Dslr ως 600-700

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Κάτοχος της Pentax kx σκέφτομαι ένα φρεσκάρισμα .

Με την pentax k50 ή την ks2 (απο έξω αυτή για να μείνω εντός μπάτσετ) θα δω ουσιαστική αναβάθμιση ? φωτογραφίζω κυρίως πορτραιτα και δρόμο τοπία.

Στα χαρτιά και οι 2 είναι αρκετά ποιο δυνατές από τη κχ σε απτό αποτέλεσμα θα δω διαφορά?

απο canon Nikon Sony ,αν και σε αυτά τα λεφτά βλέπω ότι οι πενταξ στα συγκριτικά τις βγάζουν πιο πάνω, ιςχυει? ποια προτείνετε ?

έχω 2 φακούς πενταξ 18-55 και 50-200 οι οποίοι τουλάχιστον ο ένας θα μου μείνει , μπορεί και οι δυο αν τελικά δώσω μόνο το σώμα κχ, που με "κραταν "στην πενταξ αν και αυτό ρυθμίζεται. Φυσικά αν μείνω σε πενταξ όλο μπατζετ μπορεί να πάει μόνο σε σώμα, ενώ αν αλλάξω στρατόπεδο θα χρειαστώ και φακό. Απο την άλλη προσφορές με άτοκες παίζουν στα κιτ....:chinscratch:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας βγάλει καποιος διαχειριςτης το χεράκι δυσαρέσκειας στο τίτλο που έβαλα κατα λάθος και μετά το έβγαλα αλλα συνεχίζω να το βλέπω.

Last edited:
Η d5300 αν και νεότερη και με πολλά επιπλέον σε χαρακτηριστικά απο την δίκη μου βλέπω ότι παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία απο σε πορτραιτα λόγω έλλειψης image stabilization και για street φωτογράφηση σημεία που τα έχω σε προτεραιότητα. Θα την ψάξω καλύτερα την πρόταση σου.

Συμφωνώ κι εγώ με το φίλο. Αν έχεις ήδη φακούς και είσαι ικανοποιημένος τότε μείνε σε σύστημα pentax.

Αν μείνω σε Pentax με μια απο τις ks2 ή k50 θα δω αναβάθμιση ουσιαστική ή να μείνω στην kx και να ψαχτω με φακούς?

Αν μείνω σε Pentax με μια απο τις ks2 ή k50 θα δω αναβάθμιση ουσιαστική ή να μείνω στην kx και να ψαχτω με φακούς?

Καλημέρα.

Εξαρτάται από τι ψάχνεις. Οι μηχανές και δη οι αισθητήρες - επεξεργαστές εξελίσσονται συνεχώς. Οπότε και μόνο από αυτήν την άποψη έχει νόημα μια αναβάθμιση εαν και εφόσον δεν σε ικανοποιεί η μηχανή που έχεις και χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Για ποιον λόγο θέλεις να ανβαθμίσεις;

Όσο για το πιο σύστημα να διαλέξεις θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο dxomark ώστε να δεις πως τα καταφέρνουν οι μηχανές της κατηγορίας και να δεις και τα specs τους.

Δεν προτείνω κάτι καθώς είμαι βαμένος nikonάκιας από τότε που θυμάμαι τον κόσμο.

Γενικά ενδείκνυται η αλλαγή σώματος οταν έχουμε μείνει πίσω 2-3 γενιές .. κάπου εκεί είσαι ..

Σε θόρυβο στα σκοτεινα κερδίζεις 0,5-1,0 στοπ αλλά κυρίως κερδίζεις καλύτερο AF και καλύτερη σταθεροποίηση

Η d5300 αν και νεότερη και με πολλά επιπλέον σε χαρακτηριστικά απο την δίκη μου βλέπω ότι παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία απο σε πορτραιτα λόγω έλλειψης image stabilization και για street φωτογράφηση σημεία που τα έχω σε προτεραιότητα. Θα την ψάξω καλύτερα την πρόταση σου.

Για ποιά βαθμολογία λες ?

Αν πας σε Nikon o κιτ 18-55 VRII έχει σταθεροποίηση .. το ίδιο και ο 50-200 .. μόνη περίπτωση που μπορεί να σου λείψει είναι αν μπείς στην διαδικασία να πάρεις και έναν prime 50/1.8 ή 35/1,8 αλλά εκεί δεν την πολυχρειάζεσαι την σταθεροποίηση

Γενικά ενδείκνυται η αλλαγή σώματος οταν έχουμε μείνει πίσω 2-3 γενιές .. κάπου εκεί είσαι ..

