DVI - HDMI σε 32LG5000

focusII

New member
16 January 2009
15
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,

πριν λίγο καιρό αγόρασα την 32LG5000, εκτός των άλλων και για να την συνδέσω με PC. Η σύνδεση μέσω VGA καλωδίου έχει επιτευχθεί, αν και έχω δεί οτι ο υπολογιστής δεν έχει αναγνωρίσει την οθόνη (συνεπώς δεν στέλνει η οθόνη πληροφορίες στον υπολογιστή μέσω DDC).

Η σύνδεση όμως μέσω DVI-HDMI αλλά και μέσω HDMI-HDMI δεν δουλεύει, η οθόνη γράφει "χωρίς σήμα" παρόλο που στο μενού εισόδων η HDMI είναι ενεργή. Η κάρτα που έχω είναι η 4350 της ATI με HDCP support.
Έχω δοκιμάσει και με άλλη κάρτα, με laptop κλπ.

Από την κάρτα γραφικών δεν μπορώ να ενεργοποιήσω τις εξόδους DVI και HDMI γιατί η κάρτα δεν βλέπει συνδεδεμένη καμία οθόνη.

Να σημειώσω οτι η HDMI θύρα της οθόνης λειτουργεί καθώς έχω συνδέσει DVD.

Συνεπώς υποψιάζομαι οτι και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει DDC πληροφορία από την οθόνη.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα;

Παρόμοια κατάσταση είχα χθές, που σύνδεσα για πρώτη φορά νέο HTPC στον Denon 3808 με HDMI από μια Powercolor 4870. Αρχικά δεν είχα καθόλου εικόνα στη TV μέσω του Denon οποότε αναγκάστηκα να φέρω στο σαλόνι την οθονη του PC για να βλέπω τι κάνω.
Ετσι σύνδεσα το DVI/HDMI που ως πριν λίγο είχε την οθόνη του PC, στον ενισχυτή. Και σύνδεσα την άλλη εξοδο DVI της κάρτας στην οθόνη του PC, όπου πήρα εικόνα.
Τρέχοντας το catalyst και μπαίνοντας στις ρυθμίσεις, είδα ότι η κάρτα είχε δεί τον Denon σαν "DenonAVR". Ρύθμισα την έξοδο σε 1920x1080 24p και όλα οκ.
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να περάσω τον ήχο...
Οπότε μάλλον στο catalyst θα βρεις τη λύση...

Παρόμοια κατάσταση είχα χθές, που σύνδεσα για πρώτη φορά νέο HTPC στον Denon 3808 με HDMI από μια Powercolor 4870. Αρχικά δεν είχα καθόλου εικόνα στη TV μέσω του Denon οποότε αναγκάστηκα να φέρω στο σαλόνι την οθονη του PC για να βλέπω τι κάνω.
Ετσι σύνδεσα το DVI/HDMI που ως πριν λίγο είχε την οθόνη του PC, στον ενισχυτή. Και σύνδεσα την άλλη εξοδο DVI της κάρτας στην οθόνη του PC, όπου πήρα εικόνα.
Τρέχοντας το catalyst και μπαίνοντας στις ρυθμίσεις, είδα ότι η κάρτα είχε δεί τον Denon σαν "DenonAVR". Ρύθμισα την έξοδο σε 1920x1080 24p και όλα οκ.
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να περάσω τον ήχο...
Οπότε μάλλον στο catalyst θα βρεις τη λύση...

Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου! Οτι το Catalyst δεν αναγνωρίζει τίποτα συνδεδεμένο στην DVI ή HDMI θύρα. Και δυστυχώς ο AV ενισχυτής δεν δέχεται HDMI ώστε να το ξεγελάσω...