εχασα τα λεφτα μου ?

argou

New member
19 November 2010
43
ρε παιδια συγνωμη για την ερωτηση, ισως ειναι λιγο ασχετη και ακυρη. εχω παραγγειλει απο e bay αμερικη κατι λαμπακια και και κατι ρελε απο γερμανια για ενα marantz 4270 εδω και δυομιση μηνες και τιποτα δεν εχει φανει. εχω τσεκαρει δυευθηνση και τκ ολα οκ. εχουν σταλει σαν απλο γραμμα και το τρκιν nο. δεν παρακολουθειτε, να τα ξεχασω? μπορω να κανω κατι?

Και τα δύο δηλ. και από Αμερική και από Γερμανία;
Οι Γερμανοί πολλές φορές για λόγους οικονομίας, τα στέλνουν DHL, αλλά μόνο για τη μισή μεταφορά δηλ. της Γερμανίας. Μετά ακολουθεί απλή διαδρομή και τέλος φθάνει με ΕΛΤΑ. Συνήθως έτσι η περίοδος διαρκεί μέχρι 25 μέρες.

Από Αμέρικα, μέσω USPS ή κάτι άλλο.
Πλήρωσες τουλάχιστον με Paypal?

Απάντηση: Re: εχασα τα λεφτα μου ?

Και τα δύο δηλ. και από Αμερική και από Γερμανία;
Οι Γερμανοί πολλές φορές για λόγους οικονομίας, τα στέλνουν DHL, αλλά μόνο για τη μισή μεταφορά δηλ. της Γερμανίας. Μετά ακολουθεί απλή διαδρομή και τέλος φθάνει με ΕΛΤΑ. Συνήθως έτσι η περίοδος διαρκεί μέχρι 25 μέρες.

Από Αμέρικα, μέσω USPS ή κάτι άλλο.
Πλήρωσες τουλάχιστον με Paypal?

2μιση μηνάκια ,,, paypal dispute ,,, nop ...

μέσω USPS και pay pal. κανενα. ουτε αμερικα ουτε γερμανια. και οι ρελεδες παει στο διαολο, τους βρεισκω και εδω. τα λαμπακια ομως? εξαρτωμαι.

Ναι, τα εχασες.
Μιας και εχουν περασει περιπου 75 μερες, οποτε απο το paypal δεν παιρνεις τιποτα, και ουτε και απο την τραπεζα.

Εαν θελεις να εξασφαλισεις οτι δεν προκειται να χαθουν θα πρεπει να ερχονται ταχυδρομικως συστημενα.
Μερικοι οροι: registered, signed for, with tracking number
Δεν παρακολουθουνται ολα τα registered απο tracking number. Οποτε καλο θα ειναι να το διευθετηζεις πρωτα για να μην βρεθεις προ εκπληξεως.

Απο Αμερικη ξεχνα την κουριερ. Εκτος οτι πληρωνεις τελωνειο (που αυτο ειναι λογικο και σωστο), πληρωνεις εξοδα εκτελωνισμου και λοιπα εξοδα στην εταιρια κουριερ...
Κοινως τρως καπελο...

Μπορεις βεβαια οταν δεν σου ερθει κατι (απλο γραμμα/δεμα) να κανεις dispute μεσα στο οριο (ηταν 45 μερες δεν ξερω αν αλλαξε).

Re: Απάντηση: εχασα τα λεφτα μου ?

Δώσε λεπτομέρειες extra ..
τι που και πως και απο πού ...
τα λαμπακια ειναι απο καποιων ονοματι hi_tech store και τα ρελε απο καποιων gas store. ο γερμανος ειναι οκ εχω ψωνισει πολλες φορες και ειναι και γενικα συνεργασιμος, ο αμερικανος ειναι λιγο βρωμοπουστας. sorry για το φρασεολογιο αλλα καταλαβαινετε

1. Να τσεκαρεις τι διευθυνση εχεις δηλωσει στο ebay και μετα να κοιταξεις τι διευθυνση εχεις δηλωσει στο paypal.

2. Να ορισεις στο paypal να χρησιμοποιει την διευθυνση που εχεις δηλωσει στο ιδιο, και οχι την διευθυνση που εχεις δηλωσει στο ebay.

3. Μην δηλωσεις πανω απο μια διευθυνσεις. Και δηλωσε να μην γινεται χρηση αλλης.

Μου εχει τυχει να μου στειλει ο πωλητης την σουμα (total from the seller) και να μου γινει αλλαγη χωρας, με την ιδια διευθυνση ομως πλην της χωρας.
Μου ετυχε και σε μια αλλη συναλλαγη.
Μπες μεσα στο paypal, στις λεπτομερειες συναλλαγης, και δες απο κει σε ποια διευθυνση πηγαν...

Πριν πατησεις confirm παντα να κοιτας προσεκτικα τα παντα...

1. Να τσεκαρεις τι διευθυνση εχεις δηλωσει στο ebay και μετα να κοιταξεις τι διευθυνση εχεις δηλωσει στο paypal.

2. Να ορισεις στο paypal να χρησιμοποιει την διευθυνση που εχεις δηλωσει στο ιδιο, και οχι την διευθυνση που εχεις δηλωσει στο ebay.

3. Μην δηλωσεις πανω απο μια διευθυνσεις. Και δηλωσε να μην γινεται χρηση αλλης.

Μου εχει τυχει να μου στειλει ο πωλητης την σουμα (total from the seller) και να μου γινει αλλαγη χωρας, με την ιδια διευθυνση ομως πλην της χωρας.
Μου ετυχε και σε μια αλλη συναλλαγη.
Μπες μεσα στο paypal, στις λεπτομερειες συναλλαγης, και δες απο κει σε ποια διευθυνση πηγαν...

