Εβαλα το sub στον κ@@λο μου (σχεδόν)

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
489
Λίγο προβοκατόρικος ο τίτλος, αλλά ισχύει.

Η ιστορία εχει ως εξής. Το cinema είναι στημένο σε καθιστικό. Σε αυτό το καθιστικο λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη εντοιχισμένη βιβλιοθήκη η οποία διαμαρτυρόταν στην παρακολούθηση ταινιών.
Φαντάζομαι είχε προηγούμενα με το sub, διότι κάθε φορά που αυτό βαρούσε και δη σε συγκεκριμένες συχνότητες, βογκούσε κι η βιβλιοθήκη (κρρρρρρ,κρρρρρρρ,κρρρρρ), τρεμάμενη συθέμελα. Οκ, διαδραστικό το όλο σκηνικό θα έλεγε κάποιος αισιοδοξος, αλλά εγω δεν είμαι τέτοιος. :)

Μετά απο κανα χρόνο συμβίωσης με το θέμα, αποφάσισα να λάβω δραστικά μέτρα. Αρχικά άλλαξα τη θέση του sub και το έφερα λίγο πιο μακρυά σε σχέση με την προηγούμενη θέση του, που ήταν κοντα στη βιβλιοθηκη. Αυτή η τρομακτική διαφοροποίηση στη θέση του...μισού μέτρου, δεν βοήθησε καθόλου.

Μετά απο λίγο καιρό, άρχισα να βγάζω ράφια και διάφορα μπιρμπιλόνια και τσουμπελέκια, που ήταν πάνω στα ράφια, τα οποία ηταν κατάλληλα μεν για συνοδευτικά μουσικά όργανα στα τρίγωνα κάλαντα, αλλά δεν βοηθάνε στο HT δε, αλλά ούτε αυτό φανηκε να βοηθάει.

Τρίτο βήμα, στούμπωσα τα πίσω port του sub. Aυτό βοήθησε κάπως, αλλα ελάχιστα τελικά. Εκει που βοήθησε περισσότερο αυτό το βήμα, ήταν οτι μου φάνηκε οτι έκανε το μπασο πιο στακάτο ας πούμε. Παρόλα αυτά, το κυρίως πρόβλημα δεν μου το έλυσε. Η βιβλιοθήκη ατάραχη σε πλήρη συντονισμό με τα βογγητα του sub. Ξερετε, κρρρρρρρρ,κρρρρρ,κρρρρρρρ.

Χθες βράδυ σκέφτομαι, είμαι άντρας βαρύς, δεν θα αφήσω μια βιβλιοθήκη να μου κάνει οτι θέλει.
Γυρίζω σπίτι, ξηλώνω το sub απο κει που ητανε (διπλα στο αριστερό ηχείο), και το βάζω 20 πόντους πίσω απο τον καναπέ, εξού κι ο τίτλος του θέματος. Τα ports κοιτάνε τον κ@@λο μου και το woofer στο σαλόνι έχοντας μπροστά του στο μισό μέτρο, μια πολυθρόνα μπερζέρα λουδοβικιας αισθητικής, προίκα της γυναίκας μου, που εμενα δεν μ' αρέσει αλλα δεν είναι το θέμα μας.

Κάνω calibration και βάζω ανυποψίαστος για δοκιμή να δω το Dunkirk. Ο ενισχυτής στο -6 κι αρχίζουμε.Στα 5-10 λεπτά μετά την έναρξη, εκει που πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί, τινάχτικα επάνω. Ο σκύλος έτρεχε πανικόβλητος (γάου,γαου,γαου) κι εγώ έψαχνα ποιος κερατάς πυροβόλησε μέσα στο σπίτι και κυρίως που την έφαγα να παω να βάλω επίδεσμο.

Οταν συνειδητοποίησα, οτι απλά άρχισε να χοροπηδάει ο καναπές, λόγω θεσης του sub, απλά με πιάσανε τα γέλια. Στο υπόλοιπο της ταινιας απολάμβανα το οτι η βιβλιοθηκη δεν βαρούσε πλέον και το οτι εγω χοροπηδούσα μαζι με τον καναπε σε ολες τις εκρήξεις. Στις σκηνές δε, που ηταν μέσα στα αεροπλάνα, το ρυθμικο τράνταγμα του κινητηρα και της προπέλας, το ένιωθα ταυτόχρονα στον καναπε.

