DVB-T Θεσσαλίας

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Πιάνω κι εγώ ένα νέο ψηφιακό κανάλι που γράφει απλά τεστ και δεν δείχνει τίποτα. Μαύρη οθόνη.
Τι να είναι άραγε;
Είμαι στη Θεσσαλία.

Re: Θεσσαλονίκη DVB-T

Καταρχήν πρέπει να γίνει διαχωρισμός σε DVB-T Θεσσαλίας, και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ο Θωμάς, από πια περιοχή της Θεσσαλίας, σε ποια συχνότητα και από ποιο κέντρο εκπομπής λαμβάνει το τεστ του άγνωστου ψηφιακού καναλιού…

Απάντηση: Re: Θεσσαλονίκη DVB-T

Καταρχήν πρέπει να γίνει διαχωρισμός σε DVB-T Θεσσαλίας, και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ο Θωμάς, από πια περιοχή της Θεσσαλίας, σε ποια συχνότητα και από ποιο κέντρο εκπομπής λαμβάνει το τεστ του άγνωστου ψηφιακού καναλιού…

Γεια σας!
Εγώ είμαι στην Καρδίτσα αλλά από που πιάνω τα ψηφιακά της ΕΡΤ δεν έχω ιδέα.
Τα πιάνουμε εδώ και πολύ καιρό όταν πρωτάρχισαν να εκπέμπουν.
Τα αναλογικά κανάλια ξέρω οτι τα πιάνουμε από δυο πομπούς.
Από το σταθμό Δοβρουσίου και το Πήλιο.
Προχθές που τυχαία άνοιξα τον ψηφιακό δέκτη της TV sony W4500 (σπάνια βλέπω τα ψηφιακά) είδα ένα 5ο κανάλι καινούριο που έχει μαύρη οθόνη και γράφει τεστ.
Δεν έκανα σκανάρισμα από την αρχή για νέα κανάλια απλώς έτυχε να είναι συντονισμένη η τηλεόρασή μου σε αυτή τη συχνότητα και το είδα.

Αφού είναι στην ίδια συχνότητα με τα κανάλια της ΕΡΤ πρέπει να είναι το κανάλι της Βουλής, έχουν αναφερθεί δοκιμές και αλλού.

Θα το ελέγξω και εγώ μεθαύριο (που θα είμαι Κατερίνη) και υπάρχει η δυνατότητα λήψης από Πήλιο (σε 42UHF & 56 UHF), και θα ενημερώσω…

Στην ίδια συχνότητα με τα κανάλια της ΕΡΤ αποκλείεται να είναι σε Mpeg4.
Tα 4 κλασικά κανάλια που λαμβάνονται είναι γνωστό ότι είναι σε Mpeg2.

Σ'άλλες περιπώσεις,αν ένας δέκτης δεν λαμβάνει Mpeg4 συνήθως λαμβάνει μόνο τον ήχο του καναλιού .

Το πιθανότερο είναι να το κατέβασε ο δέκτης της tv του Θωμά το 5ο κανάλι όταν για λίγο βγήκε το test της Βουλής από όλους DVB-T αναμεταδότες της ΕΡΤ που τροφοδοτούνται από την οπτική ίνα και τώρα που σταμάτησε απλά δεν σβήστηκε στη λίστα και γι αυτό δείχνει μαύρο!
Θωμά κάνε τη δοκιμή να σβήσεις τα ψηφιακά κανάλια και να σαρώσεις και πάλι!
Το πιο πιθανό είναι να κατεβούν μόνο τα 4 γνωστά!

Δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε μια φορά και μετά έμεινε στην οθόνη γιατί δείχνει ώρα και ημερομηνία που ανανεώνεται συνεχώς.

Μα καλά δεν το πιάνει κανείς άλλος αυτό;
Για ρίξτε μια ματιά.

Θα προσπαθήσω να το φωτογραφήσω και να σας το δείξω.

Καλά από φωτογράφος άστα να πάνε.
Τέλος πάντων.
Στη δεύτερη φωτό φαίνεται καθαρά. Στην πρώτη πάνω δε φαίνεται αλλά γράφει την ημερομηνία και την ώρα που αλλάζει συνεχώς άρα είναι ένα κανάλι ενεργό.

Λοιπόν, έχετε δίκιο.
Έκανα αναζήτηση από την αρχή τα ψηφιακά και χάθηκε το 5ο κανάλι.

Είπα κι εγώ, με συμπάθησαν και έστειλαν αποκλειστικά σε μένα κι άλλο κανάλι!