«Δυνητικά θανατηφόρα» για τους Αυστραλούς τα λάθη στους χάρτες της Apple

flaski

AVClub Addicted Member
6 July 2012
1,727
Αθήνα
Δυνητικά επικίνδυνοι οι χάρτες του iPhone ανακοίνωσε αυστραλιανή αστυνομία. Τα κινητά τους έδειχναν 70 χλμ μακριά από το σημείο που βρισκόντουσαν και η περιοχή όπου ήταν δεν είχε νερό, οι θερμοκρασίες πλησίαζαν τους 46 βαθμούς και χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας για κάποιες περιοχές. Ελπίζω οι Απλ να δέχεται διορθώσεις και από υπηρεσίες και όχι μόνο από ιδιώτες.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231225977
http://www.vicpolicenews.com.au/mor...oncerned-with-apple-ios-6-mapping-system.html

Όλα τα GPS είναι επικίνδυνα όχι μόνο της apple – νταξ εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο και προφανώς σοβαρό περιστατικό σε σχέση με άλλα.

Αλλά δε πάει ένα μήνας που φίλος τρακάρε, όταν πήγε να στρίψει ανάποδα σε μονόδρομο (βόρεια προάστια Αθήνας) γιατί έτσι του είπε το GPS.

Δεν αναφέρω καν το τι GPS ήταν … γιατί όπως προείπα ΙΜΟ όλα είναι επικίνδυνα.

Re: Απάντηση: «Δυνητικά θανατηφόρα» για τους Αυστραλούς τα λάθη στους χάρτες της Appl

Όλα τα GPS είναι επικίνδυνα όχι μόνο της apple – νταξ εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο και προφανώς σοβαρό περιστατικό σε σχέση με άλλα.

Αλλά δε πάει ένα μήνας που φίλος τρακάρε, όταν πήγε να στρίψει ανάποδα σε μονόδρομο (βόρεια προάστια Αθήνας) γιατί έτσι του είπε το GPS.

Δεν αναφέρω καν το τι GPS ήταν … γιατί όπως προείπα ΙΜΟ όλα είναι επικίνδυνα.
Xωρίς να μειώσω τον φίλο σου, κακώς εμπιστεύτηκε το Gps. Νομίζω ότι το gps πρέπει να το ακούμε επικουρικά. Ακόμη και χτες να είναι ενημερώμενο μπορεί σήμερα να αλλάξει ένας δρόμος. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ αλλά πρώτα έχω το νου μου στην πορεία μου και μετά στο τι μου προτείνει. Το θέμα με την Απλ όμως δεν είναι οι λάθος δρόμοι τόσο όσο το ότι σε βγάζει αλλού για αλλού ότι βρίσκεσαι.

Στην Αθηνα παντως, μια χαρα ειναι οι χαρτες.. Προφανως στις ερημιες θα ειναι ανενημέρωτοι..
Συμφωνω παντως πως το gps πρεπει να το χρησιμοποιούμε επικουρικά, γιατι ευκολα τρακάρεις..

Πριν από δύο χρόνια, κατέβαινα τις στροφές στη Τσακώνα...
Είχα το GPS ανοιχτό, προορισμός κάπου στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όχι ότι δεν ήξερα πως πάνε ή ότι μπορείς να πάρεις να στρίψεις λάθος, αλλά προτιμώ να ξέρω πότε μου έρχεται η φουρκέτα.

Κάπου μέσα στον πανικό (μεταξύ 20ης και 21ης φουρκέτας) ακούω:
"Σε 100 μέτρα στρίψτε δεξιά"
Και μετά από λίγο...
"Φτάσατε στον προορισμό σας!" :blink:

Δεν ξέρω αν έστριβα δεξιά και έκοβα δρόμο από τον γκρεμό αν θα έφτανα στον προορισμό μου αλλά προτίμησα να μην ακούσω το GPS...
Σε ανάλογη περίπτωση, πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος, ειδικά αν είναι και Αυστραλός που ξέρει που μπαίνει, να χωθεί στην έρημο επειδή του το είπε ένα gadget...
Μπορεί ο χάρτες να είναι δυνητικά επικίνδυνοι και καλό θα κάνει η Apple να τους ενημερώσει, από την άλλη μάλλον χάνονται κάποιοι δυνητικά ηλίθιοι από προσώπου γης με αυτό τον τρόπο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: «Δυνητικά θανατηφόρα» για τους Αυστραλούς τα λάθη στους χάρτε

Xωρίς να μειώσω τον φίλο σου, κακώς εμπιστεύτηκε το Gps. Νομίζω ότι το gps πρέπει να το ακούμε επικουρικά. Ακόμη και χτες να είναι ενημερώμενο μπορεί σήμερα να αλλάξει ένας δρόμος. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ αλλά πρώτα έχω το νου μου στην πορεία μου και μετά στο τι μου προτείνει. Το θέμα με την Απλ όμως δεν είναι οι λάθος δρόμοι τόσο όσο το ότι σε βγάζει αλλού για αλλού ότι βρίσκεσαι.

