Δυσκολία σύνδεσεις dj εξοπλισμού με ηχοσύστημα

StavrosGri

New member
20 March 2025
1
Βέροια
πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με το dj και τον ήχο και έχω μια απορία σχετικά με την σύνδεση του dj εξοπλισμού μου με ένα ηχοσύστημα που θέλω να συνδεθώ. Ο εξοπλισμός μου είναι ένα λάπτοπ, το dj controller rca έξοδοι και η κάρτα ήχου (focusrite Scarlett solo). Το ηχοσύστημα που θέλω να συνδεθώ αποτελείται από δύο παθητικά ηχεία τα οποία θεωρητικά είναι συνδεδεμένα σε έναν ενισχυτή τον οποίο δεν έχω επαφή μαζί του και δεν μπορώ να δω τι συνδεσεις έχουν γίνει. Για να συνδεθώ με το ηχοσύστημα υπάρχει μόνο ένα καλώδιο TRS 3.5mm αρσενικό το οποίο λογικά είναι η είσοδος για τον ενισχυτή ή μπορεί και να κάνω λάθος. Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα συνδεθώ και τι καλώδια/ανταπτορες θα χρειαστώ;

Last edited:
  • Like
Reactions: StavrosGri
Το λογικότερο είναι ένα θηλυκό 3.5 που να βγάζει σε δύο rca ώστε να μπουνε στον κοντρολερ. Νομίζω το 3.5 δεν μπαίνει στον κοντρολερ καθώς η μόνη τέτοια έξοδο που βγάζει είναι ακουστικών.
Disclaimer, η απάντηση είναι γενική χωρίς να γνωρίζω τα συγκεκριμένα μηχανήματα

• Like
Τι εννοεις καλωδιο 3.5 χιλ ? Απο την καρτα ηχου θα φυγεις με rca η με RCA / XLR ανταπτορες αν εχει ο ενισχυτης τετοιες εισοδους.Εαν υπαρχει μονο το καλωδιο που λες τοτε θα χρειαστεις ανταπτορα απο 2 rca αρσενικα σε 3.5 mini jack θυληκο για να δωσεις σημα απο τις rca εξοδους της καρτας.Η συνδεση αυτη ειναι αναξιοπιστη και χαλαρη και θελει προσοχη να μην κουνανε τα μηχανηματα η καρτα ηχου δηλαδη γιατι αν παιζεις δυνατα το σμπαρο θα ειναι κι αυτο δυνατο.Ελπιζω να μην ειναι αυτο το καλωδιο 20 μετρα που παει στον ενισχυτη.Αν τωρα εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου ο κοντρολερ δεν χρησημοποιεις την focusrite.

• Like