Σε θόρυβο στα σκοτεινα κερδίζεις 0,5-1,0 στοπ αλλά κυρίως κερδίζεις καλύτερο AF και καλύτερη σταθεροποίηση

Στην d5300 έχει σταθεροποίηση ο φακός όχι όμως το σώμα σωστά? δλδ εξαρτάσαι απο το τι φακό έχεις. Ενώ στις πενταξ έχει το σώμα. Ελπίζω να τα λέω σωστά.

Για ποιά βαθμολογία λες ?

Αν πας σε Nikon o κιτ 18-55 VRII έχει σταθεροποίηση .. το ίδιο και ο 50-200 .. μόνη περίπτωση που μπορεί να σου λείψει είναι αν μπείς στην διαδικασία να πάρεις και έναν prime 50/1.8 ή 35/1,8 αλλά εκεί δεν την πολυχρειάζεσαι την σταθεροποίηση

Η Nikon όμως έχει στους φακούς όχι στο σώμα ενώ η πενταξ έχει στο σώμα σωστά? δλδ εξαρτάσαι απο τον φακό που έχεις στην νικον.

Γιατί δε δοκιμάζεις αρχικά τον 50άρη Smc DA 50mm f/1.8 στο σώμα που έχεις να δείς αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, και άν όχι μετα κοιτάς για νέο σώμα.
Ετσι και αλλιώς ο φακός αυτός είναι χρήσιμότατος και σχετικά οξυς απο οτι διαβάζω, με το μόνο μειονέκτημα τη πλαστική μοντούρα.

Re: Απάντηση: Dslr ως 600-700

Γιατί δε δοκιμάζεις αρχικά τον 50άρη Smc DA 50mm f/1.8 στο σώμα που έχεις να δείς αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, και άν όχι μετα κοιτάς για νέο σώμα.
Ετσι και αλλιώς ο φακός αυτός είναι χρήσιμότατος και σχετικά οξυς απο οτι διαβάζω, με το μόνο μειονέκτημα τη πλαστική μοντούρα.

Το εξετάζω απλά έτσι δένομαι ακόμα περισσότερο στην αγκαλιά της πενταξ.

Η kx με ικανοποιεί απλά μπήκα στο ψάξιμο της οποίας αναβάθμιση μπορώ να έχω στα λεφτά που δίνω.

Μια άλλη λύση αναβάθμισης, για να "αποδεσμευτείς" απο την "αγγαλιά της Πένταξ" είναι σε μορφή mirrorless, πιο διακριτικό σετάκι για street photography αλλά εξαιρετικά ικανό, η Sony α6000 Kit (16-50 PZ OSS)
https://www.skroutz.gr/s/4565041/Sony-α6000-Kit-16-50-PZ-OSS.html.
Πάλι ενας 50άρης χρειάζεται, εκεί ο native πιο ακριβός, αλλά με εναν αντάπτορα και με χειροκίνητη εστίαση και τη βοήθεια του focus peaking φορά ότι αλλό φακό θέλει κανείς.

Έχει όντως ικανότητες αυτή μεγάλες ταχύτητες πολλά mpx πολύ καλή φορητότητα , θα ψάξω να δω αν και το απτό αποτέλεσμα είναι πάνω απο αυτό που έχω τώρα στα μείον που διαβάζω είναι οι ακριβοί φακοί.
Στο cameradicision που τις συγκρίνουν αν και overall παίρνει καλύτερη βαθμολογία η σονυ σε πορτραιτα για δρόμο ακόμα και για σπορ παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία απο την πενταξ. Το σάιτ είναι αξιόπιστο ή είναι "χρωματισμένο"?

Καλημέρα.

Εξαρτάται από τι ψάχνεις. Οι μηχανές και δη οι αισθητήρες - επεξεργαστές εξελίσσονται συνεχώς. Οπότε και μόνο από αυτήν την άποψη έχει νόημα μια αναβάθμιση εαν και εφόσον δεν σε ικανοποιεί η μηχανή που έχεις και χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Για ποιον λόγο θέλεις να ανβαθμίσεις;

Όσο για το πιο σύστημα να διαλέξεις θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο dxomark ώστε να δεις πως τα καταφέρνουν οι μηχανές της κατηγορίας και να δεις και τα specs τους.

Δεν προτείνω κάτι καθώς είμαι βαμένος nikonάκιας από τότε που θυμάμαι τον κόσμο.

Καλησπέρα!

Μου αρέσεις γιατι είσαι φαν μιας εταιρίας και δεν το κρύβεις! Απο την άλλη όμως δεν απαξιώνεις τις υπόλοιπες για να φανεί ο "μονόδρομος" της επιλογής.

