supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,608
τι να γράψεις άμεσα ?
άμεσα γράφεις.
έχει μέσα ήδη κάρτα.
Απλά δεν είναι μεγάλη.
Δημήτρη ,αυτές τις ημέρες κάνω ωράριο κανονικό επάνω στην κονσόλα!!!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής.....
Το μηχάνημα είναι συνδεμένο πάνω στον προ+τελικό ενισχυτή.Με το δυναμικό μικρόφωνο που έχω γιά live όλα καλά.Εαν θελήσω να αγοράσω ένα πυκνωτικό μικρόφωνο γιά studio ηχογραφήσεις φωνής και το συνδέσω επάνω στην κονσολίτσα με καλώδιο XLR σε καρφί ,(αφού δεν μπορεί να γίνει απο XLR σε XLR)θα δουλέψει, η θα χειαστεί ξεχωριστή ενίσχυση λόγω πυκνωτικού μικροφώνου;
εμένα γιά editing μου φτάσανε πολύ. Και γιά ηχογράφηση που το κατέβαζα στο πιάνο.
Δοκίμασε επαναφορτιζόμενες.
Φορτιστή πήρα και εγώ από την πρώτη στιγμή. Τον μανίσιο. Τώρα πόσο έδωσα δεν θυμάμαι. Κάτι μετξύ 20 και 30.
Πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει και ένας κινέζικος με 5
όχι αλλά μπορώ σε βοηθήσω σε ό,τι θες και το έχω ήδη πετύχει εγώ. (υποθέτω σχεδόν όλα)
Εχω πρόβλημα ,με το πως μπορώ μετά την αποθήκευση ενός φτειαγμένου κομματιού απο εμένα να κόψω τα ντράμς στο σημείο που θέλω.Γίνεται η μήπως οι έτοιμοι ρυθμοί δεν επεξεργάζονται στο να τους κόψω στο σημείο που εγω θέλω.Οταν κάνω αναζήτηση στο γραμμένο τραγούδι μου το φέρνει έτοιμο ,όμως τα ντράμς συνεχίζουν και μετά το τέλος του τραγουδιού,προφανώς γιατί δεν είναι γραμμένα, απλά επαναφέρει σε πραγματικό χρόνο τον ρυθμό που έχω επιλέξει.Εαν όμως περάσω στο pc το τραγούδι θα μου περάσει και τα ντράμς;
Επίσης διάβασα ότι μπορούμε να πάρουμε έτοιμα κομμάτια ντράμς γιά εισαγωγές και σόλα...πως γίνεται αυτό και πως κοπιάρω-μεταφέρω το μέρος που θέλω;
Ακόμη....όταν κάνουμε New Song τα προηγούμενα τραγούδια χάνονται;αν ναί τι κάνω πριν πάω σε new song γιά να μην χαθούν τα προηγούμενα κομμάτια;
Τέλος...ξέρεις εαν μπορεί να συνδεθεί στο Boss synthesizer και να γραφτεί σε κάποιο κανάλι;
Sory εαν σε ζάλισα, όμως απο το manual δεν μπορώ να βγάλω άκρη...πάντως μέχρι στιγμής το έχω μάθει αρκετά καλά και ήδη έχω γράψει την πρώτη μου προσωπική δουλειά...είναι πάρα πολύ καλό πάντως...
Δημήτρη, επειδή με ενδιαφέρει άμεσα....γνωρίζεις εαν η Boss μπορεί να συνδεθεί με synthesizer και να γραφτεί αυτό σε κάποιο της κανάλι;
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη...έχω φάει ατελείωτες ώρες με το θέμα των τυμπάνων.Πλέον έχω μάθει να τα χρησιμοποιώ στα τραγούδια, όμως το κόψε-ράψε είναι μεγάλος πονοκέφαλος...
ποτέ δεν ήταν εύκολο. Αλλιώς πάρε ντράμμερ....
Εχω κατεβάσει και προγραμματάκια της Roland ελεύθερα γιά πεξεργασία των ντράμς στο pc και μηχανή απ'ευθείας κατεβάσματος των track σε αυτό.Εαν σε ενδιαφέρουν πές μου...
τα έχω... (τουλάχιστον αυτά που έχει η ρολαντ)
Εαν ακόμη θέλεις, εξήγησέ μου λίγο παραπάνω αυτό με τα ντράμς και το πως τα γράφω απο την αρχή...
είναι λίγο δύσκολο αν δεν έχω μπροστά μου το μηχάνημα.
Γενικά το κάνεις με το arrange.
Όχι με το pattern.
Με το pattern παίζει αλλά δεν είναι το ίδιο.
Ορίζεις πχ από το 1-10 με ρυθμό 120 χτύπους και 4/4 και κοπιάρεις εκεί ένα τέμπο από τα έτοιμα. Το μέρος αυτό το δίνεις ένα όνομα.
Αν θες κενό από το 11-15 εκεί κοπιάρεις το κενό - τελευταίο τέμπο 200 κάτι...
Με λίγα λόγια δηλαδή πλέον ότι έχω γράψει απο track σε φωνές και όργανα πρέπει να ξαναγραφτούν γιά να ισχύσει αυτό που λές με τα ντράμς...να σταματάνε δηλαδή και να μπορώ να επέμβω μετά σε αυτά;
όχι δεν πετάς τα έτοιμα.
Απλά θέλει να το κάνεις ήδη σε κανονισμένα κομμάτια.
Λίγο πιό δεσμευτικό, αλλά γίνεται.
Όταν πάω σπίτι και το δω, ίσως θυμηθώ λεπτομέρειες.
Εχω να το πιάσω τουλάχιστον 2 μήνες.
Oι ρυθμοί πάντως και τα ντράμς, απο ότι έχω καταλάβει δεν μπορούν να περαστούν έξω απο την κονσόλα γιά ηχογράφιση, αν και στο manual λέει ότι με το backup περνάνε και αυτά.....ίσως να μην κάνω εγω κάτι καλά....
νομίζω γίνεται.
Δεν θυμάμαι να το έχω κάνει.
Επίσης. Τα τύμπανα είναι πάντα σε διαφορετικό layer ας το πούμε που συνοδεύει τα τράκς και παίζεται και σώζεται παράλληλα με τα τρακς. (και σώζονται , δηλαδή αναγκάζονται πάντα να παίζονται έτσι παράλληλα, με το κάθε τραγούδι)
Ετσι έχεις 8 τρακς ξεχωριστά από τα τύμπανα.
Στο μάστερ που θα κάνεις στο τέλος (εκεί να δεις γούστα) διαλέγεις και τα περνάς σε ένα τρακ και αυτά....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.