DTS από optical

group131

AVClub Enthusiast
20 June 2006
1,026
Ηράκλειο
Μια ερώτηση που μου προέκυψε από κάτι που διάβασα.

Το σύστημα μου υποστηρίζει DTS (Samsung HT-P1200). Υπάρχει περίπτωση αν το συνδέσω με κάποια εξωτερική πηγή μέσω οπτικής να μην παίζει DTS? Δηλαδή το DTS να περιορίζεται μόνο σε DVD?

Το manual το έχω διαβασμένο και το ξανάψαξα αλλά σιγά μην έγραφε τόσο εξειδικευμένο πραγμα...τα βασικά και πολύ μας είναι...:)

Έχω σύστημα της lg, το οποίο, μέσω οπτικής, παίζει κανονικότατα dts από εξωτερική πηγή, οπότε φαντάζομαι ότι και το εν λόγω θα παίζει.

Αν το σήμα που του στέλνεις από την οπτική είναι κωδικοποιημένο σε DTS τότε το σύστημά σου θα παίζει DTS, αν όχι (π.χ. είναι Dolby Digital) τότε δεν θα παίζει.

Εχω συνδέσει με Optical το CD-Player Sony CDP-XA50ES και τον Denon 3808. Εχω κατεβάσει από Internet διάφορα CD, στα οποία έχει γίνει Upmix σε DTS και τα έχω γράψει σε δισκάκια.
Άν τα βάλεις στο cd player και χρησιμοποιήσεις πχ την RCA σύνδεση, ακούς ένα φφφφςςςςςςςςςςς.
Στο ίδιο cd player με την οπτική σύνδεση, ακούς απ' όλα τα ηχεία σε DTS, γιατί το οπτικό σήμα πάει αναλοίωτο στον ενισχυτή, ο οποίος το "καταλαβαίνει" και κάνει το decodong.

Γενικά, το πρότυπο SPDIF (IEC 60958 Type II) με οπτική ίνα και βύσμα Toslink, υποστηρίζει το κλασσικό DTS (συχνότητα δειγματοληψίας 48 kHz και αναλυση 20-bits).