DUEVEL vs AUDIO PHISIC

Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Και τα δύο με τα κατάλληλα συνοδά μπορούν να αποδώσουν αγγέλους, αλλα όλα εξατρώνται πο το πώς σου αρέσει να ακούς.

Νομίζω οτι μια επίσκψη στον αντιπρόσωπο, που τυχαίνει να είναι και ο ίδιος και για τα δύο, για ακρόσαη επιβάλλεται γιατί μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημά σου ουσιαστικά. :grandpa:

Βασικά, έχω ακούσει μόνο τα Virgo εκτενώς, επειδή δεν τύχαινε να μ' ενδιαφέρουν τα παντοκατευθυντικά.

Τα Bellaluna τ' άκουσα πολύ λίγο στο σπίτι ενός γνωστού.

Και τα δυο είναι πολύ καλά ηχεία. Το Virgo σαφώς υπερτερεί στη στερεοφωνική του εικόνα, ίσως είναι και πιο λεπτομερές, αλλά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε σχέση με τα συνοδά. Το Bellaluna υπερτερεί στο γεγονός ότι δε χρειάζεται να είσαι καρφωμένος στο sweet spot και μπορεί να οδηγηθεί ακόμα κι από λαμπάτους single ended. Θα έλεγα ότι το Virgo είναι πιο "αυστηρό" και "μονιτορέ", ενώ το Bellaluna πιο "χαλαρωτικό".

Βασικά, τι ήχο ψάχνεις; Επίσης, έκανες γενικά ακροάσεις και κατέληξες;

Υ.Γ. Γράφε σε παρακαλώ με πεζά γράμματα. Στην "ιντερνετική" τα κεφαλαία δείχνουν ότι φωνάζεις και είναι και λίγο κουραστικά...

και τα δυο είναι εξαιρετικά ηχεία και υπο προϋποθέσεις μπορούν να σε συντροφεύσουν για...πάντα.
Είναι πολύ διαφορετικά όμως.
Αφού τα έχει ο ίδιος αντιπρόσωπος δε θα δυσκολευτείς να τα ακουσεις δίπλα-δίπλα.
πάρε τις αγαπημένες σου μουσικές και...βουρ!

Προσωπικά νομίζω ότι θα μου ταίριαζαν τα bella luna...

O αντιπροσωπος απ οτι ξερω εχει στημενα κ ετοιμα κ τα δυο.Τα ειχα ακουσει κι εγω παλιοτερα.Ακους κ κρινεις μονος!

Προσωπικα δε θα μου αρεζαν ιδιαιτερα τα Audio Physic γιατι εχουν καπως αυστηρο κ μονιτορ, σκληρο ακουσμα, με ψιλοτονισμενα ακρα κ στεγνο ηχο.
Τα Bella Luna ειναι πιστευω πιο ατμοσφαιρικα, πιο ζεστα, χαλαρα κ ιδιαιτερα σαν ακουσμα.

Βεβαια ολα εξαρτονται κ απο το στυλ της μουσικης που προτιμας, αλλα κ απο το χωρο.
πχ δε θα επαιρνα ποτε τα Bella Luna για σκληρη ροκ!

sorry για την καθυστερηση,απελπιστηκα... sorry για τα κεφαλαια,δεν γνωριζα... εχω ακουσει καποια ηχεια,οχι πολλα "ελειψη χρονου γαρ" κι εχω ψιλοκαταληξει σ' αυτα τα δυο. Kαποια προτεραιοτητα δινω στα virgo αλλα δεν ξερω πως θα κατσουν στο χωρο μου,διοτι ειναι υπο κλιση κι εχουν πλαινα bass.Δεν ξερω μηπως θελουν πολυ αερα γυρω τους,γι' αυτο και απευθυνθηκα σε σας για τη γνωμη σας..

Φυσικά τα bella luna . Tα Audio Physic είναι για μένα από τα πιό αδιάφορα ηχεία που υπάρχουν ( οι λόγοι εξηγούνται στο ποστ 6 του kotsidisjohn) Και λίγα λέει .

ολα εξαρτωνται απο τα συνοδα.τα virgo πχ με symphonic line και naim κελαηδανε.με λαμπες δεν πολυγουσταρουν και με διαφανα τρανζιστορ π.χ densen ξυριζουν κοντρα.και θελουν χωρο.τα bella luna ειναι πιο ευκολα και πιο ευαισθητα.και με λαμπες κανουν θαυματα αν σε ενδιαφερουν οι λαμπες.επισης δεν ειναι δυσκολα στο στησιμο στο χωρο.

Τα εχω ακουσει και με S.line και με Naim καθως και με set προ-τελικων.Σιγουρα εχουν διαφορες μεταξυ τους στον τροπο που σου στηνουν την εικονα ,αλλα νομιζω πως το αποτελεσμα ειναι εξισου θαυμασιο,με μια σαφη ταση του Virgo να ειναι πιο αποκαλυπτικο στις λεπτομερειες ενω το B.Luna πιο... ατμοσφαιρικο να τολμησω να πω.Δεν ξερω,δυσκολη αποφαση.. Εχετε κατι να προτεινετε στην κατηγορια αυτη? Επικειται αναβαθμιση σε ηχεια-ενισχυτη και ψαχνομαι γενικοτερα. Χωρος 5χ7..

