Έχασα το Below Black

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Και ενώ πήγαιναν όλα καλά εδώ και μια βδομάδα και μόνο στο TeaterTek – FFdshow έχασα την πληροφορία Below Black. Δεν έρχεται με τίποτα ακόμα κι αν δώσω το brightness στο foul . Με το Windvd Όλα καλά . Τι στο κακό πείραξα πάλι? .
Άλλαξα την έκδοση του FFdshow , απεγκατέστησα και ξανά φόρτωσα το TheaterTek μα του κάκου.
Τώρα κατεβάζω τους 8.1 catalyst να δοκιμάσω . Αλήθεια η ATI γιατί ζητάει πλέον να είσαι online για να κάνεις εγκατάσταση τους drivers της . Κι εμείς που δεν έχουμε σύνδεση θα ζούμε στο μεσαίωνα . Θα μου πείτε έτσι κι αλλιώς στο μεσαίωνα ζούμε με του drivers αυτούς αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία

Να ρωτήσω κάτι απο περιέργεια? Τι σημασία έχει να χάσεις το 0-15 και 235-255 αφού τα πάντα ειναι κωδικοποιημένα σε αυτό το range?

φιλαράκ, δε σε πάει ρε συ το χουτουπουσου.

Πάρε ένα χαιεντάδικο πλέιερ να σωθείς ναουμε...
¨έχω και απ αυτά ρε φιλαράκ, ένα μπουσκαει αλλά το λυπάμαι να το βάλω να παίζει μη μου χαλάσει και το PS3 . Βασικά το HTPC σε κανέναν δεν πάει σωστά αλλά οι άλλοι τους κόφτει και το φτιάχνουν αμέσως ενώ εγώ ο μπούφος παιδεύομαι .

Κώστα, όταν αλλάξω το παλαιολιθικό μου πισι και ασχοληθώ πιο σοβαρά, θα έρχομαι να σε φτιάχνω εγώ.

Λίγα μηνάκια υπομονή...

Ά να χαθείτε βρε αλήτες μου χαλάτε το θέμα .

Κακαλίε στην βασιλόπιτα θα σούρθω παραμάσχαλα με τον τούρκο
Γκέϊμπρας εσύ ετοιμάσου για την οργάνωση των Oscar . Ξέρεις να φέρεις τα κορίτσια κλπ.

Τελικά κάποιος που να ξέρει τι φταίει με το πρόβλημα μου?

Μηπως αλλαξες κατι στον προβολεα σου;

Δοκιμασε να παιζεις με το hdmi mode του προβολεα (στον jvc πχ κλειδωνει αψογα με τα παντα (brightness etc) στα default με το hdmi mode στο expanded και οχι στο normal).

Το νοημα του bb ειναι, αν δεν κανω λαθος, να βλεπεις ακριβως ''που εισαι'' και να μπορεις να ρυθμιζεις με μεγαλυτερη ακριβεια.

Να ρωτήσω κάτι απο περιέργεια? Τι σημασία έχει να χάσεις το 0-15 και 235-255 αφού τα πάντα ειναι κωδικοποιημένα σε αυτό το range?

…και όμως αρκετές φόρες υπάρχει πληροφορία, ο λογος…? Το mastering που γίνεται κατά την επεξεργασία της ταινίας ποτέ δεν είναι το τόσο ακριβές για να περάσει όλη τη πληροφορία στη συγκεκριμένη κωδικοποίηση αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει πληροφορία και below black και above white… αν ο χρήστης αποφασίσει να τη κόψει αυτός, το σίγουρο είναι ότι θα έχει απώλειες στην απόδοση στα σημεία που πληροφορία below black και above white έχει περάσει στο transfer…Γνωστές ταινίες με τέτοια πληροφορία το Star Wars, Talented Mr. Ribley κλπ μάλιστα για το τελευταίο έχουν γραφτεί αρκετά thread και στο avsforum.com παλιότερα…

