dslr nikon ή micro 4/3 ???

Vanagnos

New member
15 October 2010
11
καλημέρα ,είμαι στην φάση αναζήτησης dslr και είχα βάλει στο μάτι την D90 αλλά μετά είδα και την D7000 που πρόκειται να βγεί ,δεν εχω ξαναπάρει DSLR θελω όμως να βγάζω καλές φωτογραφίες ,και ρωτώ
Να πάρω D90 με έναν καλό φακό (TAMRON 70-200mm) ή D7000 με εναν 50mm 1,8f που είναι πιο φτηνός για αρχή ή την PANASONIC GH2 που επίσης δεν έχει έρθει ????να πω επίσης οτι προτιμώ μεγαλύτερο όγκο με καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας παρά μικρότερο σώμα με χειρότερη ποιότητα .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Έχεις (ή είχες) φωτογραφική, ή είναι η πρώτη σου? Πες μας πέντε λόγια... Και ξέχασα, καλώς ήρθες στο AVClub!!!

Έχω ακόμα μια nikon f50 με φιλμ και έναν φακό 35-80mm και μια panasonic lumix tz7 από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά τώρα θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο ,θέλω για φωτογραφίες οικογενειακές και σε κλειστό και σε ανοικτό χώρο , Γιορτές παιδιών αλλά και αθλητικές δραστηριότητες .

Τότε να πας σε ΝΙΚΟΝ, όχι γιατί είναι απαραίτητα καλύτερη μηχανή, αλλά διότι έχει καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα AF και σαφέστατα καλύτερο σύστημα εξωτερικών φλας.

Ανεβαίνοντας 100 ευρώ μπορείς να πάρεις ισάξιο (πλέον) σύστημα από την CANON αλλά με ελαφρώς χειρότερο σε απόδοση φακό.

Αρκετά μέλη του φόρουμ έχουν αγοράσει PENTAX ΚΧ αλλά από όσο ξέρω κανείς δεν τις χρησιμοποιεί σταθερά για να κυνηγά παιδιά που τρέχουν συνέχεια ή άλλα extreme sports.

Τότε να πας σε ΝΙΚΟΝ, όχι γιατί είναι απαραίτητα καλύτερη μηχανή, αλλά διότι έχει καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα AF και σαφέστατα καλύτερο σύστημα εξωτερικών φλας.

Ανεβαίνοντας 100 ευρώ μπορείς να πάρεις ισάξιο (πλέον) σύστημα από την CANON αλλά με ελαφρώς χειρότερο σε απόδοση φακό.

Αρκετά μέλη του φόρουμ έχουν αγοράσει PENTAX ΚΧ αλλά από όσο ξέρω κανείς δεν τις χρησιμοποιεί σταθερά για να κυνηγά παιδιά που τρέχουν συνέχεια ή άλλα extreme sports.

+1

Ο Βλάσης είχε (έχει) εμπειρία κι από τους δύο μεγάλους και ξέρει. Το m4/3 προς το παρόν, Δεν κάνει για sports και δράση. Η EP-1 με την οποία συμβιώνω ένα χρόνο και βάλε, πολύ καλή, με τον 17άρη πάει παντού, δεν δίνει "στόχο", αλλά η εστίαση είναι ένα κλικ πιο αργή από τις DSLR.

δεν ξερω κατα ποσο συνεργαζονται τα φλας του κλασσικου 4/3 με τα μ4/3, αλλα το φλας συστημα των 4/3 ειναι παρα πολυ καλο, και μαλλον και πιο οικονομικο σε σχεση με τα ΝΙΚΟΝ

δεν ξερω κατα ποσο συνεργαζονται τα φλας του κλασσικου 4/3 με τα μ4/3, αλλα το φλας συστημα των 4/3 ειναι παρα πολυ καλο, και μαλλον και πιο οικονομικο σε σχεση με τα ΝΙΚΟΝ

Παύλο, όλα είναι πιο οικονομικά πλέον στην Olympus, και οι βασικοί φακοί που για τις απαιτήσεις μου είναι υπεραρκετοί είναι φθηνοί, αλλά ο φίλος μας θέλει δράση. Η Oly προς το παρόν Δεν κάνει. Για τις Panasonic G1 κ.λ.π. δεν ξέρω...

To M4/3 σύστημα έχει πλήρη συμβατότητα με το 4/3 και τα flash του εκτός από ένα σημείο. Δεν λειτουργούν οι ασύρματες λειτουργίες. Έτσι τα FL-50R, (όχι remote), FL-50, FL-36R , (όχι remote), FL-36, FL14 λειτουργούν κανονικά. Δυστυχώς τα FL-40 και κυρίως το FL20 δεν έχουν καμιά συμβατότητα.

