Έχει κανείς το Panasonic DMP-BD55; Έχει Bass Management?

Εδώ και καιρό έχω καταλήξει (και προ-παραγγείλει) το ως άνω player.

Ο λόγος είναι - όπως έχω αλλού αναφερθεί - η ύπαρξη των αναλογικών εξόδων ήχου 7.1.

Ωστόσο, με απασχολεί το Bass Management και γενικότερα το κοντρόλ αυτών των εξόδων, μιας και ο ενισχυτής μου, όπως όλοι της γενιάς του, δεν προσφέρει κάτι τέτοιο από την αναλογική του είσοδο 7.1.

Θέλω, λοιπόν, να ξέρω αν υπάρχουν στο μενού τα παρακάτω:

- Καθορισμός μεγέθους των ηχείων (small-large) ανά ηχείο ή έστω ανά ζεύγος ηχείων
- Ρύθμιση στάθμης του subwoofer
- Ρύθμιση στάθμης για κάθε κανάλι ξεχωριστά, ή έστω για κάθε ζεύγος καναλιών
- Ρύθμιση απόστασης (delay) για κάθε ηχείο ή έστω για κάθε ζεύγος ηχείων

Μήπως κανείς έχει τις παραπάνω πληροφορίες ή τις έχει δει (σαν χρήστης);

Ευχαριστώ.
 
Ευχαριστώ για το Manual. Ιδού τί βρήκα

To 35 που έχω δεν έχει αναλογικές για να τσεκάρω, αλλά δύσκολο μου φαίνεται να υπάρχουν τα παραπάνω. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης (αγγλικά):

http://tda.panasonic-europe-service...tsn2/data/ALL/DMPBD55/OI/801663/rqt9245-b.pdf

Το manual το διάβασα.

Υπάρχει όντως ένα τυπικό bass management και κοντρόλ των αναλογικών εξόδων. Συνοπτικά, το εξής:

- Μπορείς να επιλέξεις μέγεθος ηχείου (small - large).
- Μπορείς να επιλέξεις την ύπαρξη ή μη ηχείου.
- Μπορείς να ρυθμίσεις το delay, αλλά με την δύσκολη μέθοδο, δηλ. με την επιλογή msec, αντί του πολύ ευκολότερου, που είναι η απόσταση των ηχείων.
- Μπορείς να ρυθμίσεις ΜΕΡΙΚΩΣ την στάθμη για κάθε ηχείο. Το κεντρικό και τα surround από 0 έως -12 dB. Τα εμπρός L,R από 0 έως -6 dB. Τα πίσω surround (ή κατ' άλλους τα πίσω κεντρικά) ΔΕΝ ρυθμίζονται.
- Δεν είδα πουθενά ρύθμιση αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων για το subwoofer. Στα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα, το sub είχε συνήθως 2 ή 3 θέσεις αποκοπής (80-100-120 dB). Το μόνο που σου επιτρέπει είναι να επιλέξεις την ύπαρξη ή την μη ύπαρξή του.

Πλεονεκτήματα:
- Από το "ολότελα" καλό είναι και αυτό.
- Ευτυχώς εμπεριέχεται ή πολύ βασική ρύθμιση του delay, έστω και με τον ανορθόδοξο - και εν πολλοίς εγκαταλελειμένο - τρόπο με την χρήση των msec για μονάδα ρύθμισης.
- Υπάρχει έστω και κουτσή ρύθμισης στάθμης

Μειονεκτήματα:
- Για το delay τα είπαμε. Πολύ ανορθόδοξος τρόπος.
- Η ρύθμισης στάθμης για κάθε κανάλι έπρεπε να είναι η ίδια, ήτοι από 0 έως -12 dB. Διότι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται το πολύ κοινό μειονέκτημα της υποτονικής στάθμης του subwoofer, που συναντιέται σε όλες σχεδόν τις ταινίες. Αν ήταν παντού μέχρι -12 dB, θα μπορούσε ο χρήστης να κρατήσει το sub στο 0 (που ΔΕΝ βλέπω να έχει ρύθμιση) και να ρίξει τα υπόλοιπα χαμηλά στα -10 έως -12 dB, ώστε να ζωντανέψει τα χαμηλά με την συνολική αύξηση της στάθμης. Κρατάω μιαν αμφιβολία αν αυτό θα γίνει επιτευκτό με την αναλογική σύνδεση, ειδικά σε ενισχυτές προηγουμένων γενεών, που δεν επιτρέπουν ρυθμίσεις από την αναλογική είσοδο.
- Δεν βλέπω πουθενά καμιά, μα καμιά αναφορά για το sub, πλην αυτής που είπα παραπάνω, δηλ. "ύπαρξη" ή "μη ύπαρξη" sub. Ούτε η συχνότητα αποκοπής, ούτε delay ούτε ρύθμιση στάθμης. Πώς στην ευχή θα μπορέσει κάποιος να κάνει σωστή ρύθμιση; Αν μου έχει διαφύγει κάτι, παρακαλώ διορθώστε με.
 
Διόρθωση

.....Στα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα, το sub είχε συνήθως 2 ή 3 θέσεις αποκοπής (80-100-120 dB). Το μόνο που σου επιτρέπει είναι να επιλέξεις την ύπαρξη ή την μη ύπαρξή του.....

Εννοώ, φυσικά, 80-100-120 Hz
 
επίσης για το συγκεκριμένο player υπάρχουν κωδικοί για region free??? τουλάχιστον στα dvds (region1-multi region).....

Για DVD μετατρέπεται σε Region free με ειδικά remote που κυκλοφορούν στο internet/ebay..

http://www.avforums.com/forums/blu-...-bd35-55-dvd-region-hack-harmony-remotes.html

Για bluray χρειάζεται προσθήκη του ICOS chip το οποίο κοστίζει αρκετά αν το πάρεις προτοποθετημένο στο player (όπως εγώ) και λιγότερο αν προμηθευθείς το σχετικό κιτ και πιάνουν τα χέρια σου σε κολλήσεις..
 
@monsoon ευχαριστώ θα το ψάξω.....που το βρίσκουμε αυτό το ICOS?

@Παναγιώτη έψαξα για το bass management δεν βρήκα άκρη, εσύ μαλλον ανακάλυψες πιο πολλά....θα το ξαναδώ.
 
@monsoon ευχαριστώ θα το ψάξω.....που το βρίσκουμε αυτό το ICOS?

@Παναγιώτη έψαξα για το bass management δεν βρήκα άκρη, εσύ μαλλον ανακάλυψες πιο πολλά....θα το ξαναδώ.
 
Απάντηση: Ευχαριστώ για το Manual. Ιδού τί βρήκα

- Δεν είδα πουθενά ρύθμιση αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων για το subwoofer. Στα μέχρι σήμερα γνωστά συστήματα, το sub είχε συνήθως 2 ή 3 θέσεις αποκοπής (80-100-120 dB). Το μόνο που σου επιτρέπει είναι να επιλέξεις την ύπαρξη ή την μη ύπαρξή του.

Αρα; αφού το διάβασες και δεν διάβασες τίποτα περί αυτού, νομίζω ότι απάντησες μόνος σου. Που είναι ο kostas999 που το έχει;

Για σοβαρές δουλειές αφήστε τις πηγές, και αγοράστε κανά προ ή ακόμα καλύτερα κανά εξειδικευμένο μηχάνημα bass management όπως αυτό της velodyne.