…for reference η φωτο πιο κάτω είναι επεξεργασμένη έτσι ώστε η BB πληροφορία να εμφανίζεται ως λευκή… εδώ μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τι θα έχανε ένα δεν έχει BB ;) τώρα βέβαια όλα αυτά δεν βοηθούν το Κώστα αλλα κουβέντα να γίνεται… Κώστα μάλλον πρέπει να μιλήσεις με του ειδικούς ;)

attachment.php

Attachments

• BB_TMR_Photo.jpg
    BB_TMR_Photo.jpg
    133.4 KB · Views: 88
Απάντηση: Re: Έχασα το Below Black

Μηπως αλλαξες κατι στον προβολεα σου;

Δοκιμασε να παιζεις με το hdmi mode του προβολεα (στον jvc πχ κλειδωνει αψογα με τα παντα (brightness etc) στα default με το hdmi mode στο expanded και οχι στο normal).

Το νοημα του bb ειναι, αν δεν κανω λαθος, να βλεπεις ακριβως ''που εισαι'' και να μπορεις να ρυθμιζεις με μεγαλυτερη ακριβεια.

Αν ήταν πρόβλημα απ τον προβολέα και τις ρυθμίσεις του δεν θα έπαιρνα την πληροφορία ούτε απ το WivDVD άρα δεν παίζει κάτι τέτοιο νομίζω. Αν και κάποιες αλλαγές τις έκανα αλλά μόνοι στις ρυθμίσεις του λευκού ( RGB) και εφόσον τις επανέφερα στην προηγούμενη θέση εξακολουθώ να μην έχω το μαμημένο το B.B άρα ούτε αυτό παίζει

Άλλαξα βέβαια και καλώδιο HDMI ενώ πριν είχα DVI με ανταπτορές αλλά κα πάλι αφού επανέφερα το DVI δεν έγινε τίποτα

Βέβαια ο προβολέας παίζει άψογα και δεν παρατηρώ καμία αλλαγή στην εικόνα αλλά όταν βάζω την καρτέλα με την πληροφορία B.B και δεν μου την εμφανίζει τρελαίνομαι

GeonX, this makes sense! Αλλά είναι τόσο ελάχιστη η BB πληροφορία πού δεν ξέρω εάν αξίζει να στεναχωρηθεί κανείς εάν δεν την βλέπει ε? :D

GeonX, this makes sense! Αλλά είναι τόσο ελάχιστη η BB πληροφορία πού δεν ξέρω εάν αξίζει να στεναχωρηθεί κανείς εάν δεν την βλέπει ε? :D
Wise you speak :worshippy:…αλλά όπως είπε και Κώστας με κάτι τέτοια τρελαινόμαστε…διαφορετικά ποιος ο λόγος να γράφουμε / διαβάσουμε ένα κάρο fora και δημοσιεύσεις… για αυτό το κάτι παραπάνω που ίσως είναι 0.5- 0.05 % πασχίζουν μερικοί φίλοι, ευτυχώς έχω ξεφύγει λίγο και βλέπω μονο ταινίες ;) αλλά που και που τα τρώω τα κωλυματακια μου για το λίγο καλύτερο… ;) όπως λέει και Βογιατζακης όταν θέλω να δω ταινία πάω cinema στο σπίτι μονο patterns ;) :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Επειδή το θέμα με την Below Black πληροφορία με έχει ταλαιπωρήσει πολύ θέλω να ρωτήσω αν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα ή απλά εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια.
Στο παρελθόν έχανα την Below Black πληροφορία όταν άλλαζα Drivers στην κάρτα γραφικών ή όταν άλλαζα έκδοσή του FFdshow. Συνήθως το πρόβλημα λυνόταν ως δια μαγείας με κάποια έκδοση του FFdshow, μετά από μερικές εγκαταστάσεις απεγκαταστάσεις διαφόρων εκδόσεων του. Την τελευταία φορά παρά τις επιμονές προσπάθειες μου δεν κατάφερα να εμφανίσω και τις 6 μαύρες στήλες (εμφανίστηκαν 4) παίζοντας το DVE ( Title 12 –Chapter 13).
Οι διαπιστώσεις μου είναι οι εξής:

1. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο είτε παίζω Zoom Player είτε mpc είτε KMplayer.
2. Δεν υπάρχει πρόβλημα στο PowerDVD και στο WinDVD
3. Δεν χάνεται η Below Black πληροφορία όταν δεν επιλεγεί Resize & aspect ή όταν επιλεγεί Resize 720Χ576.
4. Με την ιδία έκδοση του FFdshow ( Rev 1485)στον υπολογιστή του γραφείου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
5. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και στον Βιντεοπροβολέα και στη οθόνη του υπολογιστή.
Το σύστημα που έχει το πρόβλημα έχει ati 2600pro με Drivers Catalist 7.11+ INTEL 6750
Το σύστημα που δεν έχει πρόβλημα είναι ati Χ1950ΧΤ με Drivers Catalist 7.2 + AMD 4200

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο από όλα είναι υπεύθυνο για το πρόβλημα
Α) Η κάρτα γραφικών; Β) Οι Drivers; Γ) Ο επεξεργαστής; Δ) Το FFdshow;
Νομίζω ότι η έκδοση του FFdshow από μόνη της δεν μπορεί να είναι αποκλειστικά υπεύθυνη αφού χάνω την Below Black πληροφορία μόνο στον ένα υπολογιστή.
Τι φταίει λοιπόν; Πως θα λυθεί το πρόβλημα; Μπορεί να είναι λεπτομέρεια αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς από τέτοιες λεπτομέρειες μπορεί να γίνει η διαφορά στο HTPC. Τείνω να εγκαταλείψω την προσπάθεια και να συμβιβαστώ με την νέα πραγματικότητα. Υπάρχει λύση;

Re: Απάντηση: Έχασα το Below Black

Επειδή το θέμα με την Below Black πληροφορία με έχει ταλαιπωρήσει πολύ θέλω να ρωτήσω αν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα ή απλά εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια.
Στο παρελθόν έχανα την Below Black πληροφορία όταν άλλαζα Drivers στην κάρτα γραφικών ή όταν άλλαζα έκδοσή του FFdshow. Συνήθως το πρόβλημα λυνόταν ως δια μαγείας με κάποια έκδοση του FFdshow, μετά από μερικές εγκαταστάσεις απεγκαταστάσεις διαφόρων εκδόσεων του. Την τελευταία φορά παρά τις επιμονές προσπάθειες μου δεν κατάφερα να εμφανίσω και τις 6 μαύρες στήλες (εμφανίστηκαν 4) παίζοντας το DVE ( Title 12 –Chapter 13).
Οι διαπιστώσεις μου είναι οι εξής:

1. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο είτε παίζω Zoom Player είτε mpc είτε KMplayer.
2. Δεν υπάρχει πρόβλημα στο PowerDVD και στο WinDVD
3. Δεν χάνεται η Below Black πληροφορία όταν δεν επιλεγεί Resize & aspect ή όταν επιλεγεί Resize 720Χ576.
4. Με την ιδία έκδοση του FFdshow ( Rev 1485)στον υπολογιστή του γραφείου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
5. Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και στον Βιντεοπροβολέα και στη οθόνη του υπολογιστή.
Το σύστημα που έχει το πρόβλημα έχει ati 2600pro με Drivers Catalist 7.11+ INTEL 6750
Το σύστημα που δεν έχει πρόβλημα είναι ati Χ1950ΧΤ με Drivers Catalist 7.2 + AMD 4200

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο από όλα είναι υπεύθυνο για το πρόβλημα
Α) Η κάρτα γραφικών; Β) Οι Drivers; Γ) Ο επεξεργαστής; Δ) Το FFdshow;
Υπάρχει λύση;
To Γ αποκλειεται να ειναι....To Α και Β ειναι σιγουρα,το Δ (οσον αφορα την εκδοση του ffdshow)δεν το εχω διαβασει να συμβαινει οσον αφορα ομως στο resize παιζει σιγουρα ρολο.....(αν κ η λεξη σιγουρα δεν μου αρεσει οσον αφορα στους υπολογιστες!!!)
Ειμαι κ εγω σε αναλογη φαση καλιμπραρισματος του συστηματος μου....
Θα ανοιξω καλυτερα νεο thread,με τις οποιες παρατηρησεις-επισημανσεις,για να μην "χαλαω" το παρον thread....

Last edited: