DVB-T mpeg4 στα windows

mosaicm

Established Member
15 December 2008
240
Μαζι με το notebook που πηρα περσι εδιναν και ενα δεκτη DVB-T και ενα τηλεχειριστηριο συμβατο με media center.
Εγκατεστησα το DVB-Viewer και ολα καλα τα πιανω ολα...
Το τηλεχειρηστηριο μαλιστα δουλευει με αυτο αλλα στα βασικα ...δηλαδη καναλι αλλαγη , ηχος πανω κατω .. epg..pvr..info ..teletext και διαφορα τετοια οχι..
Πως θα μπορουσαμε να το κανουμε να γινει πληρως λειτουργικο ?
Επισης τα windows media center (απο vista) δε δειχνουν τα καναλια της digea (δηλαδη τα mpeg4) . Μπορουμε να κανουμε εμεις κατι για να τα δειχνει ? Επισης για να δειξουν epg τα windows media center θελουν τον ΤΚ !!!! και επειδη δε βρισκουν τιποτα για αυτους απο ελλαδα δε κατεβαζουν δεδομενα. Οποτε δε δειχνει τιποτα ο EPG ..αλλα γιατι δε κατεβαζει επι τοπου τα δεδομενα του EPG απο τα εκπεμπομενα καναλια ?

Απλά χρειάζεσαι έναν δέκτη DVB-T MPEG4 [πχ . Lifeview LV5HD] κ το Media Center σου δείχνει ότι θέλεις , με EPG . Δοκιμασμένο σε Vista και 7 :) . Για να κατεβάσει EPG , πρέπει να έχεις βάλει ΤΚ και να έχεις συμφωνήσει με τον Οδηγό [έστω κι αν σου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο μέσω δικτύου , το κατεβάζει από τα κανάλια].

Απλά χρειάζεσαι έναν δέκτη DVB-T MPEG4 [πχ . Lifeview LV5HD] κ το Media Center σου δείχνει ότι θέλεις , με EPG . Δοκιμασμένο σε Vista και 7 :) . Για να κατεβάσει EPG , πρέπει να έχεις βάλει ΤΚ και να έχεις συμφωνήσει με τον Οδηγό [έστω κι αν σου λέει ότι δεν είναι διαθέσιμο μέσω δικτύου , το κατεβάζει από τα κανάλια].

Να συμπληρωσω εδω οτι εγω μεσω Lifeview DVB-T mpeg2 καρτα τηλεορασης βλεπω κανονικα και τα καναλια της Digea που ειναι mpeg4 προφανως λογω Win7 decoders. Για το σκοπο αυτο εχω δοκιμασει και το media center των windows αλλα και το powercinema cyberlink.
Συνεπως μη βιαστειτε να παρετε καρτα τηλεορασης με mpeg4.
Νικος

Να συμπληρωσω εδω οτι εγω μεσω Lifeview DVB-T mpeg2 καρτα τηλεορασης βλεπω κανονικα και τα καναλια της Digea που ειναι mpeg4 προφανως λογω Win7 decoders. Για το σκοπο αυτο εχω δοκιμασει και το media center των windows αλλα και το powercinema cyberlink.
Συνεπως μη βιαστειτε να παρετε καρτα τηλεορασης με mpeg4.
Νικος

Τότε πρέπει να είμαι άτυχος :slapface: . Έχω 4 [ή παραπάνω , δεν θυμάμαι :BDGBGDB55:] tuners με δέκτη DVB/T και κανένα δεν είχε πιάσει τίποτα παραπάνω -- μόλις πήρα το νέο με δέκτη και το έβαλα σε 7 με codecs , έπιασα τα δοκιμαστικά αλλά την ίδια στιγμή πάλι δεν τα έπιανα με τα παλιά tuners :) Δεν πειράζει , ίδωμεν . Ας εκπέμψουν με το καλό και χαλάλι τα tuners:violent-smiley-030:

