Dual 505-1 με κεφαλή Ortofon ff15 mkii

spellbtd

New member
8 September 2013
32
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέος στο site και στον αναλογικό ήχο. Μου χάρισε ένας φίλος πέρυσι αυτό το πικάπ και μου εμφάνισε το εξής: η κεφαλή σχεδόν ακουμπάει πάνω στα βινύλια όταν παίζει και φοβήθηκα μήπως μου τα χαλάσει. Προσπάθησα να ξανακάνω calibration αλλά τίποτα. Να υποθέσω πάω για καινούρια βελόνα ή και για καινούρια κεφαλή;; Και τι θα μου προτείνατε να βάλω;

Απλά πρέπει να ζυγίσεις ξανά τον βραχίωνα. Δεν ξέρω πως γίνεται στα dual σίγουρα θα υπάρχει κάποιο video που το εξηγεί. Η κεφαλή θα πρέπει να στέκεται παράλληλα με τον δίσκο και να μην πέφτει παω του.

Υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί παιδιά για ρυθμίσεις.
Είναι στικυ θέματα οπότε είναι εύκολο να τα βρείτε :o

Mπορει και να μην ειναι προβλημα τελικα. H FF,F, VMS σειρες της ortofon ειχαν αυτο το χαρακτηριστικο,περισοτερο απο τις μεταγενεστερες κεφαλες τους.

Ομως καλο ειναι να ρυθμισεις απο την αρχη το βαρος αναγνωσης να σιγουρευτεις οτι ειναι σωστο.

1.jpg20131010_115553.jpg20131010_115624.jpgΚαλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Το βάρος το έχω ρυθμίσει γι αυτό απευθύνθηκα σε εσάς σαν πιο ειδικοί. Επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες. Αν θέλετε και κάτι άλλο μου λέτε. :)

Moυ φαινεται ενταξει.Ειναι χαμηλα σε σχεση με αλλες κεφαλες που θα δεις αλλα οι ortofon και αλλες κεφαλες κυριως της εποχης εκεινης ειχαν VTA 15 μοιρες ( βλεπε shure V15 κλπ ) αντι 20 η 23 που συνηθως εχουν σημερα,οποτε ηταν εκ φυσεως πιο κοντα στην επιφανεια του δισκου λογω μικροτερης γωνιας.Στην θεση σου δεν θα ανησυχουσα.

Οκ σ ευχαριστώ πολύ. Τώρα σε περίπτωση που θέλω να κάνω αναβάθμιση και να βάλω μια καλύτερη αξίζει νομίζεις; πχ μια Ortofon OM5 ή OM10; Και αν την δέχεται βέβαια :)

Τις ΟΜ-5 & ΟΜ-10 δεν θα τις θεωρουσα και τοσο αναβαθμιση πανω απο την FF-15 II ,μαλλον κοντα θα ειναι.
Οταν ελθει η ωρα για αναβαθμιση,μπορεις να ψαξεις για καμια βελονα VMS-20II η VMS-30II που μαλλον θα ταιριαζουν στην κεφαλη σου.

Αλλη επιλογη ισως να ηταν η ΟΜ-20 που εχει καλυτερη ακιδα απο την ΟΜ5,ΟΜ10,FF15.

ζύγισε λιγο τον βραχίωνα και σε μένα έτσι ήταν όταν το πείραξα και χάλασα το βάρος του. Από εκεί που ήταν μια χαρά ακούμπαγε σχεδόν η κεφαλή πάνω στον δίσκο.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Νομίζω με βγάλατε από ένα έξτρα έξοδο.