DVD Player με Upscaling;

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι.
Θέλω να πάρω ένα οικονομικό dvd player που να μπορεί να κάνει τα παρακάτω:
1080p upscaling στο DVD
Να έχει USB για να μπορώ να του δώσω να παίξει avis με Ελληνικούς υπότιτλους και αν είναι δυνατόν να μπορεί να κάνει upscale και αυτό το υλικό (δεν ξέρω όσα λένε ότι κάνουν upscale τι ακριβώς εννοούν....).

Εδώ και 3 μήνες περίπου έχω πάρει το Toshiba SD580 που κάνει όλα αυτά που λες, υποστηρίζει 1080p, κάνει upscale, παίζει divx με ελληνικούς υπότιτλους από usb στικάκι (όχι από usb δίσκο, δεν υποστηρίζεται).

ΥΓ. Upscale είναι η μετατροπή ενός σήματος χαμηλής ανάλυσης, πχ 720Χ576 (όπως είναι το στάνταρ PAL) σε σήμα βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, πχ 1080p (1920X1080). Δεν σημαίνει ότι παίρνεις με αυτό τον τρόπο ποιότητα όπως ένα κανονικό βίντεο 1080p, αλλά πολύ καλύτερη ποιότητα από το να μείνει στα 720Χ576, έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητο στις σύγχρονες τηλεοράσεις διαφορετικά η εικόνα θα ήταν χάλια.

Παντού το κάνει, δεν έχει σημασία αν είναι σε dvd ή στο stick. Αλλά μην περιμένεις θαύματα στην εικόνα μιας ταινίας σε υπερσυμπιεσμένο divx μεγέθους 700ΜΒ βέβαια (αν και από ό,τι παρατήρησα σε γενικές γραμμές έχει καλύτερη εικόνα από τους διάφορους player που έχω στο pc, για τα ίδια divx).

Καλά δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις... Σε λογικά πλαίσια μιλάω πάντω. Υποστιρίζει και DTS απ' ότι είδα;

Υποστηρίζει, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει αφού ακούω και τα dvd από απλό στερεοφωνικό ενισχυτή!

Το player του σε ποιότητα πως είναι σε σχέση με Pioneer DV-600AV;
Έχετε καμμιά ιδέα;
(θα με βρίσετε σε λίγο το ξέρω... :worshippy:)

Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση γιατί δεν έχω δει το pioneer. Η ποιότητα που δίνει πάντως σε καλογραμμένα DVD θα έλεγα ότι είναι πάρα πολύ καλή!

Εχω κι εγω το toshiba 580 εδω και λιγο καιρο κι εχω εξαιρετικες εντυπωσεις.Μαλιστα επειδη εχει χαλασει το cdplayer μου,το χρησιμοποιω προς το παρον και για μουσικη και τα παει περιφημα.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν πρεπει να βαζω τη ρυθμιση για upscale στα 1080p ή αυτο εχει νοημα μονο για τηλεοραση fullhd (εγω εχω 1366 x 768 )

Ενδιαφέρομαι και εγώ για το toshiba SD-580E αλλά δεν έχω καταλάβει τελικά αν παίζει ελληνικούς υπότιτλους.
Το plaisio το έχει καταχωρημένο ως μη έχοντας αυτή την δυνατότητα
Λίγο πιο πάνω διάβασα ότι υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους αλλά μόνο από USB stick και όχι USB Hard disk !!! γεγονός που δεν μπορώ να εξηγήσω με την λογική.
Επιπλέον θα ήθελα να μάθω αν παίζει απροβλημάτιστα (χωρίς κοψίματα)τα .divx από την usb (stick ή hard disk)
Η γραμματοσειρά είναι ευδιάκριτη ? κανονικό μέγεθος και χωρίς το ενοχλητικό φόντο (συνήθως γκρί πλαίσιο) ?

Εγω παιζω κανονικα divx με ελληνικους υποτιτλους τοσο απο δισκακια οσο και usb stick(οχι σκληρο δισκο!-το λεει στο manual οτι δε συνδεεται external HD).Βεβαια οι υποτιλοι ειναι οντως μικροι και εχουν ενα γαλαζιο φοντο,αλλα αυτα ειναι νομιζω γενικα φαινομενα των divx.Σε γενικες γραμμες,εχει πολυ καλη εικονα,αλλα ειναι κανα 2 λεπτομερειες λιγο ενοχλητικες(π.χ. δε ξεκινα απο κει που την ειχες αφησει την ταινια αμα το κλεισεις και το ξανανοιξεις-αλλα μπορει και να μην κανω κατι σωστα εγω)

Εννοείται ότι παίζει υπότιτλους κανονικά και κάνει upscale σε οποιαδήποτε πηγή. Αν συνδεθεί με καλώδιο HDMI σε τηλεόραση-προβολέα Full HD, η εικόνα δεν έχει καμμία σχέση με τα απλά DVD. Μόλιες έβαλα μια αγγελία σε άλλα site για πώληση ενός....

Πωλείται Samsung DVD-HR773, με σκληρό δίσκο 160 Gb για εγγραφη από την τηλεόραση, DVD player-recorder με upscaling μέχρι 1080p, στο κουτί του με όλα τα συνοδευτικά και απόδειξη αγοράς. Πρακτικά αχρησιμοποίητο, ώρες λειτουργίας < 1 ώρα, μόνο για να σεταριστεί. Τελική τιμή Pixmania 173 ευρώ σε 8-9 εργάσιμες, τα ελληνικά μαγαζιά πιο πολλά.Το δίνω άμεσα 160 ευρώ. Αθήνα.
Πληροφορίες http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1132466&DVDDECKTYPE=DVD-Recorder&category=69977495&catalog=19

Δρ. Κ

Re: Απάντηση: DVD Player με Upscaling;

Εχω κι εγω το toshiba 580 εδω και λιγο καιρο κι εχω εξαιρετικες εντυπωσεις.Μαλιστα επειδη εχει χαλασει το cdplayer μου,το χρησιμοποιω προς το παρον και για μουσικη και τα παει περιφημα.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν πρεπει να βαζω τη ρυθμιση για upscale στα 1080p ή αυτο εχει νοημα μονο για τηλεοραση fullhd (εγω εχω 1366 x 768 )

Αν η τηλεόραση σου είναι HD ready καλύτερα ρύθμισέ το να σου δίνει 720p .. Δοκιμασε το και δες τι σου αρέσει καλύτερα...