Τότε πρέπει να είμαι άτυχος :slapface: . Έχω 4 [ή παραπάνω , δεν θυμάμαι :BDGBGDB55:] tuners με δέκτη DVB/T και κανένα δεν είχε πιάσει τίποτα παραπάνω -- μόλις πήρα το νέο με δέκτη και το έβαλα σε 7 με codecs , έπιασα τα δοκιμαστικά αλλά την ίδια στιγμή πάλι δεν τα έπιανα με τα παλιά tuners :) Δεν πειράζει , ίδωμεν . Ας εκπέμψουν με το καλό και χαλάλι τα tuners:violent-smiley-030:

Για να ειμαστε ακριβεις εννοουμε καρτες τηλεορασης pci που εχουν αναλογικη και ψηφιακη ληψη (mpeg2) και που με τους codecs των win7 και media center η powercinema της cyberlink μπορουν θαυμασια να δειξουν και τα νεα ψηφιακα καναλια σε mpeg4.
Απο τη λιστα που ειχα διαβασει σχεδον ολα τα μοντελα καρτων τηλεορασης mpeg2 εχουν chips που ειναι συμβατα με τους codecs των win 7.
Συνεπως το μονο που εχετε να κανετε ειναι να βρειτε την καρτα σας στη σελιδα του κατασκευαστη και να δειτε πιο chip φοραει.
Να σας θυμισω μονο οτι οι καρτες δεν λειτουργουν με τα προγραμματα που τις αγορασατε για να μην σας πω οτι κολανε κιολας μετα την εγκατασταση win 7.
Εχετε ομως την εναλακτικη λυση του ενσωματωμενου media center η την αγορα του powercinema που κανουν θαυμασια τη δουλεια τους. Τελευταια επεσε στα χερια μου απο φιλο και το media center του Nero 9 (Nero Home media 4) το οποιο θα δοκιμασω και θα επανελθω
Νικος

Δεν υπάρχει κάρτα τηλεόρασης, που να είναι MPEG-2 ή MPEG-4, είναι απλά DVB-T tuner, όπως αυτά που έχουν οι δέκτες, προσαρμοσμένα για λειτουργία σε περιβάλλον υπολογιστή. Η λειτουργία που επιτελούν είναι μόνο η λήψη του DVB-T σήματος και η απόρριψη των υπόλοιπων σημάτων (ένα αναλογικό π.χ. tuner, θα απέρριπε το ψηφιακό DVB-T σήμα). Από εκεί και πέρα η αποκωδικοποίση MPEG-2 ή MPEG-4, στους υπολογιστές γίνεται μέσω soft (τους γνωστούς video codecs) και στους δέκτες μέσω chip.
Άρα όποιος διαθέτει κάρτα λήψης ψηφιακής TV στο PC για να πιάνει τα καινούργια κανάλια της Digea, χρειάζεται να φορτώσει στο PC του, τους κατάλληλους video codecs.

Δεν υπάρχει κάρτα τηλεόρασης, που να είναι MPEG-2 ή MPEG-4, είναι απλά DVB-T tuner, όπως αυτά που έχουν οι δέκτες, προσαρμοσμένα για λειτουργία σε περιβάλλον υπολογιστή. Η λειτουργία που επιτελούν είναι μόνο η λήψη του DVB-T σήματος και η απόρριψη των υπόλοιπων σημάτων (ένα αναλογικό π.χ. tuner, θα απέρριπε το ψηφιακό DVB-T σήμα). Από εκεί και πέρα η αποκωδικοποίση MPEG-2 ή MPEG-4, στους υπολογιστές γίνεται μέσω soft (τους γνωστούς video codecs) και στους δέκτες μέσω chip.
Άρα όποιος διαθέτει κάρτα λήψης ψηφιακής TV στο PC για να πιάνει τα καινούργια κανάλια της Digea, χρειάζεται να φορτώσει στο PC του, τους κατάλληλους video codecs.

Δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι στη λιστα των συμβατων καρτων ειχε και κατασκευαστες των οποιων η καρτα δεν μπορουσε να συνεργαστει με codecs των win7 για να δειξουν mpeg4.
Σημασια εχει οτι στη συντριπτικη τους πλειοψηφια κανουν για τη δουλεια που τις χρειαζομαστε.
Νικος

Νίκο καλημέρα,
Επειδή για Win7 δεν έχω άποψη. Εννοείς ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετοί συμβατοί codecs, για Win7;

Νίκο καλημέρα,
Επειδή για Win7 δεν έχω άποψη. Εννοείς ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετοί συμβατοί codecs, για Win7;

Καλημερα φιλαρακι,
Οχι εννοω (παντα συμφωνα με τη λιστα συμβατοτητας καρτων τηλεορασης) οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των καρτων pci εχουν τσιπ εικονας που μπορει να συνεργαστει αψογα με τους ενσωματωμενους codecs των win7.
Ευτυχως για μας ειναι πολυ μικρος ο αριθμος των καρτων που εχει τσιπ που δεν μπορει να συνεργαστει.
Με αλλα λογια δηλαδη αν το τσιπ που φοραει μια καρτα δεν ειναι συνεργασιμο με codecs των win7 σημαινει ταυτοχρονα οτι δεν θα δουμε φως ακομα κι αν χρησιμοποιησουμε οποιονδηποτε αλλο εξωτερικο codec.
Νικος

Καλημερα φιλαρακι,
Οχι εννοω (παντα συμφωνα με τη λιστα συμβατοτητας καρτων τηλεορασης) οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των καρτων pci εχουν τσιπ εικονας που μπορει να συνεργαστει αψογα με τους ενσωματωμενους codecs των win7.
Ευτυχως για μας ειναι πολυ μικρος ο αριθμος των καρτων που εχει τσιπ που δεν μπορει να συνεργαστει.
Με αλλα λογια δηλαδη αν το τσιπ που φοραει μια καρτα δεν ειναι συνεργασιμο με codecs των win7 σημαινει ταυτοχρονα οτι δεν θα δουμε φως ακομα κι αν χρησιμοποιησουμε οποιονδηποτε αλλο εξωτερικο codec.
Νικος

OK! Ευχαριστώ

Στο Windows media center κανει σκαν μονο για τα αναλογικα
Τα ψηφιακα δε βλεπω να τα εχει πουθενα

Re: Απάντηση: DVB-T mpeg4 στα windows

Στο Windows media center κανει σκαν μονο για τα αναλογικα
Τα ψηφιακα δε βλεπω να τα εχει πουθενα

Μιλώντας ΜΟΝΟ για Windows 7 [γιατί μόνο αυτά παίζουν H.264 στο Windows Media Center] , κάνεις ρύθμιση τηλεοπτικού σήματος και , αν το tuner υποστηρίζει ψηφιακά , θα το βγάλει [Τηλεοπτικό Σήμα - Κεραία].
Από codecs , πήγαινε στο www.codecguide.com κι ανάλογα την έκδοση των Windows που έχεις [x86 - x64] κατεβάζεις το αντίστοιχο πακέτο.
Στα Vista , με codecs , την Digea την βλέπει ως υπηρεσία ψηφιακού ήχου και δεν βλέπεις εικόνα...
Να ενημερώσω πως αν το tuner σου υποστηρίζει ψηφιακά , δεν απαιτούνται περαιτέρω codecs για την αναπαραγωγή τηλεόρασης και ότι στα Vista , ακόμα κι αν βάλεις το TV Pack , βλέπεις το EPG αλλά ΟΧΙ τα κανάλια...

Last edited:
Υποστηριζει αλλα δεν τα βγαζει
Οταν παω να κανω σκαν λεει μονο Analog Antenna

Re: Απάντηση: DVB-T mpeg4 στα windows

Υποστηριζει αλλα δεν τα βγαζει
Οταν παω να κανω σκαν λεει μονο Analog Antenna

Άρα τουλάχιστον στο WMC δεν υποστηρίζεται η ψηφιακή. Αν στις προδιαγραφές του tuner είναι DVB/T , λογικά θα είναι θέμα driver . Αν θες , άσε το Windows Update να τον βρεί...
Επίσης θα βοηθούσε ένα link με info για το tuner σου ;) για πιο εξειδικευμένη βοήθεια :)

Με AVerTV Hybrid Nano Express 54mm & AVerTV Hybrid Express mini 34mm σε Win7 τα καναλια της digea και το EPG παίζουν κανονικά...