Πριν πατησεις confirm παντα να κοιτας προσεκτικα τα παντα...
ολα οκ στο pay pal. απο οτι καταλαβα να σταματισω να περιμενω.

Θα έπρεπε να ξεκινήσεις την διαδικασία στο ebay & paypal πριν λήξουν οι προθεσμίες των 45(?) ημερών.

Από κει και πέρα μπορεί να έχουν χαθεί στο ταχυδρομείο, να έχουν παραδοθεί αλλού, να μην τα έχουν στείλει. Ποιος ξέρει. Κι εγώ περιμένω πράγματα από Γερμανία και Κίνα και έχουν καθυστερήσει. Λες να είναι επιδημία;

Δύσκολα τα πράγματα...Διστυχώς πέρασαν πολλές μέρες και δεν μπορείς να ζητήσεις αποζημείωση...Συνήθως οι Γερανοί στέλνουν με DHL και έχουν tracking number, ζήτα το από τον Γερμανό. Ο Αμερικάνος έχει χρησιμοποιήσει απλό ταχυδρομείο οπότε δεν μπορεις να βγάλεις άκρη. Πάντως ζήτησε και από του δύο λεπτομέρειες, φοβέρισέ τους με αρνητικό rating και μπορεί να πετύχεις επαναποστολή με κόστος μόνο τα μετραφορικά ας πούμε.
Φιλικά,
Γιάννης

Ειναι πακετο αυτο με τα ταχυδρομεια... και εγω εχω χασει κατι υκνωτες απο αμερικη, δεν ηρθαν ποτε, αλλα ευτυχως επικοινωνησα με τον πωλητη και μου τους ξαναεστειλε.

Ενα LP απο Αγγλια απο την αλλη, ενω ειχα χασει τις ελπιδες μου και ο πωλητης δεν μπορουσε να μου το ξαναστειλει, ενα ειχε ο ανθρωπος, εφτασε μετα απο 4,5 μηνες!

Εγραφε επανω, miss sent to British Virgin Islands...

Χωρια να θελω να σε απογοητευσω αδερφε, μαλλον χαθηκαν. Αλλα επικοινωνησε με τους πωλητες. Δεν ξερεις καμια φορα.

Προσωπικά, μετά από 100+ συνναλαγές στο Ebay έχω χάσει μόνο 2 δέματα (το ένα εκτός ebay). Μην απογοητεύεσαι ακόμα, έχει τύχει αρκετές φορές τα ταχυδρομεία μας να καθυστερήσουν δέματα 3 και 4 μήνες. Αξίζει να πάς μια βόλτα στο ταχυδρομείο σου και να παραπονεθείς-διαμαρτυρηθεις. Σε μια πείπτωση βρήκα δέμα που είχε "παραπέσει" kai "ξεχαστεί" στα ράφια τους.

Πάντως να αναφέρω ότι τον τελευταίο καιρό δέματα και γράμματα καθυστερούν πολύ.

Από Αγγλία απλό δεματάκι 40 ημέρες, από Κίνα 2 μήνες, από Αμερική πλησιάζω στον δεύτερο μήνα και δεν έχω λάβει ένα ηλεκτρονικό κιτάκι...

Από Κινέζο δεν έχω χάσει ποτέ τίποτε, ακόμα και ληξιπρόθεσμος και χαμένα τα πράγματα... δεν χρειάστηκε ΠΟΤΕ να κάνω κάτι εκτός να στείλω επανειλημμένα ευγενικά e-mail, και πάντα λύθηκε το πρόβλημα... πχ μπαταρία λάπτοπ μετά από 6,5 μήνες... τι είπατε? οι χειρότεροι είναι οι Αμερικάνοι...και μετά έρχονται οι ιδιώτες Εγγλέζοι... μιλάμε πολύ πουστ@ρ@δες...

επικοινώνησε με τον πωλητή.
Ζήτα του στοιχεία που ενδεχομένως έχει από αποστολή και tracking.
Καμμιά φορά δεν ξέρεις.

επικοινώνησε με τον πωλητή.
Ζήτα του στοιχεία που ενδεχομένως έχει από αποστολή και tracking.
Καμμιά φορά δεν ξέρεις.
ρε παιδια ευχριστω τα εχω κανει ολα αυτα, η μονη ελπιδα ειναι οτι σε ενα μπου.....λο κρατος και ισως καθηστερουν. εξαλλου εχω εγκαταλειψει το progect του 4270 και ασχολουμε με εναν sansui d7 (με ενα τεχνικο φιλο) και εκει προβλημα δε βρησκω ρελε.

Κοιτα να ελπιζεις να εχει παραπεσει ειναι ματαιο.
Μιας και εχεις πολυ μικρες πιθανοτητες.

Μονο μια φορά εχει ερθει κατι μετα απο 6 μηνες σχεδον, και μια αλλη μετα απο 40 μερες.
Ολες τις αλλες φορες ερχονται στην ωρα τους ή καθολου.

Αντιθετα με εναν φιλο πιο πανω που ειπε οτι εχει μηδαμινες απωλειες, μονο ενα στα 100, εγω εχω αρκετες στις 100.
Αλλά δεν με προβληματισε ως τωρα. Ειτε πηρα πισω τα χρηματα με ενα email, ειτε με dispute.

Εγω εχω 2 στις 60 περιπου και η 1 ηταν απο πωλητη του ebay...
Δεν το βλεπω παντως να φθανει μετα απο τοσο πολυ καιρο...
Καπου αλλου εφτασε το δεματακι..