Από εκεί και πέρα η χρήση φλάς σε Μ4/3 υπολείπεται σαφώς όχι μόνο σε σχέση με τις ΝΙΚΟΝ/CANON αλλά και με τις OLYMPUS E, δηλ. το κανονικό 4/3. Το AF για να εστιάσει θέλει φως, περισσότερο φως σε σχέση με τις ρεφλέξ, τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση που απέκτησα σε προσπάθειες 10-12 λεπτών. Κι επίσης αστοχεί αρκετές φορές σε σχέση με τις OLYMPUS 620.

Αντίθετα τα 430ΕΧ πάνω σε μικρές CANON, και το 600 πάνω σε μικρές ΝΙΚΟΝ είναι πολύ πιο ικανά και σημαντικά πιο γρήγορα. Και επιπλέον λόγω του όγκου των μηχανών, τα φλας δεν προκαλούν φαινόμενα ανισορροπίας .

Οι Βρετανοί λένε Horses for courses, δηλ. το κατάλληλο άλογο για την κάθε κούρσα. Στην περίπτωσή μας, δηλ. παιδιά κι αθλητικά με φλας και χωρίς κάθε σύστημα ρεφλέξ κι όχι μόνο CANON/NIKON είναι εξ ορισμού πιο ικανό σε σχέση με το Μ4/3. Και μόνο το γεγονός ότι φέρνεις τη μηχανή στο μάτι κι εστιάζεις γρήγορα, αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

τα σωματα μ4/3 δηλαδη υποστιριζουν τα ασυρματα φλας???απλα να ξερω και εγω αν στο μελλον αξιζει να παρω καπιο μ4/3 σωμα.
sorry για το οφφ-τοπικ:)
τωρα που το κοιταξα στο σιτε της ολυμπους μαλλον μονο η EPL1 τα υποστιριζει, στα χαρακτηριστικα της επ1 και επ2 δεν αναφερει κατι

τα σωματα μ4/3 δηλαδη υποστιριζουν τα ασυρματα φλας???απλα να ξερω και εγω αν στο μελλον αξιζει να παρω καπιο μ4/3 σωμα.
sorry για το οφφ-τοπικ:)
τωρα που το κοιταξα στο σιτε της ολυμπους μαλλον μονο η EPL1 τα υποστιριζει, στα χαρακτηριστικα της επ1 και επ2 δεν αναφερει κατι

Η EP-1 σίγουρα όχι. Η EP-2 ίσως μέσω θύρας, υπάρχουν και τρίτων κατασκευαστών. Αλλά μήπως να περίμενες την EP-3?

το σκεφτηκα μετα, και λογικο ειναι, αφου οι επ1 και επ2 δεν εχουν build-in flash:))))
παντως ουτε καμια της πανασονικ αποτι καταλαβα δεν πρεπει να τα υποστιριζει.
Θα δουμε, για την ωρα πηρα μια ε420, και ειμαι ευχαριστημενος!!!:)

Το μόνο που με προβληματίζει είναι να επενδυσω σε ένα σώμα που θεωρητικά είναι λίγο παλιό ;με την κρίση δεν θα μπορούμε να αλλάζουμε και κάθε 2-3 χρόνια μηχανές.

να μην σε ανησιχει αυτο. Γενκα τα καινουρια σωματα ειναι απλα μικρα upgrades, για σε κανουν να αγοραζεις. και με την Δ80 ακομα (η ακομα και καπιο πιο παλιο σωμα), φοβερες φωτογραφιες θα βγαζεις. Καλυτερα να δωσεις λιγοτερα λεφτα για σωμα, και τα υπολοιπα για ενα καλυτερο φακο

Το μόνο που με προβληματίζει είναι να επενδυσω σε ένα σώμα που θεωρητικά είναι λίγο παλιό ;με την κρίση δεν θα μπορούμε να αλλάζουμε και κάθε 2-3 χρόνια μηχανές.

Σε σώμα δεν επενδύεις. Σε φακούς ναι.
Το σώμα σε ένα χρόνο θα έχει χάσει μεγάλο μέρος απο την αξία του. Ο φακός μικρό.

Θα πάρεις ένα σώμα που αντέχεις, έτσι ώστε να σου περισσέψουν χρήματα για καλό (και βάλε) φακό.
Απλά, στα σώματα που σκέφτεσαι, σύγκρινε τα χαρακτηριστικά τους μήπως βρεις κάποιο που πραγματικά σε χαλάει. Η ηλικία και τα Mp (πλέον) δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς.
Θες οπωσδήποτε 100% viewfinder που έχει η d7000 έναντι της d90 (πχ) ;
Θα σου χρησιμέψει κάπου το μισο-μαγνήσιο σώμα της d7000(πχ2) ;

Αλλά σε καμμία περίπτωση μην "σκαλώσεις" με ένα σώμα που έχει πάνω του έναν μέτριο φακό επειδή δεν περισσεύανε χρήματα.