Δυσκολη ληψη και βοηθεια σε χωριο Σερρων

tesla_king

New member
27 April 2014
10
Λοιπον καλησπερα !!!!

Να μπω αμεσσα στο ζουμι!
Τοποθεσια Καστανουσσα Σερρων. Ληψη χαλια. Οι μισοι αναλογικα οι μισοι ψηφιακα (μεσω αντανακλασσης απο το βουνο). Θα γινει αγορα νεας TV οποτε θα βαλω τα παντα απο την αρχη . Κοστος συγκρατημενο αλλα να γινει και η δουλεια. Θελω ληψη καμπανα χωρις σπασιματα οταν βρεχει γιατι υπαρχουν και ακραια φαινομενα τον χειμωνα εκει - ειδικα ΑΕΡΑΣ - ΧΙΟΝΙ.

Σκεφτομουνα

---> televes HD BOSS
---->BIOKAL VECTOR DGS 1300
----> ενα σετ alcad ιστου και γραμμης

Τα μετρα δεν ξεπερνανε τα 10μ στην εγκατασταση και μιλαμε για 1 τηλεοραση στο χωρο. Επαναλαμβανω ειναι τρομερα δυσκολη περιοχη στην ληψη. αναμενω προτασεις αποψεις !!!

Ευχαριστω!

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα, υπάρχει και η επιλογή της λήψης μέσω δορυφόρου από τις 3 μοίρες ανατολικά. Έχεις σκεφτεί μία τέτοια εγκατάσταση?

Αν κανεις καινουργια εγκατασταση, σωστο ειναι απο την ταρατσα (ή οπου μπει η κεραια) να μπει ομοαξονικο (θα ελεγα να κατεβουν μαλιστα 2 καλωδια) και δορυφορική. Απο εκει και περα θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα σχετικα με τη δορυφορικη ληψη απο τους 3Ε. Με ενα οικονομικοτατο πιατο 80εκατοστων δε θα εχεις κανενα προβλημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Το σκεφτηκα και αυτο, αλλα αυτα δεν θελουν τα κλειδια συνεχεια αλλαγη ? Το σκεφτηκα και εγω βασικα αυτο. Επεισης θελω και να εχω λυση στο επιγειο υπαρχει κατι ??

αρα θελουν...και λογω αποστασης δεν μπορω να μετακινουμαι συχνα για να το κανω αυτο .! Οποτε δεν ειναι μονιμο μετρο

Από τότε που ανέβηκαν τα κανάλια στις 3Ε δεν έχουν αλλάξει ποτέ κλειδί...

Απάντηση: Re: Δυσκολη ληψη και βοηθεια σε χωριο Σερρων

Παλι ομως , αυτο ειναι λυση Νο2 . Εστω οτι δεν το επιλεγω, τι προτεινετε για το επιγειο?

Re: Απάντηση: Δυσκολη ληψη και βοηθεια σε χωριο Σερρων

Περίπου ένα χρόνο, γιατί πριν από ένα χρόνο και κάτι αγόρασα και το δέκτη μου.

Τα κλειδιά δεν αλλάζουν. Η δορυφορική λύση θεωρώ ότι είναι καλύτερη. Η επίγεια λήψη έχει ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο και αναφέρομαι στην Αθήνα που υποτίθεται είναι αστικό κέντρο...

Οποτε λετε με ενα πιατο 1,10 με lnb INVERTO BLACK ULTRA SINGLE LNB θα ημαστε οκ? απο μηχανακι τι να μπει ?

Λιγο υπερβολη αυτο το μεγεθος πιατου, αλλα αν παντα ενα καλο πιατο δε χανεται. Απο μηχανηματα, κανενας edision, skybox ή dreambox αν θελεις κατι καλυτερο.

Καλα εκανες και το σκεφτηκες φιλε.

Κι εγω εδω στη Ροδο βλεπω σε ενα ορεινο μικρο χωριο απο τον δορυφορο γιατι η ληψη ειναι αθλια.

Θα συμφωνησω με τα αλλα παιδια.Βαλε 2 καλωδια και αν μπορεις και παραπανω.Αν δεν σε ενδιαφερουν καποια τοπικα της περιοχης βαλε μονο το πιατο.
Και οταν προχωρησει η ψηφιακη μεταβαση και δεις οτι εχει καλο σημα εκει προχωρας και στην επιγεια.