DSLR γυρω στα 1000 ευρω

Valter

Established Member
20 November 2008
191
Νεο Ψυχικο
παιδια, ψαχνω dslr μεχρι 1000 ευρω, ειμαι ερασιτεχνης φωτογραφος εδω και χρονια, κυριως προσωπα, οχι τοπια, ειχα μια canon Eos 300v slr μετα μεταπηδησα σε compact ψηφιακες και λογο ελλειψης χρονου το εχω παρατησει τελειως το αθλημα. αποφασισα οτι δε μπορω να συνεχισω ετσι, και θελω να διαθεσω το προαναφερθεν ποσό για μια αξιοτιμη DSLR για να ξαναβγω στη γυρα με το καινουργιο μου οπλακι και οποιον παρει ο χαρος, ανθρωπους ζωα, στιγμες, βουνα λαγκαδια, σεληνη κ Αρης (που θα φανει και συντομα(μην αρχισετε οτι δεν μπορω να τραβηξω τι σεληνη...ειναι λογου χαρην)) τα παντα ολα λεμε σε μια καρτα..... ομως δεν ξερω ποσα mpixel να ειναι , η ποια καρτα μνημης ειναι ποιο γρηγορη η εχει τι μεγαλητερη επεκτασημοτητα η ποια εχει τα περισσοτερα features στην πιο προσιτη τιμη και κατα ποσο ειναι σημαντικα αυτα τα features, η ποια εχει πιο προσιτους φακους για επεκταση αργοτερα... ειμαι εν ολιγις ψιλο-ασχετος για τα τωρινα δεδομενα για το που προσανατολιζομαι...
για δωστε τα φωτα σας...

ευχαριστω.

Υ.Γ.
κοιταξα στο πλαισιο και βρηκα την D90
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...5F3BBBCFB2925B9244F327875557C7F129071384378C9

Καλή μέρα και καλώς ήρθες!-bye-

Κατ'αρχήν μην αγχώνεσαι.:grandpa:

Τι σε τραβάει στη συγκεκριμένη μηχανή που βρήκες;

Έχοντας αυτό το φακό, είσαι καλυμμένος για τα πάντα, τουλάχιστον στην αρχή.Αφού τραβήξεις κάποιες φωτογραφίες, μας λες ποιό είδος φωτογραφίας έχει προτεραιότητα για σένα.Ανάλογα με τις διαθέσεις και τα χρήματα που διαθέτεις, σίγουρα θα βρείς κάτι που σου ταιριάζει.

Από υποστήριξη Nikon και Canon είναι άριστες, για όλες τις οικονομικές δυνατότητες και με άριστους φακούς.Παρεπιπτώντος, οι φακοί παίζουν μεγάλο ρόλο-αν όχι το μεγαλύτερο- στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν και οι υπόλοιπες μάρκες, χωρίς να σημαίνει ότι κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις στην ποιότητα.

Δεν έχω υπόψιν μου αν υπάρχουν σοβαρές διαφορές για το ποιά κάρτα μνήμης είναι η πιο γρήγορη.Όσο για τα features των μηχανών,πολλές φορές είναι κάποια που δεν είναι και τόσο σημαντικά, αλλά υπάρχουν για να ανεβάζουν τις τιμές, ή να κάνουν πιο ελκυστικά τα πακέτα.

Το βασικό πλεονέκτημα όλων των (D)SLR είναι η ταχύτητα, η δυνατότητα να αλλάζεις φακούς για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και οι δυνατότες ρύθμισης που έχουν.

Πες μας ότι απορία έχεις,θα έλεγα να δώσεις περισσότερα χρήματα σε φακούς παρά σε μηχανές.Δεν αναφέρω μάρκες και πακέτα, γιατί είμαι ελαφρώς άσχετος με τις τιμές αυτόν τον καιρό και γιατί είναι καλύτερα να ανακαλύψεις εσύ τις ανάγκες σου και να πεις τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Πάντως το πακέτο που προτείνεις σε καλύπτει σχεδόν για τα πάντα.

γεια σου ncups, καλως σε βρηκα, αλλα δεν ειμαι καινουργιο μελος.:BDGBDGB53:

σε αυτη που βρηκα προσεξα διαφορα, ξεκινωντας απο το ονομα, μιας και ειναι η μονη μαρκα, που κατι μου κανε σαν αισθηση αλλα δεν χρησημοποιησα ποτε, μεχρι και laica ειχαμε σπιτι οταν ημουν μικρος..
απο φιλους και οτι διαβαζω ειναι η κυριαρχη εταιρια μαζι με την Canon, στις φωτογραφικες, και οχι αδικα.
επεισης το οτι ειναι ενα νεο μοντελο, νομιζω κυκλοφορησε στο τελος του καλοκαιριου. απο οσες κριτικες διαβασα στο νετ δεν ειδα καποιο σοβαρο αρνητικο...για να ειμαι ακριβης δεν ειδα καποιο αρνητικο γενικα..
και εγραφαν παντου οτι ειναι ενα αψογο πακετο μαζι με αυτον το φακο. σαν starter kit.

Η ταχύτητα εγγραφής στην κάρτα δεν παίζει κανένα ρόλο (πλέον) για τη λήψη φωτογραφιών (τουλάχιστον για μηχανές που μπορούμε να αγοράσουμε και γι αυτούς που τραβούν λιγότερες από 100 φωτογραφίες συνεχόμενα, δηλαδή χωρίς να σηκώσουν το δάχτυλο από το κλείστρο.

Ειδκά όμως για τη D90 παίζει ρόλο για την εγγραφή του video. Εκεί η δυνατότητα της κάρτας να γράφει γρήγορα είναι σημαντική για να μη χάνεις καρέ.