Δεν τον μειώνεις
Το παραδέχεται το λάθος του και ο ίδιος
Και φυσικά από την παρέα έχει εισπράξει αρκετό ‛δούλεμα’ – που ότι και να πεις σε ένα public-forum είναι λίγο :D
Δε πρόλαβε καν να στρίψει, βγήκε λίγο παραπάνω στο δρόμο κοιτάζοντας
Όπως και να έχει ευτυχώς δεν υπήρξε καν τραυματισμός

ποτε δεν εμπιστευομαι κανενα GPS... επικουρικα το έχω και μάλιστα muted !
Δεν αντεχω ν ακουω τις φωνες τους.
Αυτο ειναι επικινδυνο οταν οδηγεις (να κοιτας δλδ την οθονη αντι τον δρομο - εστω και ''κλεφτα'')

Το ότι και καλά τα GPS είναι επικίνδυνα η ότι δεν πρέπει να τα εμπιστευόμαστε το ακούω κάπως...
Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια διάφορα προγράμματα πλοήγησης και ποτέ δεν είχα πρόβλημα .
Ποτέ δεν χάθηκα και ποτέ δεν κινδύνεψα.
Αντιθέτως με έχει σώσει άπειρες φορές αφού λόγο της δουλειάς μου ταξιδεύω σχεδόν καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας .

Το Gps είναι ένας μικρός υπολογιστής και σαν όλους τους υπολογιστές μπορεί να μπλοκάρει, να φάει κόλλημα ή οτιδήποτε άλλο. Γι αυτό το συμβουλευόμαστε αλλά πάντα προσέχουμε βλέποντας τις πινακίδες. Μην ξεχνάμε εμείς οδηγούμε !

Δεν είναι θανατηφόρα τα επόμενα λάθη αλλά μερικά έχουν γέλιο:

http://theamazingios6maps.tumblr.com/

Ανάλογα κουσούρια είχα δει και στους χάρτες της Google αλλά δεν τα ξαναβρήκα (μάλλον θα "χάθηκαν" στους σέρβερ της...).

H αλήθεια είναι πως το gps είναι αρκετά χρήσιμο κυρίως στις μεγάλες πόλεις με τις αμέτρητες οδούς. Σε πιο αραιοκατοικημένες περιοχές, της Ελλάδας, το
gps βοηθάει απλώς και μόνο με το στίγμα του που δηλώνει τη θέση του χρήστη.
Νομίζω πως καλό ειναι να συνδυάζουμε τις ικανότητές μας για προσανατολισμό χρησμοποιώντας το gps σαν ''σκονάκι''.

Πάντως δεν είχα ούτε εγώ πρόβλημα με κανένα gps, ούτε αυτόνομης συσκευής ούτε google maps ούτε mls, nokia maps, sygic...

Αποφάσισα να αγοράσω gps μόνο και μόνο επειδή απλά αν βασίζεσαι σε πινακίδες στην Ελλάδα, ή σε οδηγίες...δε βγάζεις άκρη. Σίγουρα έχουν λάθη αλλά βοηθούν.

Σε ανάλογη περίπτωση, πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος, ειδικά αν είναι και Αυστραλός που ξέρει που μπαίνει, να χωθεί στην έρημο επειδή του το είπε ένα gadget...

Μπορεί να είναι τουρίστας ή επισκέπτης από άλλη περιοχή. Σε πολλά μέρη του εξωτερικού οι άνθρωποι δεν περνούν όλη τους τη ζωή στο μέρος που γεννήθηκαν. Επιπλέον η Αυστραλία είναι ολόκληρη ήπειρος και όχι μια μικρή χώρα οπότε, τι σημαίνει "αν είναι Αυστραλός ξέρει που μπαίνει"; Μιλάμε για αχανείς εκτάσεις, η περίμετρος του "νησιού" είναι 10.000 χιλιόμετρα.