Last edited:
Έχει όντως ικανότητες αυτή μεγάλες ταχύτητες πολλά mpx πολύ καλή φορητότητα , θα ψάξω να δω αν και το απτό αποτέλεσμα είναι πάνω απο αυτό που έχω τώρα στα μείον που διαβάζω είναι οι ακριβοί φακοί.
Στο cameradicision που τις συγκρίνουν αν και overall παίρνει καλύτερη βαθμολογία η σονυ σε πορτραιτα για δρόμο ακόμα και για σπορ παίρνει χαμηλότερη βαθμολογία απο την πενταξ. Το σάιτ είναι αξιόπιστο ή είναι "χρωματισμένο"?

Καλησπέρα!

Μου αρέσεις γιατι είσαι φαν μιας εταιρίας και δεν το κρύβεις! Απο την άλλη όμως δεν απαξιώνεις τις υπόλοιπες για να φανεί ο "μονόδρομος" της επιλογής.

Σωστά.

Έχουν περάσει από τα χέρια μου Canon, Minolta, Pentax και Nikon από την εποχή του φιλμ μέχρι τώρα. Καμιά δεν ήταν κακιά. Όλες μου άρεσαν και όλες με ικανοποίησαν. Απλά πάντα μου καθόταν καλύτερα η Nikon και έπαιρνα ακριβώς αυτό που ήθελα. Ίσως να είναι και η ιδέα μου αλλά δεν τις αλλάζω με τίποτα.

..
.

Εχεις 50% πιθανότητες να σε βοηθήσει αυτού του είδους η σύγκριση του cameradesision .. και 50% να σε στείλει σε λάθος κατεύθυνση .. ;)

Xρησιμοποιεί στοιχεία απο τα specs που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα
- το οτι το ονομαστικό ISO της Pentax K50 είναι 51200 εναντι 25600 της D5300 και της ανεβάζει βαθμολογία στο cameradesision είναι λόγια του αέρα ..
στην πράξη, και στις μετρήσεις της DxO και σε συγκριτικα δείγματα στο Dpreview) η D5300 είναι καλύτερη σε χαμηλό φωτισμό/ψηλά ISO

- To οτι στις Dslr (αντίθετα απο τις mirrorless) η σταθεροποίηση στον αισθητήρα δεν σταθεροποιεί και το οπτικό σκόπευτρο ενω η σταθεροποίηση στον φακό το σταθεροποιεί .. δεν αναφέρεται ..

- Η αποτελεσματικότητα του AF σε χαμηλό φωτισμό δεν εξετάζεται ..

- κλπ κλπ ..

Δες μτχ κ-3 και έναν φθηνο 35αρη 2.4 ή μια κ-5 με ένα 17-70 σιγμα. Οτι από τα 2 και να πάρεις θα σου φανεί επανασταση

Δες μτχ κ-3 και έναν φθηνο 35αρη 2.4 ή μια κ-5 με ένα 17-70 σιγμα. Οτι από τα 2 και να πάρεις θα σου φανεί επανασταση

ευχαριστω για τις προτασεις σου , θα εξεταστουν ενδελεχως! -bye-

Καλησπέρα και απο εμένα ! Θα μπω σφήνα στο thread του φίλου μιας και εγω είμαι κάτοχος pentax kx μα πλεόν η μηχανή δείχνει τα χρόνια της. Σε νυχτερινές λήψεις για Milky Way κλπ που χρειάστηκε να ανεβάσω ISO η μηχανή έβγαλε πολυ θόρυβο. Φίλος με Fuji (νομίζω X-E1) που τραβάγαμε παρέα με παρόμοιες ρυθμίσεις μου έριχνε στα αυτιά! Η φωτογραφία του ηταν σε 3200 ISO πολυ καθαρή και πιο φωτεινή. Απογοητεύτηκα με την ταπεινή μου pentax. Έχω χτίσει ολα αυτά τα χρονια ενα πλήρες σύστημα φακών με 8-16, 17-50, 50 1.7, 35 2·0, 70-300 και μάλλον δε θα ηθελα να αλλάξω σύστημα. Απο την άλλη, με την Olympus epl5 που πήρα, μου έχουν λυθεί τα χέρια απο φορητότητα και ποιότητα εικόνας. Μπορείτε να με αυμβουλευσετε τι να κάνω; Να πάω σε ενα δυνατό μοντέλο pentax η να στραφώ προς mirrorless;

Απάντηση: Re: Dslr ως 600-700

με τοσους φακους προικα θα εμενα στο συστημα και θα ψωνιζα ενα φρεσκο σωμα Pentax, παραλληλα με την PL5 εχεις και μια αρκετα φορητη μηχανη για καθε ημερα, το πολυ πολυ να τις δωσεις δωρακι και ενα δευτερο φακο....