Ebay και import charges

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Θελω να αγορασω ενα ultrabook απο Αμερικη και παρατηρώ πως κατω απο την αξια του προϊόντος και των μεταφορικων υπαρχει τωρα ενα επιπλεον ποσο που ονομαζει import charges ( στην περίπτωση μου αυτο το ποσό ειναι 232$ ) .
Τι σημαινει αυτο για μενα;
Ειναι προπληρωμή του εκτελωνισμού και αν ναι αυτο σημαίνει κατα την εισαγωγη του προϊόντος στην χωρα μου πως δεν θα μου ζητήσουν επιπλεον χρηματα;
Ειναι η πρώτη φορα που θα αγορασω απο Αμερική κατι πιο ακριβο απο τα συνηθισμένα μικροποσα και θα ηθελα να ειμαι σίγουρος πριν προβώ στην αγορα για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων και αναγκαστώ να πληρωσω δυο φορες εξοδα εκτελωνισμού.

import charges σημαινει έξοδα εκτελωνισμού αλλά μου κάνει εντύπωση που το αναγράφει το site ειδικά για την Ελλάδα όπως λες γιατί αυτά είναι συνήθως δύσκολο να προυπολογισθούν. Όταν το προιόν έρχεται στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα περνάει από τα τελωνία και ανάλογα με την αναγραφόμενη αξία και το είδος βγαίνει το τέλος εκτελωνισμού. Αυτό δεν είναι πολύ στάνταρ εξαρτάται και ποιος θα είναι ο εκτελωνιστής, αν έχεις μάλιστα και κανένα γνωστό εκεί μπορεί να σου κόψει και τίποτα ψιλά. Θεωρητικά οποιοδήποτε προιόν αξίας άνω των 50 δολαρίων το οποίο έρχεται από χώρα εκτός της ΕΕ. θα περάσει από εκτελωνισμό. Πρακτικά αν είναι κάτι μικρό σε όγκο και όχι πάρα πολύ μεγάλης αξίας μπορεί και να το γλυτώσει και να μην πληρώσεις και τίποτα. Μεγάλες συσκευές είναι σχεδόν σίγουρο πως θα περάσουν. Θα σε πάρουν τηλέφωνο και θα πρέπει να πας από εκεί για να πληρώσεις το τέλος προκειμένου να το παραλάβεις. Συνήθως το κόστος είναι αρκετά υψηλό και για αυτό τις περισσότερες φορές δεν αξίζει η αγορά ηλεκτρονικών συσκευών από Αμερική, εκτός αν βρείς κάτι σε σούπερ προσφορά.

Γράψε στο google "fedex τελωνειο ebay" και μάλλον δεν θα παραγγείλεις με αυτά που θα διαβάσεις. Πικρές ιστορίες εκτελωνισμού.