DSLR ΓΙΑ VIDEO

Antonis_V

New member
16 June 2014
78
Παρατήρησα ότι δεν υπάρχουν πολλοί φακοί για βιντεοκάμερες σε αντιθεση με τις φωτογραφικες και σκέφτομαι

είναι σωστό να αγοράσω dslr γα χρήση βιντεοκάμερας;

ήμερα έχω μια sony handycam hdr-cx115 . Θα έχω άραγε καλύτερη εγγραφή;

Με μία DLSR:
θα έχεις περισσότερο έλεγχο σε καποιες ρυθμίσεις, και σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας. Ειδικά σε σκοτεινές σκηνές οι DLSR είναι με διαφορά πιο ποιοτικές.

Όμως αναγκάζεσαι να ξοδεψεις χρονο για να μαθεις καποια πραγματα καθως οι ρυθμισεις θελουν μια γνωση φωογραφιας (άρα υπολογιζε καποιον χρονο σε διαβασμα).
Και χανεις καποιες ευκολίες στο χειρισμό.
Επίσης συνήθως χρειάζεται να κανεις και λιγο editing μετά καθως οι DLSR δεν ενωνουν τα κομματια βιντεο μεταξυ τους μονες τους.

Και εξαρταται κυριως τι ειδους βιντεο τραβας. Αν έχουν πολύ κινηση καμερας (π.χ. κυνηγάς με την καμερα καποια δραατηριοτητα) τοτε καλυτερα συμβατικη καμερα. Αν μπορεις να αντεξεις με πιο στατικα πλανα, η με πιο αργη κινηση τοτε εισαι ενταξει. Υπαρχει ενα κατασκευαστικο θεμα στις DLSR που οδηγει στο rolling shutter/jello effect που εμφανιζεται στην εντονη κινηση.

Εγω προσωπικα εχω βολευτει με φωτογραφική σαν βιντεοκαμερα αλλα με συμφερει διοτι ασχολουμαι αρκετα και με τη φωτογραφια.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το editing δεν με πειράζει διότι το κάνω έτσι κι αλλιως . Δεν τραβάω γρήγορη κίνηση , μόνο πλάνα από τα παιδιά μου και ταξίδια στο εξωτερικό (τοπία, κτίρια φύση κτλ) η κάμερα που έχω με βολεύει απλα σκέφτηκα να δαπανήσω κάποια χρήματα για αγορά ένος καλού τρίποδα και ενός slider . Μιας κ δεν έχω κάποια αξιόλογη μηχανή είπα μήπως αξίξει να τα κάνω όλα σε ένα δλδ αντι μιας μικρης mirroless με την οποία σχετικά εύκολα θα τραβάω φωτογραφίες να τραβάω και βιντεο και να μην κουβαλαω και κάμερα. Εχω διαβάσει αρκετά αυτές τις ημέρες και αρχιζω να πιστεύω ότι με την dslr θα είναι σαν να έχω ένα βαρύ πολύπλοκο εργαλείο χωρίς να γνωρίζω πως να το εκμεταλλευτώ .