Μαγεία !!!

Σε πιο πεζα θέματα, η νεα θέση του sub διόρθωσε κι ενα null που είχα γυρω στα 50+ hz. Δημιουργήθηκε ενα καινούργιο γύρω στα 20hz αν θυμάμια καλά, αλλα εκει "ξεψυχάει" ούτως η αλλως το sub, οπότε μικρό το κακό.

Με λίγα λόγια, βάλτε ενα sub στον πισινό σας. Εστω για δοκιμή. Αλλάζει η εμπειρία.

Y.Γ. Για να προλάβω μερικούς, ναι ανήκω ακόμα στους πρωτόγονους που έχω ενα sub :) Kάποια στιγμή θα μπει ίσως και δεύτερο, αν και χωροταξικα ειναι δύσκολο, διοτι θα πρεπει να μπει στην αρχική θέση που ήταν το πρώτο, οποτε κρρρρρρ,κρρρρ,κρρρρ η βιβλιοθηκη ή να ξηλώσω εντελώς τη βιβλιοθήκη. Ιδωμεν

...Τα ports κοιτάνε τον κ@@λο μου και το woofer στο σαλόνι έχοντας μπροστά του στο μισό μέτρο, μια πολυθρόνα μπερζέρα λουδοβικιας αισθητικής, προίκα της γυναίκας μου, που εμενα δεν μ' αρέσει αλλα δεν είναι το θέμα μας.

...

Με πέθανες στο γέλιο.

Kάποια στιγμή θα μπει ίσως και δεύτερο, αν και χωροταξικα ειναι δύσκολο, διοτι θα πρεπει να μπει στην αρχική θέση που ήταν το πρώτο, οποτε κρρρρρρ,κρρρρ,κρρρρ η βιβλιοθηκη ή να ξηλώσω εντελώς τη βιβλιοθήκη. Ιδωμεν

Θα πρότεινα να το βάλεις και αυτό στο ίδιο ''μερος'' που εβαλες και το πρώτο και να μας μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου (ποτέ δεν ειναι άλλωστε αργα για αλλαγές στη σταση ζωής)....

Με λίγα λόγια...όπως την βρίσκει κανείς....

'Αλλοι το θελουν από πίσω και αλλοι από μπρος...αλλοι πάλι και μπρος και από πίσω το σαμπ πάντα εεε!!!

• Haha
Reactions: Johnkokk
Ωραία ιστορία!

Στα σοβαρά τώρα, κάτσε ψάξε να δεις από που έρχονται τα τριξίματα, αξίζει τον κόπο. Μπορεί να είναι κάτι τελείως αστείο (πχ ένα διακοσμητικό), μπορεί να είναι κάτι πιο ζόρικο (πχ να πρέπει να στηρίξεις τη βιβλιοθήκη στον τοίχο). Σε κάθε περίπτωση, είναι αντιμετωπίσιμο το θέμα και αξίζει τον κόπο, γιατί μετά θα μπορείς να βγάλεις το sub από τον κ@@λο σου (σόρρυ δεν άντεξα :D ) και να το βάλεις σε ακόμα καλύτερη θέση (που θα βρεις μέσα από τα γνωστά sub crawl).

Eτσι για την τσαχπινιά η πρώτη εικόνα στην παλιά θεση, κι η δεύτερη στην καινούργια

1768494412688.png

1768494441208.png

Ωραία ιστορία!

Στα σοβαρά τώρα, κάτσε ψάξε να δεις από που έρχονται τα τριξίματα, αξίζει τον κόπο. Μπορεί να είναι κάτι τελείως αστείο (πχ ένα διακοσμητικό), μπορεί να είναι κάτι πιο ζόρικο (πχ να πρέπει να στηρίξεις τη βιβλιοθήκη στον τοίχο). Σε κάθε περίπτωση, είναι αντιμετωπίσιμο το θέμα και αξίζει τον κόπο, γιατί μετά θα μπορείς να βγάλεις το sub από τον κ@@λο σου (σόρρυ δεν άντεξα :D ) και να το βάλεις σε ακόμα καλύτερη θέση (που θα βρεις μέσα από τα γνωστά sub crawl).

