Dreambox περισσότερη μνήμη;

johzaf

Senior Member
21 August 2006
333
Ξάνθη
Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!!

Έχω ένα dreambox 7020, αλλά μετά απο πολλά images που έχω εγκαταστήσει με τα διάφορα plugins, μου έχει μείνει μόνο 5% ελεύθερη μνήμη, πώς μπορώ να ελευθερώσω την μνήμη του δέκτη;
Τα images τα έχω βάλει σε κάρτα CF όπου από εκεί μπουτάρει ο δέκτης, αλλά κάθε φορά που κάνω αναβάθμιση π.χ. στο Cemini κάτι μένει πίσω και μου ελαττώνει σιγά σιγά την μνήμη του δέκτη.
Πώς μπορώ να καθαρίσω την εσωτερική μνήμη του δέκτη και αν μπορώ τα διάφορα plugins να τα εγκαθιστώ στην CF.

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία!!

Έχω ένα dreambox 7020, αλλά μετά απο πολλά images που έχω εγκαταστήσει με τα διάφορα plugins, μου έχει μείνει μόνο 5% ελεύθερη μνήμη, πώς μπορώ να ελευθερώσω την μνήμη του δέκτη;
Τα images τα έχω βάλει σε κάρτα CF όπου από εκεί μπουτάρει ο δέκτης, αλλά κάθε φορά που κάνω αναβάθμιση π.χ. στο Cemini κάτι μένει πίσω και μου ελαττώνει σιγά σιγά την μνήμη του δέκτη.
Πώς μπορώ να καθαρίσω την εσωτερική μνήμη του δέκτη και αν μπορώ τα διάφορα plugins να τα εγκαθιστώ στην CF.
Δεν αναφέρεις τι μέγεθος CF χρησιμοποιείς και πόσα Images έχεις μέσα.
Το 5% αναφέρεται προφανώς στην μνήμη του δέκτη και όχι στην χωρητικότητα της κάρτας.

Λοιπόν, για να αναπνεύσει ο δέκτης σου πρέπει να δημιουργήσεις ένα swap file 32mb στην CF. Στη συνέχεια αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε κάθε Image που θα χρησιμοποιείς (εννοείται μία φορά)

Θα σου πω τον τρόπο για Gemini Image,αλλά πάνω κάτω είναι ίδια διαδικασία σε όλα.
Μπλε κουμπάκι -> Extras -> SWAP File
Ορίζεις σαν τοποθεσία του swap file την CF κάρτα, δηλώνεις το μέγεθος σε 32MB, τσεκάρεις "enable" και είσαι έτοιμος.
Οταν αλλάξεις Image ξαναβρίσκεις την επιλογή swap file και απλά την ενεργοποιείς.
Ετσι όταν πας στις πληροφορίες μνήμης θα δεις ότι ο δέκτης έχει πλέον επαρκή μνήμη για όλες τις δουλειές. Ενοείται ότι μπορείς να ορίσεις μεγαλύτερη μνήμη αλλά δεν έχει νόημα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά.. έχω σκληρό δίσκο και έχω ορίσει swap file 512mb στον σκληρό δίσκο, όσον αφορά το μέγεθος της cf είναι 128 mb, απλά όταν πηγαίνω στα addons για να εγκαταστήσω κάποιο καινούριο βλέπω οτι έχω κατειλημμένο 95%, τωρα ποια μνήμη είναι αυτή που μου δείχνει δεν ξέρω. Στα extras δεν έχω εγκατεστημένα πολλά addons παρά μόνο δύο, φοβάμαι οτι έμειναν διάφορα απο προηγούμενες εκδόσεις Gemini, άραγε υπάρχει κανένa πρόγραμμα που να καθαρίζει τα images;

Ενα - ένα μας τα λες και πρέπει να μαντεύουμε.
Πόσα Images έχεις μέσα στην CF?
Πιο είναι το flashimage και τι βάρη κουβαλάει? (addons - plugins)

Η κάρτα με τα 128 mb είναι πολύ μικρή για τον 7020. Τώρα που με 4 παίρνεις στικάκι 1gb μην το σκέφτεσαι. Μόνο το gemini όταν "τρέχει" καταλαμβάνει 70 - 80 mb.

Συνεπώς η λύση σου είναι η αλλαγή της κάρτας CF με μεγαλύτερη ή η χρήση usb stick. (τουλάχιστον 512 mb)

Θέλω να βάλω μια κάρτα CF στον 800αρι για να μην δουλεύω το usb λόγο προβλήματος με το barey allen (κάνει restart όταν τον κλείνω και μένει συνέχεια ανοιχτός).

Μπαίνει κάρτα CF και αν ναι πώς ?

Απάντηση: Re: Dreambox περισσότερη μνήμη;

Θέλω να βάλω μια κάρτα CF στον 800αρι για να μην δουλεύω το usb λόγο προβλήματος με το barey allen (κάνει restart όταν τον κλείνω και μένει συνέχεια ανοιχτός).

Μην ακούς, άστους να λένε....:grinning-smiley-043

Πάρε μια κάρτα CF, αγόρασε και ένα αντάπτορα cf-to-usb και έκανες την δουλειά σου. Άσχετα ότι θα σου στοιιχίσει ο κούκος αηδόνι, αυτό δεν το εξετάζουμε καθόλου.-bye-

Μην ακούς, άστους να λένε....:grinning-smiley-043

Πάρε μια κάρτα CF, αγόρασε και ένα αντάπτορα cf-to-usb και έκανες την δουλειά σου. Άσχετα ότι θα σου στοιιχίσει ο κούκος αηδόνι, αυτό δεν το εξετάζουμε καθόλου.-bye-
Μα... γιατί να τα κάνει όλα αυτά;
Δε μπορεί να φταίει το usb. Καλύτερα ας μας πει ο Artist ακριβώς ποια είναι τα συμπτώματα, τι image χρησιμοποιεί στη flash και τι στο φλασάκι να δούμε τι γίνεται. Το πρόβλημα που περιγράφει δεν το έχω ξανακούσει...
Δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτεί ντε και καλά...

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις την διαδικασία από την αρχή. Πέρασε experimental ή Oozoon στην flash, κανε φορματ το στικάκι και ξαναστήσε BA.

Αν για οποιονδήποτε λόγο το πρόβλημα παραμένει, δοκίμασε άλλο στικάκι.

Τέλος αν έχεις διαθέσιμη CF, δοκίμασε να συνδέσεις ένα usb card reader με υποδοχή CF και δοκίμασε την τύχη σου. Ο συνδυασμός card reader - CF δεν ξέρω αν δουλεύει.