δυο καναλια στο ιδιο πανι

tomigi73

New member
18 March 2008
29
καλησπερα σε ολους,
θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που εχω,
βασικα εχω ενα epson tw600 τον οποιο χρησιμοποιω για μεταδοση αγωνων σε ενα καφε -(τον εχω συνδεσει με ενα τιουνερ )
θα μπορουσατε να μου υποδειξετε με ποιο τροπο θα μπορω να προβαλω στο πανι δυο διαφορετικα καναλια ?(δυστυχως το tuner που εχωδεν υποστηριζει pap .)καθε συμβουλη δεκτη.

στην περιπτωση που σας μπερδεψα πιο πανω,
ψαχνω οπως σας προαναφερα ενα τροπο να προβαλω στο πανι μου δυο καναλια ταυτοχρονα,
με διπλο tuner-με dvd recorder-με οτι τελοςπαντων ξερετε και μπορειτε να μου προτεινετε

ευχαριστω πολυ:confused:

Δεν μπορείς. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις με προβολείς που υποστηρίζουν pap/pip όπως ο 8700 της Benq (παλιό μοντέλο) και να συνδέσεις δύο πηγές και να τα δείχνει ταυτόχρονα. Γενικά δεν συνηθίζεται στους προβολείς να υπάρχει pip/pap γι αυτό και τα μοντέλα που το έχουν αυτό μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ίσως με ενα PC με κάρτα τηλεόρασης συνδεδεμένο με τον προτζέκτορα; Λέμε τώρα.

αυτο ειναι σιγουρο?
δεν μπορει το προβολικο να δειξει δυο εικονες ?

ή δεν υπαρχει διπλο tuner να το συνδεσω
αναρωτιεμαι αν ειχα ενα pc me ena tuner που να εχει pip pap και εστελνε εικονα στο προτζεκτορα συνδεμενο κανονικα δεν θα εδειχνε οτι του εστελνε ?

Εφόσον ο προβολέας δεν έχει από μόνος του δυνατότητα να δείξει δύο πηγές ταυτόχρονα, η μοναδική λύση είναι να του δώσεις έτοιμη την πηγή με τις δύο εικόνες σε κάποια από τις συνδέσεις του.
Τώρα αν αυτή η πηγή είναι HTPC ή κάποιο διπλό TV tuner , δεν γνωρίζω. Για HTPC καλό είναι να κάνεις μια ερώτηση στην κατάλληλη κατηγορία μήπως ξέρουν τα παιδιά εκεί.

με htpc μπορείς να δείς σε δύο εικόνες

έχω μια κάρτα γραφικών και μια επίγεια κεραία (μπάινει και δορυφορική)

μπορώ να δώ από το mediacenter και ενα από το media player ταυτόχρονα
ή ενα από τα δύο με τηλεοπτικό πρόγραμμα.

δεν ξερω τι γίνεται αν εχεις δύο tv tuner σε περίπτωση που θελεις να δεις δύο τηλεοπτικά.
σε κάθε περίπτωση ή θα χασεις μέγεθος εικόνας γιατί το πλάτος είναι περιορισμενο ή θα περιορίσεις την εικόνα δεξια - αριστερα για να χωρέσει.

μια άλλη επιλογή είναι να πάρεις μια συσκευή (δεν ξέρω ακριβώς αλλά έχει ο Γιουγουρτάκης στα μαγαζία του) και μπορέι να το κάνει, αλλά κοστίζει

η καλύτερη και πιο οικονομική λύση έιναι να βάλεις ακόμα έναν προβολέα.