Απ οτι κοίταξα, βαράει ολοκληρη η βιβλιοθήκη.Για να διορθωθεί θέλει πολλή δουλειά, αφού είναι "χτισμένη", λες και την περιποιήθηκε η καμόρα.
Εμένα πάντως μ' αρέσει εκεί που είναι τώρα. Γλιτώνω και τις πέτρες στα νεφρά. Force feedback ο καναπές. Για ν' αγοράσεις τέτοιο καναπέ, θές μια περιουσία κανονικά.

Απ οτι κοίταξα, βαράει ολοκληρη η βιβλιοθήκη.Για να διορθωθεί θέλει πολλή δουλειά, αφού είναι "χτισμένη", λες και την περιποιήθηκε η καμόρα.
Εμένα πάντως μ' αρέσει εκεί που είναι τώρα. Γλιτώνω και τις πέτρες στα νεφρά. Force feedback ο καναπές. Για ν' αγοράσεις τέτοιο καναπέ, θές μια περιουσία κανονικά.
Μια χαρα φίλε μου είναι εκεί...πειραματισμοί τέλος!!! Ώρα για pure fun πλέον...

Πάντως ξέρω και περίπτωση που το έχουν βαλει κάτω από τον καναπέ εντοιχισμένο και εκει και αν βαραει το κωλαρίνι!!! :ROFLMAO:

Εξάλλου αυτη ειναι και η αξια του sub ... να νιώθεις την δόνηση και την έκρηξη παντού στο σώμα!!! 😁

Καλύτερα το sub παρά τη βιβλιοθήκη :D.
Απολαυστικό κείμενο.

Απολαυστικό δεν θα πει τίποτα...

Άσε που όταν διάβασα (μόνο) τον τίτλο νόμιζα ότι θα το πέταξε από το παράθυρο και ήμουν έτοιμος να πανηγυρίσω στα μούτρα του Πέππα.....

Μα αυτό σημαίνει sub. Να κουνιέσαι στο κάθισμα. Συγνώμη αλλά για μένα αυτό είναι το κριτήριο μια ζωή. Να βράσω specs , καμπύλες, διαγράμματα , αν δεν νιώθω τίποτα στο κάθισμα.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο , γι' αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν τεράστια μπαούλα στον χώρο ή δεν θέλουν να ενοχλούν τα διπλανά διαμερίσματα, υπάρχουν τα bass shakers που βιδώνονται κάτω από το κάθισμα/καναπέ και κάνουν λιθοτριψία.
Sub=κούνημα. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να επενδύσω ένα sub σαν καναπέ αλλά θα βγει σκαμπό αντί για καναπές.

Μα αυτό σημαίνει sub. Να κουνιέσαι στο κάθισμα. Συγνώμη αλλά για μένα αυτό είναι το κριτήριο μια ζωή. Να βράσω specs , καμπύλες, διαγράμματα , αν δεν νιώθω τίποτα στο κάθισμα.
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο , γι' αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν τεράστια μπαούλα στον χώρο ή δεν θέλουν να ενοχλούν τα διπλανά διαμερίσματα, υπάρχουν τα bass shakers που βιδώνονται κάτω από το κάθισμα/καναπέ και κάνουν λιθοτριψία.
Sub=κούνημα. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να επενδύσω ένα sub σαν καναπέ αλλά θα βγει σκαμπό αντί για καναπές.

Περα απ ολο το χαβαλέ, είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία να κουνιέσαι στη θέση σου.Πραγματικά βλέπεις άλλη ταινία. Δεν το περίμενα. Χθες έβαλα το A star is born, κι ήταν σαν να βρίσκομαι στη σκηνή στα τραγούδια, μαζί με τους μουσικούς. Επόμενη δοκιμή κανα θρίλερ :)

Και εγώ δίπλα στον καναπέ το έχω με το μεγάφωνο να τον βλέπει.
Highendιές στο Home Cinema δεν μου πάνε.
Αμολάω και τον παπαγάλο μου που πετάει μόνο όταν τρομάζει για να ξεπιάνεται.
Σε ταινίες καταστροφής να έχεις και έναν παπαγάλο να πετάει πανικόβλητος στο σπίτι βοηθάει στο mood.