Dune Base 3, Dune Prime 3 and popcorn hour c-200

Status
Not open for further replies.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Γνωριζει κανεις τις διαφορες μεταξυ Dune Base 3 και Dune Prime 3?
(εκτος απο το bly-ray) νομιζω οτι το ενα ειναι και αθορυβο..

Εχει δοκιμασει/συγκρινει καποιος και τα δυο (c200, dune) για να μας πει εντυπωσεις?

θα ειχε πολυ ενδιαφερον παντως να γινει εδω ενα συγκριτικο μεταξυ τους...μιας και ειναι και ιδιας κατηγοριας..

Ουσιαστικα ιδια με διαφορα το drive και πως το base παιρνει εσωτερικο 3.5" ενω το prime 2.5".
Σε image quality δεν περιμενω διαφορες μεταξυ base/prime/c200.

Κοίτα μεταξύ των Dune δεν υπάρχει καμία διαφορά (ποιότητα εικόνας, κτλ) πέρα από το BD Drive / HDD Drive. Τώρα για το C200 σε κάποια σχόλια που κοιτούσα σε διάφορα forums λέγανε ότι το Dune μάλλον έχει καλύτερη εικόνα, αλλά μπορεί να είναι και μπαρούφες. Αν δεν τα δεις δίπλα δίπλα τότε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα φυσικά. Εγώ ως κάτοχος του Base έχω να πω πως το μηχάνημα είναι φοβερό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ναι, το ξέρω. Αν ήμουν Αθήνα θα το έδινα πολύ ευχαρίστως.

Ουσιαστικα ιδια με διαφορα το drive και πως το base παιρνει εσωτερικο 3.5" ενω το prime 2.5".
Σε image quality δεν περιμενω διαφορες μεταξυ base/prime/c200.
Πέρα από την ποιότητα εικόνας διαφορές μεταξύ Dune και C200 υπάρχουν (π.χ. όσον αφορά την χρηστικότητα, τις extra δυνατότητες, το Torrent client κλπ).

Κοίτα μεταξύ των Dune δεν υπάρχει καμία διαφορά (ποιότητα εικόνας, κτλ) πέρα από το BD Drive / HDD Drive. Τώρα για το C200 σε κάποια σχόλια που κοιτούσα σε διάφορα forums λέγανε ότι το Dune μάλλον έχει καλύτερη εικόνα, αλλά μπορεί να είναι και μπαρούφες. Αν δεν τα δεις δίπλα δίπλα τότε δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα φυσικά. Εγώ ως κάτοχος του Base έχω να πω πως το μηχάνημα είναι φοβερό. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!
Το Base με τι σκληρό το έχεις? Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα με θερμοκρασίες?

Είχα δοκιμάσει έναν Seagate 1,5TB της σειράς που "ψήνονται" (SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31500341AS 1.5TB) και είχα προβλήματα με κολλήματα κατά την αναπαραγωγή αρχείων. Άλλωστε ο συγκεκριμένος πρέπει να αποφεύγεται και σύμφωνα με το site της HDI. Tώρα με WD Green δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Mάριε το είδα. Θα σου απαντήσω αύριο για σίγουρα.

Είχα δοκιμάσει έναν Seagate 1,5TB της σειράς που "ψήνονται" (SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31500341AS 1.5TB) και είχα προβλήματα με κολλήματα κατά την αναπαραγωγή αρχείων. Άλλωστε ο συγκεκριμένος πρέπει να αποφεύγεται και σύμφωνα με το site της HDI. Tώρα με WD Green δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Άμα του βάλεις το τελευταίο firmware είναι μια χαρά.

Έχω 2 σε RAID 0 περίπου ένα χρόνο και δουλεύουν άψογα.

Και άλλον 1 removable για το C-200 και πραγματικά πετάει.

Read/Write 132mb/s με i7 στα 4000mhz.

Άλλα γενικός προτιμούνται η δίσκοι με χαμηλές στροφές για τέτοιες δουλειές.

Απάντηση: Re: Dune Base 3, Dune Prime 3 and popcorn hour c-200

Άμα του βάλεις το τελευταίο firmware είναι μια χαρά.

Έχω 2 σε RAID 0 περίπου ένα χρόνο και δουλεύουν άψογα.

Και άλλον 1 removable για το C-200 και πραγματικά πετάει.

Read/Write 132mb/s με i7 στα 4000mhz.

Άλλα γενικός προτιμούνται η δίσκοι με χαμηλές στροφές για τέτοιες δουλειές.

Δεν έχει σχέση το firmware. Το τελευταίο έχω περασμένο. Είναι καθαρά θέμα hardware και υπερθέρμανσης. Κι εγώ έχω 4 τέτοιους και δουλεύουν μια χαρά σε case εξωτερικό όλοι μαζί. Το Dune έχει πρόβλημα μ'αυτούς. Εσύ απ'ότι λες σε C200 τον έχεις δοκιμάσει, όχι σε Dune. Οπότε πως μπορείς να λες ότι είναι όλα τέλεια? Επίσης τι σχέση έχει το PC με το Dune? Άλλωστε όπως λέει και στο site της HDI:

HDD models for usage with internal HDD rack.

For player models having internal HDD rack (such as Dune HD Mini, Dune HD Center, Dune HD Base, Dune HD Base 2.0, Dune HD Base 3.0), please consider the following recommendations:

* Use HDD with a suitable heat emission level. The exact suitable HDD models may depend on various factors, such as the ambient temperature and player cooling and airflow conditions. Generally, it is recommended to use HDD models with the smallest possible RPM value (e.g. 5400 RPM), smallest possible number of platters (e.g. 1 or 2 platters), and specially optimized for reduced power consumption and heat production and for use inside A/V equipment (e.g. Western Digital Green Power series).
* For example, HDD models such as Western Digital WD5000AACS (500 GB, 5400 RPM, 2 platters) and Seagate ST31000528AS (1000GB, 7200 RPM, 2 platters) are typicaly suitable.
* HDD models with high heat production, such as Seagate ST31500341AS (1500 GB, 7200 RPM, 4 platters) are not suitable and must not be used.

Last edited:
Status
Not open for further replies.