DVDR Pioneer σβήνει χωρίς λογο

tractioner

Established Member
2 January 2007
172
Έχω ένα dvd recorder τις Pioneer DVR-520H το οποίο σβήνει κατά περιόδους κ οταν λέω σβήνει νεκρώνεται τελείως σαν να το έβγαλες από την μπριζα.
Δεν επανέρχεται καθόλου έκτος και αν το αφήσω έκτος ρεύματος για κανένα πενταλεπτο.Mε το που το ξαναβάζω στη μπρίζα δουλεύει κανονικά
Να σημειώσω ότι ποτέ δεν έχει σβήσει όταν γράφει η αναπαράγει αλλα μόνο όταν είναι σε αδράνεια
Παράλληλα ενα άλλο πρόβλημα που παρουσιάζεται (δεν ξέρω αν σχετίζεται με το βασικό πρόβλημα) είναι ότι όταν πατάω το play άλλα μόνο από το κουμπί που βρίσκεται πάνω στη πηγή κ όχι στο τηλεκοντρόλ απεργοποιειται (όχι να σβήσει τελείως όμως)
Καμιά ιδέα?

πρόβλημα στο παλμο-τροφοδοτικό, κατά 99% εχει "φουσκωμένους" ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές

π.χ

blown-caps.jpg

B6FE14E.jpg

Kατ αρχήν ευχαριστω για την απάντηση.
Η πρώτη μου σκέψη κ μένα πήγε σαφώς στο τροφοδοτικό, κ έχω πάρει τηλ στη pioneer να μου δωσουν τιμη κ μου είπαν 90 ευρω!
Αυτούς τους πυκνωτές που αναφέρεις πάνε μαζί με το τροφοδοκτικό η αλλάζονται μόνο αυτοί? Ξέρεις περίπου κόστος?
Διοτι τα 90 ευρώ είναι πολλα για μπω στην διαδικασία αντικατάστασης ολόκληρης τις πλακέτας, καλήτερα να πάω στην λύση του καινούριου

οι πυκνωτές ειναι φθηνοί και μπορείς να τους αλλάξεις και μόνος σου
αρκεί να έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις με κολλήσεις.
εάν δε είσαι Αθήνα τότε έλα από το σπίτι να στους αλλάξω εγώ.

υ.γ
φυσικά χωρίς χρήματα

οι πυκνωτές ειναι φθηνοί και μπορείς να τους αλλάξεις και μόνος σου
αρκεί να έχεις τις στοιχειώδεις γνώσεις με κολλήσεις.
εάν δε είσαι Αθήνα τότε έλα από το σπίτι να στους αλλάξω εγώ.

υ.γ
φυσικά χωρίς χρήματα

Eχώ ανθρωπο να τους κολλησει (σε ευχαριστω παντως) αλλα για να τους παραγγειλω τι πρέπει να κάνω ακριβώς? να σου στειλω μια φωτο απο το εσωτερικο τις πλακετας τροφοδοσιας να μου πεις η να παω με αυτη σε ένα κατάστημα με ηλεκτρονικά να αγοράσω?

οχι , μην τους αλλάξεις αυτούς.
Δεν είναι ούτε φουσκωμένοι αλλά δεν φαίνεται να έχουν βγάλει "ζουμιά" στην βάση τους

απο την φώτο δεν φαίνονται και πολλά πράγματα

αν θέλεις όμως μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις τον πυκνωτή που έχω βάλει σε κίτρινο κύκλο
και να δεις για ψυχρές κολλήσεις

dsc051082.jpg