Δυναμικά και πυκνωτικά μικρόφωνα στην ίδια κονσόλα?

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Μαστορια μια ερωτηση...
εχουμε μια κονσολα 8 καναλη... εχουμε πανω της ηδη 2 δυναμικα μικροφνα AKG P5.. Πρεπει να μπουν αλλα 2 αλλα επειδη θελουμε μικρο ογκο, κοιταμε καποια πυκνωτικα τα οποια λειτουργουν με ταση phantom 48v.. η κονσολα μας εχει βεβαια phantom, αλλα οταν αναψει δινει σε ολα τα καναλια... Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει προβλημα με τα δυναμικα που εχουμε πανω? να καουν ας πουμε? Διαβαζω τριγυρω οτι λογικα δεν εχουν προβλημα... αλλα ισχυει? εχει καποιος εμπειρια?

modify_inline.gif

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Δυναμικα και Πυκνωτικα μικροφωνα στην ιδια κονσολα?

Λογικά όχι, όμως χρήσιμο είναι να ξέρεις το είδος των μικροφώνων καθώς και την συνδεσμολογία τους. Νομίζω πως αυτό το link είναι αναλυτικό.
http://homerecording.com/bbs/equipm...ill-phantom-power-hurt-mic-doesnt-need-11960/

Δεν παθαινουν τιποτα. Σε κονσολα που χρησιμοποιω με 20 καναλια οταν αναβω τα phantom ανοιγουν ανα 4 καναλια (συνολο 8) και εχω βαλει επανω στα ιδια group και οργανα και δυναμικα μικροφωνα χωρις προβλημα.

φανταζομαι προβλημα με βαλε-βγαλε βυσματα ε? εκει μαλον θελει λιγο προσοχη ε...

Καλα το βαλε βγαλε , οταν εχεις να κανεις και με μικρα παιδια, δεν το γλυτωνεις οσο και να τους λες να περιμενουν να κλεισεις το καναλι πριν τραβηξουν καποιο καλωδιο απο οργανο. Τωρα αν εχεις να κανεις με επαγγελματιες πιστευω οτι μονο απο αφηρημαδα τραβανε τα καλωδια...
Το προβλημα ειναι με τα πυκνωτικα οτι "αρπαζουν". Μπορει να αρπαζουν απο τα μονιτορ, μπορει να αρπαζουν απο τα ντραμς, απο τα δυναμικα, ακομη και μεταξυ τους... Δεν ειμαι επαγγελματιας ηχοληπτης, μουσικος ειμαι με σχολη και απλα βλεπω τους ηχοληπτες που με βοηθανε στις εκδηλωσεις.

χμμ το να αρπαζουν νοιμιζω θα το ψιλοπεριορισω... αυτα τα μικροφωνακια που τσιμπησα, τα behringer c-4 ειναι καρδιοειδη , μονοκατευθυντικα.. το προβλημα μεχρι τωρα ειναι κατι πυκνωτικα πετου που τα ρημαδια ειναι παντοκατευθυντικα και ενω αν εχεις ενα αναμενο ακουγεται τελεια, μολις ανοιξεις το δευτερο γινεται πανικος απο τσιριχτα, βουητα κτλ...οπως και να χει σε ευχαριστω πολυ!

Ναι;; Για πες, φυσιολογικη ομιλια, απο τι περιπου αποσταση την τσιμπαει κανονικα;; Τα δυναμικα που εχω, τα Akg d5 και P5 , ειναι ικανοποιητικα απο περιπου 30 εως το πολυ 40εκ αποσταση απτο στομα...

Φυσιολογικη ομιλια και τα δικα μου καπου εκει σε αποσταση. Εγω ομως τα χρησιμοποιω για να "πιανω" την χορωδια , που τραγουδανε δυνατα, οποτε στηνω την χορωδια πιο πισω χωρις προβλημα. Οταν τα εστηνα κοντα μερικα πιτσιρικια το παιζανε ντιβες και πηγαιναν και τα επιαναν να τραγουδησουν σαν να ηταν δυναμικα, κολαση...
Η δευτερη τους χρηση ειναι σε ακουστικα οργανα , οπως βιολι και κλασσικη κιθαρα ,που δινουν πιο γεματο ηχο , και πιο φυσικο, απο τις καψες. Παλι εκει σε μια αποσταση 30 ποντων. Για να παρεις πυκνωτικα που πιανουν μακρια χωρις να συντονιζουν και να εχει και καθαρο ηχο , πρεπει να βαλεις ακομη ενα μηδενικο πισω απο την τιμη των behringer...

