο 7000 όταν πρωτοκυκλοφόρησε)

Αφου εχει τοσα προβλήματα όπως λες...γιατι άραγε πουλάει σαν τρελός και στην τιμή που θέλει η Dream? (Ο δεκτης έχει προβλήματα, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα απο όσα είχε ο 7000 όταν πρωτοκυκλοφόρησε)
Ολα είναι θέμα marketing, και ανεπίσημης υποστήριξης firmware.Εγώ εχω 7020 αλλα για να αποφασίσω να πάρω hd dreambox θα πρέπει να βγει ο 8000 ,και να έλθει στα επίπεδα σταθερότητας του 7020.
Αυτή την στιγμή ,αν είχε ενσωματωμένο ucas`ο kathrein θα ήταν η καλύτερη αγορά. Σε εικόνα δε , ο kathrein έχει σαφώς ανώτερη απο τον 800 σε hd.Εγώ για την ώρα καλύπτομαι και με το παραπάνω με dream 7020 για τα sd και skystar hd2 σε htpc για τα hd.

Aναρωτιέμαι αν μετα το euro 2008 θα πουλάει ακόμα τόσο τρελλά και με την τιμή που θέλει η dream .

Ολα είναι θέμα marketing, και ανεπίσημης υποστήριξης firmware.Εγώ εχω 7020 αλλα για να αποφασίσω να πάρω hd dreambox θα πρέπει να βγει ο 8000 ,και να έλθει στα επίπεδα σταθερότητας του 7020.
Αυτή την στιγμή ,αν είχε ενσωματωμένο ucas`ο kathrein θα ήταν η καλύτερη αγορά. Σε εικόνα δε , ο kathrein έχει σαφώς ανώτερη απο τον 800 σε hd.Εγώ για την ώρα καλύπτομαι και με το παραπάνω με dream 7020 για τα sd και skystar hd2 σε htpc για τα hd.

Ναι, αν έχεις τον 7020 μπορείς να περιμένεις περισσότερο...έχεις τουλάχιστον καλή εικόνα!
Εγω ...δεν πήρα τον 7020 και πήρα τον 500 πριν 3+ χρόνια επειδή ειχε ήδη ανακοινωθει ο 8000 και ειπα να παρω κατι φτηνό ώστε να μπορω να το αλλάξω σύντομα (...έτσι νόμιζα!). Τωρα πλέον δεν μπορούσα να περιμένω άλλο, ο 8000 δεν πρόκειται να εμφανιστει πριν τον Οκτωβριο και το πιθανότερο να έρθει πριν τα Χριστούγεννα και ούτε εκείνος δεν θα ειναι hdcp compliant. Οσο για την εικόνα και παρόλο που εχω δει στο σπιτι μου στον προβολέα και τον Kathrein, μόνο αν κάνω άμεση αντιπαράθεση (κατα προτίμηση στην εγκατάστασή μου) θα έχω άποψη για το ποιος δειχνει καλύτερα! Στα SD κανάλια πάντως ακόμη δεν έχω βρει καποιον με ισάξια εικόνα με αυτήν που μου δείχνει ο ...παλαιολιθικός ΝΟΚΙΑ 9600 ο οποίος παραμένει ενεργός! Τουλάχιστον ο 800 εχει καλύτερη εικόνα στα SD απο τον 500αρη ενω πιστευω οτι εχει κατωτερη απο τον 7020

O ΝΟΚΙΑ 9600 είχε όντως άριστη εικόνα στα sd ,ο 800 έχει λίγη διαφορά σε σχέση με τον kathrein κατα την άποψή μου , σε hd.Eνώ πάντα κατα την δική μου εκτίμηση ,καλύτερη εικόνα σε hd μέχρι την ώρα έχω δει με skystar hd2 και dvbviewer ,απο έξοδο hdmi κάρτας γραφικών geforce 8600gts.
Toν 500ρη τον κράτησα 2 ημέρες ,τόσο τον άντεξα...απαράδεκτη εικόνα.
Ο 7020 έχει πολυ καλή εικόνα στα sd,θα έλεγα εφάμιλλη με του Θρύλου nokia 9600.

O ΝΟΚΙΑ 9600 είχε όντως άριστη εικόνα στα sd ,ο 800 έχει λίγη διαφορά σε σχέση με τον kathrein κατα την άποψή μου , σε hd.Eνώ πάντα κατα την δική μου εκτίμηση ,καλύτερη εικόνα σε hd μέχρι την ώρα έχω δει με skystar hd2 και dvbviewer ,απο έξοδο hdmi κάρτας γραφικών geforce 8600gts.
Toν 500ρη τον κράτησα 2 ημέρες ,τόσο τον άντεξα...απαράδεκτη εικόνα.
Ο 7020 έχει πολυ καλή εικόνα στα sd,θα έλεγα εφάμιλλη με του Θρύλου nokia 9600.

Αν σου πω ότι στο σπίτι του Τρυφωνίδη ειδαμε σε άμεση αντιπαράθεση σε SD κανάλια τον 7020 με τον Kathrein 910 και ...ο 7020 εδειχνε καλύτερα; Αν σκεφτούμε οτι στον 7020 παιρναμε σήμα απο scart και στον 910 ειχαμε upscaling απο hdmi...
Δυστυχώς δεν ειχαμε και καποιον 9600 για κόντρα με τον 7020

Πολύ καλός σε sd ,{upscaling μέσω hdmi} είναι και ο pace -ds810xe τον οποίο είχα και πούλησα,γιατί δεν είχε το κάτι παραπάνω σαν δέκτης.Στα sd όντως ο 7020 έχει καλύτερη εικόνα απο τον kathrein ,,,στα sd πάντα ,γιατί σε hd εικόνα ο kathrein σκοτώνει...

Εννοειται πως σε hd δεν υπάρχει συγκριση αφου ο 7020 δεν τα βλεπει...

Στον vantage 7100 με ενα τελευταιο firmware update βελτιωσαν την εικονα στο
sd καναλια ( το επιβεβαιωνουν και οι κατοχοι ) πως ειναι δυνατον αυτο ; Λετε να εχουμε κατι αναλογο και στον 800αρι ;

Στον vantage 7100 με ενα τελευταιο firmware update βελτιωσαν την εικονα στο
sd καναλια ( το επιβεβαιωνουν και οι κατοχοι ) πως ειναι δυνατον αυτο ; Λετε να εχουμε κατι αναλογο και στον 800αρι ;

Ετσι ειναι παιδια ...Το επιβεβαιωνω και γω ...Μετα απο την τελευταια αναβαθμιση βελτιωθηκε αισθητα το σημα του Vantage 700S HD στα
SD καναλια και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ...;-)