Dvb δέκτης για σύνδεση με οθόνη Η/Υ σε vga

DimG

New member
4 February 2011
10
Athens
Καλημέρα!

Είμαι νέος στο club και με μία γρήγορη αναζήτηση δέν βρήκα κάτι παρόμοιο!
Εάν υπάρχει ανάλογο threat παρακαλώ τους moderator είτε να το κλειδώσουν ή και να το διαγράψουν ακόμα.

Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα επίγειο ψηφιακό δέκτη και να τον συνδέσω στο monitor του Η/Υ μου.
Το monitor δέχεται μόνο VGA καλώδιο.
Οπότε η ερώτηση είναι η εξής:

Αγοράζοντας δέκτη με έξοδο HDMΙ και τοποθετόντας καλώδιο HDMI to DVI και στη συνέχεια άλλο καλώδιο DVI to VGA θα παίξει στο monitor μου?

Θεωρώ λογικό πως θα παίξει, αλλά το έχει δοκιμάσει κανείς?
Γιατί δέν είναι και εποχή για περιττά έξοδα!!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
Το έχω δοκιμάσει με ακριβώς το σενάριο που περιγράφεις αλλά αντί για δέκτη είχα pc. Δούλεψε αν θυμάμαι καλά (δεν έδειχνε όμως τέλεια στην οθόνη, είχε μια θαμπάδα)

Ηταν πολύ έντονη η θαμπάδα που αναφέρεις?
Πιστεύω θα είναι ανεπαίσθητη, εάν έχεις απόσταση απο την οθόνη.
Μιλάω για απόσταση 3.5 μέτρων (Κρεββάτι->Γραφείο) :)

Δεν πρόκειται να δουλέψει, όχι λίγο ή πολύ αλλά καθόλου.
Εικόνα από PC μπορεί να βγει, καθώς το PC στην DVI βγάζει και αναλογικό σήμα.
Οι δέκτες όμως βγάζουν ΜΟΝΟ ψηφιακό και από την στιγμή που το μόνιτορ σου δέχεται ΜΟΝΟ VGA, δεν θα δουλέψει.

Τελικά δέν γλυτώνω το σκηνικό να έχω ανοιχτό το pc για να βλέπω τηλεόραση στο δωμάτιο!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, καθώς και για τις απαντήσεις!!!!

Last edited:
Και εγώ, μέχρι στιγμής, με αναλογικό δέκτη παίζω.
Θα το κοιτάξω μήπως βρώ κάτι ακόμα, σας αυτό που αναφέρεις στο link!
Ευχαριστώ!

Ναι,αλλά προφανώς δε θέλει να έχει ανοιχτό τον υπολογιστή όταν θα βλέπει TV...

Ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγω!
Εάν βέβαια δέν μπορώ να κάνω αλλιώς, θα συμβιβαστώ με το θόρυβο που θα κάνει ο υπολογιστής! :)

Δεν θα μπορούσε να παίξει με ένα εξωτερικό tv tuner? Το είχα κάνει παλιότερα και δεν χρειαζόταν να είναι ανοιχτό το pc, το μόνο κακό είναι ότι είχα πολά καλλώδια και εκνευριζόμουν και μόνο που τα έβλεπα.

Όχι μόνο θόρυβο,αλλά και ακτινοβολία και ρεύμα,που παλιά -προ ΔΝΤ- δε το σκεπτόμασταν...

Αν ψαχτείς λίγο, με πολύ λίγα ή και καθολου ευρώ μειώνεις το θόρυβο στον υπολογιστή, εκτός αν προέρχεται από το τροφοδοτικό.
Αλλιώς μπορείς πάμφθηνα να αλλάξεις τα ανεμηστηράκια του επεξεργαστή και των γραφικών. Και να υποχρονίσεις ελαφρώς τον επεξεργαστή είτε μέσω ρυθμίσεων του bios είτε με πρόσθετα προγραμματάκια -συνήθως της μητρικής- που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μπορείς να ρίξεις το θόρυβο σε επίπεδο που ίσα ίσα θα το ακούς.

Και πάλι μου φαίνεται σχετικά "τραβηγμένο" να στήσει ολόκληρο pc και να κάνει case modding για να μην έχει θορύβους στον υπολογιστή. Άσε που μπορει ο άνθρωπος να έχει κανένα τεράστιο pc με πέντε ανεμιστήρες και δύο τροφοδοτικά που όταν το ανοίγει θα κάνει σαν ελικόπτερο :)

Καλημέρα!
Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα επίγειο ψηφιακό δέκτη και να τον συνδέσω στο monitor του Η/Υ μου.
Το monitor δέχεται μόνο VGA καλώδιο.
Φίλε DimG εξήγησέ μας κάτι.
Το monitor σου έχει μόνο μιά μοναδική είσοδο VGA (εκεί όπου συνδέεις το pc)?
Αφού απαντήσεις σ' αυτό θα μπορούμε να δούμε τι επιλογές υπάρχουν...

Φίλε DimG εξήγησέ μας κάτι.
Το monitor σου έχει μόνο μιά μοναδική είσοδο VGA (εκεί όπου συνδέεις το pc)?
Αφού απαντήσεις σ' αυτό θα μπορούμε να δούμε τι επιλογές υπάρχουν...

Καλησπέρα κ συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση!

To monitor έχει μόνο VGA, είναι ένα LG 22".

Αναλογικό εξωτερικό tuner σε vga διαθέτω ήδη, όσο για το pc μου!!!! Εχει αρκετούς ανεμιστήρες και σε συνδιασμό με τα εξαρτήματα κάνει ένα βουητό που μπορεί και καποιοι να το χαρακτηρίσουν ώς νανουρισμα.... :)

Αγόρασε ένας φίλος ψηφιακό δέκτη, οπότε έχοντας τα καλώδια θα το δοκιμάσω, να μου φύγει η περιέργια.... :)

δε νομίζω να συγχρονίζεται στη Vga, αληθεια με HDMI σε DVI λέτε να γίνεται ?