Σε υπερευχαριστω... τα παραγκειλα , και μολις ερθουν θα πεσει δοκιμη.. θα ενημερωσω!

Χα, δεν σε προλαβα, αλλα δεν πειραζει. Τα C4 ειναι λιγο πιο ευαισθητα στη ληψη. Λιγο πιο χοντρα στην κατασκευη ,αλλα 1/3 πιο ελαφρια. Δεν ξερω αν εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης. Παντως για να καταλαβεις το μεγεθος τους ειναι οσο το δακτυλο σου σε μηκος.

να σου πω την αληθεια διαβασα οτι τα c2 ειναι ποιο ποιοτικα φτιαγμενα, ποιο στιβαρα, αλλα εκει που τα θελω εγω φαντασου οτι θα μπουν και ουτε θα κουνηθουν καν.. + οτι ειναι πανω σε "βημα" με ολες τις βασεις-σπιραλ μαυρα, οποτε δε ηθελα να φαινονται ως κατι ξεχωρο...παντως διαβαζω οτι απο επιδοσεις ιδια ειναι..

Μαστορια μια ερωτηση...
εχουμε μια κονσολα 8 καναλη... εχουμε πανω της ηδη 2 δυναμικα μικροφνα AKG P5.. Πρεπει να μπουν αλλα 2 αλλα επειδη θελουμε μικρο ογκο, κοιταμε καποια πυκνωτικα τα οποια λειτουργουν με ταση phantom 48v.. η κονσολα μας εχει βεβαια phantom, αλλα οταν αναψει δινει σε ολα τα καναλια... Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει προβλημα με τα δυναμικα που εχουμε πανω? να καουν ας πουμε? Διαβαζω τριγυρω οτι λογικα δεν εχουν προβλημα... αλλα ισχυει? εχει καποιος εμπειρια?

modify_inline.gif

Πρόβλημα δεν θα υπάρξει, αλλά ένα πράγμα θέλει προσοχή: Όταν δώσεις Phantom Power πρέπει τα καλώδια να είναι balanced, δηλαδή αντάπτορες από balanced σε unbalanced αποκλείονται.

Πρόβλημα δεν θα υπάρξει, αλλά ένα πράγμα θέλει προσοχή: Όταν δώσεις Phantom Power πρέπει τα καλώδια να είναι balanced, δηλαδή αντάπτορες από balanced σε unbalanced αποκλείονται.
Υπαρχει XRL unbalanced; Εκτος αν εννοεις οτι τα jack που θα βαλει πανω για τα οργανα θα δημιουργουν θορυβο . Νομιζω μεχρι 6 μετρα καλωδιο δεν θα εχει προβλημα, αλλα δεν θα μπορουσε να το λυσει αν θελει μεγαλυτερο μηκος με DI;

Ναι (δυστυχώς :-) υπάρχει. Είναι σπάνιο αλλά το ανέφερα για να είσαι σίγουρος. Αν βάλει τα jack πάνω στις εισόδους για jack, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν βάλει τα jack με αντάπτορα πάνω στις εισόδους XRL που δίνουν Phantom power. Όσο για τα 6 μέτρα, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, και ναι προφανώς μπορεί να βάλει DI, έτσι κι αλλιώς κάποια DI χρειάζονται Phantom power.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλά πάντως να ξέρεις ότι για να παίξουν σωστά τα όργανα χρειάζονται DI, αν τα συνδέσεις με καρφί απευθείας σε line input της κονσόλας η ένταση θα είναι πολύ χαμηλή.

Φανταζομαι ο φιλος μας θα τα δοκιμασει ολα αυτα.
Εγω προσωπικα το μονο οργανο που στελνω απο το line out με καρφι στην κονσολα ειναι ενα ηλεκτρικο πιανο. Ολα τα ακουστικα ειναι με πυκνωτικα μπροστα τους και ηλεκτρικες /μπασο με δυναμικο μπροστα απο τον ενισχυτή τους και δεν εχω προβλημα. Μονο οταν ειναι μικρος ο χωρος που οπως εγραψα παραπανω , μπορει να αρπαξουν τα πυκνωτικα.