Εχει κανεις την Gigabyte 5870;

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εκ μερους ενος φιλου ανοιγω το ποστ αυτο ο οποιος εχει την
Gigabyte 5870 GV-R587D5-1GD-B SVGA (PCI-Express) η οποια κανει εξωπραγματικο θορυβο..κυριολεκτικα δεν μπορεις να κατσεις στο δωματιο..

Την εχει καποιος αλλος για να το επιβαιβεωση, ή μηπως ειναι προβληματικη; υπαρχει καποια λυση για να μειωθει ο θορυβος;

Re: Εχει κανεις την Gigabyte 5870

Δε χρειάζεται να την έχει κανείς για να σου πει ότι είναι παράλογο! ;)

Ή κάτι συμβαίνει στις ρυθμίσεις της και δουλεύει συνεχώς σαν να ήταν σε full load, ή είναι προβληματικό το κομμάτι.

Η παλιά μου 8800 όταν ζοριζόταν άρχιζε να κάνει σαν αεροπλάνο, όμως σε idle ήταν πρακτικώς αθόρυβη....

Εγώ θα έψαχνα τις ρυθμίσεις της ή/και θα την γύριζα πίσω...

Η κάρτα λειτουργεί κανονικά, εκτός του γεγονός ότι δεν μπορεί να ορίσει τις επιθυμιτές στροφές στον ανεμιστήρα της κάρτας(ποσοστό 20-100%). Η προσπάθεια έχει γίνει μέσω Catalyst Control C, MSI AfterBurner. Ο ανεμιστήρας δείχνει 20% και θερμοκρασία 127C (στο CCC, πράγμα που το διαψεύδει το Everest-Lavasys), αν αλλάξει ποσοστό σε 100% η ηχορύπανση παραμένει η ίδια..

Για αρχή εγώ θα δοκίμαζα να απεγκαταστήσω οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει να κάνει με την εταιρεία κατασκευής της κάρτας (MSI αν κατάλαβα καλά) και θα εγκαθιστούσα τους τελευταίους drivers απευθείας από την ΑΤΙ

Έχει γίνει και αυτό.. μάλλον για επιστροφή την κόβω..

Κάνε Boot με άλλο λειτουργικό, για να αποκλείσεις την περίπτωση να φταίει το MSI afterburner ή άλλο software. (λ.χ. κατέβασε ένα linux live boot)
Αλλά με αυτό που λες για εξωπραγματικές θερμοκρασίες… σημαίνει πιθανότητα RMA.