Δυναμώ - ΜΙΖΕΣ

Σε κάποιον γνωστό που έχει ιατρικά μηχανήματα ήρθε κάποιος που έχει εταιρία που αναλαμβάνει εξοπλισμούς δημόσιων νοσοκομείων και ζήτησε ένα μηχάνημα υπερήχων.
Του είπε λοιπόν για ένα καλό που κοστίζει 50.000 ευρώ. Ο τύπος λέει " είναι ακριβό. Πόσο να το βάλω στο τιμολόγιο "
Έχει όμως κι ένα κινέζικο ψιλοσαβούρα που δεν δείχνει και τόσο λεπτομερώς αλλά κάνει 20.000 ευρώ.
Ο τύπος του λέει " θα σου αγοράσω αυτό το μηχάνημα αλλά θα κόψεις τιμολόγιο για 60.000 ευρώ. Εσύ θα πληρωθείς το ΦΠΑ "
Ο γνωστός μου δεν δέχτηκε διότι φοβήθηκε ότι αν κάνει τέτοια υπερτιμολόγηση θα τον πάνε μέσα.
Ο τύπος του λέει " μη φοβάσαι τέτοια ψιλοποσά δεν τα ψάχνουν καθόλου. Εδώ περνάνε τομογράφους ".
Όμως δεν ήθελε να το κάνει και ο τύπος έφυγε λέγοντας " έχει άλλους που παρακαλάνε "
Και το κράτος μας (!!!) ψάχνει να βρει λεφτά. Και να μειώσει τα δημόσια έξοδα.
Πως λέγονται είπαμε; Λαμόγια;

Ακουστε και στο στρατο τι γινετε.
Εχουμε π.χ ενα χαλασμενο μηχανημα που για να επισκευαστει θελει 100 ευρω
αλλα καινουργιο κανει 50 ευρω
Αν υπαρχουν λεφτα στους κωδικους που ειναι για αγορα καινουριου παιρνουμε καινουριο αν οχι και υπαρχουν λεφτα στους κωδικους για συντηρηση εξοπλισμου
επισκευαζουμε και ας ειναι τα διπλα λεφτα
Βεβαια σε περιπτωση που δεν υπαρχουν ουτε εκει λεφτα δεν γινεται τιποτα
ωσπου να μπουν λεφτα στους κωδικους

Και μετα σου λεει να προχωρησει μπροστα η χωρα

Καλά δεν χρειάζεται να ζητάς και συγγνώμη. Διαφορετικά μεν πράγματα αλλά πάλι ο έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει.

Άραγε αν δημοσιοποιήσω το όνομα του λαμόγιου που προμηθεύει νοσοκομεία θα γίνει τίποτα προς διόρθωση των πραγμάτων;
Έστω κι ένας τέτοιος λιγότερος, κέρδος δεν θα είναι;
Ή απλά θα μπλέξουμε χωρίς αποτέλεσμα;

Αν έχεις απτές αποδείξεις μήπως να πήγαινες στον εισαγγελέα καλύτερα; Αν από την άλλη δεν έχεις αποδείξεις το να δημοσιοποιήσεις κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει πάτημα στο λαμόγιο να κινηθεί δικαστικά εναντίον σου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο δικηγόρος μου ξέρετε τι μου είπε;
"Καλά είσαι τρελλός και θέλεις να μπλέξεις σε τέτοιο κύκλωμα εναντίον του;
Καλύτερα να κινηθείς δικαστικά εναντίον της μαφίας".