dvi-hdmi καλωδιο

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
θελω να συνδεσω ενα pc με μια τηλεοραση που βρισκεται σε αποσταση (καλωδιακη ) 20 μετρων .Εχω βρει ενα καλωδιο dvi-hdmi 20 μετρα ..θα κανει δουλεια ? Πρεπει να ανησυχω αν κλειδωσει πχ η οχι ?
Yπαρχει καποιος καλυτερος τροπος , με συνολικο κοστος περι τα 100 Ε ? Πχ καποιος ανταπτορας hdmi to cat5 (θα χρειαστω 2 ετσι ? ) και το σχετικο καλωδιο cat 5 ?
H καρτα (9600 gt ) εχει dvi.Θα χρειαστω και αντιστοιχο καλωδιο 20 μετρων οπτικης ινας για να περασει ο ηχος ? (δεν περναει ο ηχος μερικες φορες και απο dvi ? Kαι αν ναι σε ποιες περιπτωσεις και σε ποιες καρτες ? Στην αναγκη βεβαια την αλλαζωμε καποια που να εχει hdmi..)

Σε τι ανάλυση θα παίζεις;

Τα 20 μέτρα σε 1080p είναι ζόρι.. Θέλουν δοκιμή..

Οι αντάπτορες DVI -> CAT5 τα έχουν τα 20μ για πλάκα, αλλά δεν ξέρω πως πηγαίνουν από επιδόσεις.

Αν η κάρτα γραφικών σου συνοδεύεται από αντάπτορα DVI->HDMI και μπορεί να λειτουργήσει και σαν κάρτα ήχου, τη γλιτώνεις την ίνα.

Σε τι ανάλυση θα παίζεις;

Τα 20 μέτρα σε 1080p είναι ζόρι.. Θέλουν δοκιμή..

Οι αντάπτορες DVI -> CAT5 τα έχουν τα 20μ για πλάκα, αλλά δεν ξέρω πως πηγαίνουν από επιδόσεις.

Αν η κάρτα γραφικών σου συνοδεύεται από αντάπτορα DVI->HDMI και μπορεί να λειτουργήσει και σαν κάρτα ήχου, τη γλιτώνεις την ίνα.

Λεω και για 1080p..

Στην δευτερη περιπτωση-cat οταν μιλαμε για επιδοσεις εννοουμε την ποιοτητα εικονας πχ ?

Δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε ανταπτορα.Αν δεν κανω δουλεια με αυτην (θα το κοιταξω φυσικα ) μπορω να βαλω μια δευτερη καρτα γραφικων , ας πουμε μια φθηνη ati με hdmi (της γενιας 4χχχ ) και να παιζω απο κει ? Μπορω με καποιο τροπο να παιζουν μαζι και να εχω εικονα (desktop εννοω ) και στο monitor και στην tv ταυτοχρονα ? Απο περιεργεια αυτο , δεν ειναι αναγκαιο.Και αν γινεται γενικως καποιο conflict (λεμε τωρα..) αν τις ''εχω'' σε διαφορετικο partition (drivers μονο στην μια καθε φορα ) θα ειμαι οκ ? [γιατι και η οπτικη ινα των 20 μετρων δεν ειναι και φθηνη , μαλλον αρκετα ακριβοτερη απο vga :p]

thanx για την απαντηση.

up ! :p

Ποια ειναι τα μειονεκτηματα της συνδεσης με cat5/6 καλωδιο ?