βασικα ειναι θεμα γουστου.και τα 2 παντως ειναι υπεροχα.επειδη ψαχνεις και ενισχυτικα τοτε αρχισε τις ακροασεις.και προσπαθησε να τα ακουσεις στο χωρο σου.καλο ψαξιμο..
σ'αυτη την κατηγορια παντως εγω θα σου προτεινα και τα acapella fidelio.μπορει να ειναι βασης αλλα ο ηχος τους ειναι τεραστιος...

Last edited:
Re: Απάντηση: DUEVEL vs AUDIO PHISIC

Τα fidelio τα εχω ακουσει,πολυ καλα ηχεια αλλα νομιζω πως ειναι ενα click πιο κατω σε σχεση με τα αλλα δυο.Ξερεις,περα απο την δυσκολια τοποθετησης των Virgo,την οποια αργα η γρηγορα θα την βρεις,φοβαμαι μηπως τα B.Luna τα συνηθισω γρηγορα, καθοτι ειναι πιο γλυκα, και μετα ξαναψαχνομαι...

Βασικά, αν θες ανάλυση και ακρίβεια όπως λες, πήγαινε τότε προς B&W ή ATC. Την κάνουν αυτή τη δουλειά καλύτερα από τα Audio Physic, νομίζω.

Επίσης, δοκίμασε ν' ακούσεις κάτι από τη σειρά Response της ProAc, μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

Δεν είναι όλα τα ηχεία μίας μάρκας το ίδιο καλά. Εγώ προσωπικά έχω Audio Physic (το μικρoύλι Step SLE anniversary), δεκαετίας, το οποίο οπτικά δε γεμίζει κανενός το μάτι. Αλλά αν το οδηγήσετε σωστά και εντός των ορίων του, "κρεμάει" σαγόνια. Ειδικά στον τομέα στεροφωνική εικόνα αλλά και μικροδυναμικών(!!!), όσο ιεροσυλία και αν ακούγεται αυτό, δύσκολα έχω ακούσει κάτι καλύτερο.
Επίσης, άλλα ηχεία της ίδιας μάρκας δεν με εντυπωσίασαν εξίσου, με εξαίρεση το πρώτο spark.
Από τις "γήινες" μάρκες, θα ξεχωρίσω βεβαίως τα ATC και τα Proac, αλλά και τα Harbeth λόγω μουσικότητας αλλά και ανάλυσης.

εγω θα πηγαινα βιργκο μεριά...
ο χωρος σου δεν ειναι μικρος , για να σε δυσκολεψουν στην τοποθετηση που σιγουρα θελει πολυ ψαξιμο.

αλλα οπως λενε και οι αλλοι κυριοι εδω,υπαρχουν και αλλες επιλογες...

Βασικα ο χώρος σου ειναι αυτος που θα σου πει τη ταιριάζει καλύτερα, & αφου διαλεξεις & τα ηχεια μετα θα δεις τη ενισχυτες θα χρειαστεις, παλι για τον συγκεκριμένο χώρο+ηχεια. Πρoσωπικα μου αρεσαν πιο πολυ τα Bellaluna απο το Virgo, που τα ακουσα στην εκθεση HIEND και στον αντιπροσωπο αλλα γι 'αυτο ισως & να φταιει ο χώρος:musicus:

Eγω τα τελευταια χρονια εχω τα Α.Ρ.tempo μαζι με το Ι30 της primare σε ενα χωρο οχι πανω απο 14-15 τετραγωνικα.Περσι που ηρθαν απο τον ορφεα για να μου εγκαταστησουν το νεο μου πικαπ μου ειπαν πως ποτε δε περιμεναν τα Α.Ρ. να παιζουν τοσο καλα σε εναν τετοιο χωρο.Να πω πως τουλαχιστον στη προηγουμενη γενια του θεωρω το tempo ποιο σωστο συχνοτικα απο το virgo και σιγουρα το scorpio.Kαι κατι τελευταιο.Αυdio Physic με naim και symphonic line δεν ειναι οτι καλυτερο.Primare ναι,Pathos ναι,Burmester δυο φορες ναι!

Δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει κάποια σχέση το diamante με το virgo. Το virgo είναι ηχείο για να παίζει μουσική στερεοφωνικά με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Το diamante είναι άλλη φάση απροσδιόριστη, όλα απο παντού και τίποτα. Ακουσε το virgo με προ τον enlightment (αν το γραφω σωστά) και τελικό τον rg1 ή rg3, rg7 (και φυσικά τον primare a32). Αν θες μπορείς να πάρεις εκπληκτικό αποτέλεσμα με τον pathos logos.To virgo θα σε συντροφεύει μια ζωή!!!IMHO