DVICO 6632N (Mediaplayer/DVB-T Receiver/Recorder)

mh76

New member
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν το θέμα θα έπρεπε να μπει στην κατηγορία media players, αν και ταιριάζει και εδώ κατά τη γνώμη μου.

Λόγω της πρόσφατης έναρξης μετάδοσης των ψηφιακών στη Θεσσαλονίκη άρχισα να ψάχνω για αποκωδικοποιητή. Ωστόσο θα ήθελα μια πιο ολοκληρωμένη λύση που να είναι Media Player/ Twin DVB-T tuner Receiver / Recorder.

Ξέρω πως ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν ένα HTPC αλλά δεν θα ήθελα να κάνω μια τέτοια επιλογή προς το παρόν.

Διάβασα στο forum, στην κατηγορία media player και εδώ, ό,τι σχετικό υπήρχε και μπορώ να πω πως εκτός του lg ms450h που έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα που αναφέρονται στο σχετικό νήμα δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο έπεσα επάνω στο DVICO M-6632N http://www.pixmania.gr/gr/gr/3974123/art/dvico/oeecnuo-asoeio-mediaplaye.html

Είναι λίγο ακριβό αλλά δεδομένου ότι λειτουργεί ως player/tuner και recorder μου φαίνεται να αξίζει.

Γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα της εταιρείας στον τομέα των mediaplayer είναι καλά, ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από τα μέλη του forum που έχει το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορούσε να δώσει κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με την λειτουργικότητα του ως ψηφιακό δέκτη και recorder.

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στα specs του ως σοβαρό μειονέκτημα είδα την έλλειψη gigabit lan

Επίσης κάτι που με μπέρδεψε είναι ότι η dvico στο site της αναφέρει τα μοντέλα 6620Ν και 6640Ν ενώ τα 6631Ν και 6632Ν δεν υπάρχουν γνωρίζει κάποιος αν πρόκειται για τα ίδια μηχανήματα με άλλους κωδικούς;

Από υποστήριξη στην Ελλάδα τι γίνεται ;
Aν γνωρίζεις μπορεις να τους ρωτήσεις σχετικά,γιατί είναι ακριβό μηχάνημα να ρισκάρεις γενικά...

Αν δεις στην κατηγορία των media player θα δεις ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια μηχανάκια που να συνδυάζουν το DVB-T tuner με το media player και με μεγάλη διαφορά τιμής. Βέβαια δεν έχουν διπλό tuner που απότι είδα έχει το DVICO με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης επειδή πλέον μιλάμε και για TV, πέρα από υποστήριξη Ελληνικών στο κομμάτι του media player π.χ. υπότιτλοι, θα πρέπει να δεις τι υποστηρίζει στο κομμάτι του tuner π.χ. EPG

Από τα mediaplayer με tuner στην αντίστοιχο τμήμα του forum είδα αρχικά ως αξιόλογο μόνο το IAMM NTR83,που έχει μονό tuner και για το οποίο η κριτική του MPC club δεν λέει καλά πράγματα.

Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη ελληνικών στους υπότιτλους, προηγούμενα mediaplayer της εταιρίας βάσει των όσων έχω διαβάσει υπάρχει και χωρίς πρόβλημα.

Η υποστήριξη για το EPG των καναλιών της Digea είναι όντως ένα ερώτημα. Γι’ αυτό και ρώτησα αν υπάρχει κάποιος που να το έχει ώστε να μας δώσει μια πιο σφαιρική εικόνα για το μηχάνημα.

Για την εγγύηση δεν ξέρω. Στο τμήμα των mediaplayers υπάρχουν κάποιοι που έχουν το M-6500A. Ίσως κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να μας πει περισσότερα. Πάντως το σύμφωνα με το γαλλικό e-shop έχει εγγύηση δύο ετών.

Στο site της εταιρείας δυστυχώς δεν έχει αντιπροσώπους για Ελλάδα http://www.tvix.co.kr/ENG/WhereToBuy.aspx.