Εχει ξεπεσει η Sony?

santaface

New member
2 July 2008
8
Ακουω απο αρκετους οτι η Sony εχει ξεπεσει εν αντιθεση με τη Phillips στις tv και πουλαει μονο το ονομα της, βαζοντας 4 χρονια εγγυηση για να καλυψει καπως το χαμενο εδαφος..Ποια ειναι η γνωμη σας?

Ετσι, ενω ειμουν ετοιμος να αγορασω τη Sony Bravia 46" KDL-46D3500E, με ολα αυτα που ακουσα αναστατωθηκα (καθως δε ξερω και πολλα :P) και κοιταζω τωρα πιο πολυ τη Philips Cineos 42" 42PFL7603D..

Είναι νομίζω γεγονός ότι οι philips έχουν πολύ καλή επεξεργασία του τηλεοπτικού σήματος, και το ambilight προσελκύει αρκετούς.
Αλλά τώρα αν πουλάει κιόλας...
Που μπορούμε άραγε να βρούμε στατιστικά πωλήσεων;

Είμαι και εγώ στην ίδια θέση με εσένα φίλε μου.Μου κάνει και εμένα βέβαια εντύπωση τα 4 χρόνια εγγύηση της Sony αλλα πραγματικά δεν ξέρω αν η προσφορά αυτή ησχύει και σε καταστήματα εκτός Πλαισίου το έχεις ψάξει καθόλου?
Απο την άλλη και εγω για την D3500 πήγαινα και στο Πλαίσιο-Μεταμόρφωση είδα την Philips και μου άρεσε πραγματικά πάρα πολύ η εικόνα της.
Βέβαια ανάμεσα στης δύο που λες εγω θα έπερνα την Sony,+4 Inches είναι πολλες,έχουμε θέμα... :)

Απάντηση: Re: Εχει ξεπεσει η Sony?

Και οι δύο εταιρίες έχουν καλά,μέτρια και άθλια μοντέλα.

Σωστο και αυτο αλλα μην ξεχναμε οτι στην Philips πληρωνεις και "κερατιατικα" για το ambilight , ασε που σε αξιοπιστια και ποιοτητα κατασκευης η Sony ειναι μια κλαση πιο πανω.

Γιάννη κατά την γνώμη μου η ποιότητα κατασκευής των ακριβών Philips είναι πάρα πολύ καλή. Τουλάχιστον σε αυτή που είχα στην κατοχή μου ήταν το μοναδικό πράγμα που με κάλυπτε απόλυτα :D

Από αξιοπιστία δεν έχω άποψη, αλλά τα 4 χρόνια εγγύησης είναι σίγουρα σημαντικό πλεονέκτημα για τις Sony.

Γιάννη κατά την γνώμη μου η ποιότητα κατασκευής των ακριβών Philips είναι πάρα πολύ καλή. Τουλάχιστον σε αυτή που είχα στην κατοχή μου ήταν το μοναδικό πράγμα που με κάλυπτε απόλυτα

Από αξιοπιστία δεν έχω άποψη, αλλά τα 4 χρόνια εγγύησης είναι σίγουρα σημαντικό πλεονέκτημα για τις Sony.
Συμφωνώ και εγώ οτί η καλές Philips έχουν πολύ καλή ποιότητα.

Όσο για τα 4 χρόνια της sony είναι ένα πλεονέκτημα, αν και περιστασιακό μιας και που νομίζω οτί 31/8 τελειώνει η προσφορά αυτή.

To οποίο όμως τελειώνει σύντομα... Ισχύει για 3 μήνες μόνο...
Μετά γυρνάμε στον 1 χρόνο;

Όσον αφορά το αρχικό ερώτημα:

Ετσι, ενω ειμουν ετοιμος να αγορασω τη Sony Bravia 46" KDL-46D3500E, με ολα αυτα που ακουσα αναστατωθηκα (καθως δε ξερω και πολλα :P) και κοιταζω τωρα πιο πολυ τη Philips Cineos 42" 42PFL7603D..

Στις 40-42'' η σωστή σύγκριση είναι Sony 40W4000 με Philips 42PFL7603 (ambilight) ή 42PFL7403 (100Ηz). Την τελευταία δεν την έχω δει, αλλά μεταξύ των δύο πρώτων θα προτιμούσα την Sony.

Στις 46-47'' η σωστή σύγκριση είναι Sony 46D3500 με 47PFL5603 για τις οποίες δεν έχω άποψη, αλλά είμαι προκατειλημμένος αρνητικά :D Νομίζω πως η 46F86 που υπάρχει σε παρόμοια τιμή (αναφέρεται σε άλλο νήμα #881) θα είναι αισθητά καλύτερη και από τις δύο.

Last edited:
To οποίο όμως τελειώνει σύντομα... Ισχύει για 3 μήνες μόνο...
Μετά γυρνάμε στον 1 χρόνο;

οχι τερμα ο ενας χρονος,2 πλεον μετα το τελος της προσφορας

Απάντηση: Re: Εχει ξεπεσει η Sony?

Στις 46-47'' η σωστή σύγκριση είναι Sony 46D3500 με 47PFL5603 για τις οποίες δεν έχω άποψη, αλλά είμαι προκατειλημμένος αρνητικά :D Νομίζω πως η 46F86 που υπάρχει σε παρόμοια τιμή (αναφέρεται σε άλλο νήμα #881) θα είναι αισθητά καλύτερη και από τις δύο.

Συμφωνω οτι η F86 ειναι καλυτερη απο τις D3500 , 7603.

αναμεσα στις 2 LCD υπαρχει αντιθεση 16.000:1 και 30.000:1 για Sony και Phillips αντιστοιχα..

Θελω τις 46" της Sony αλλα η εικονα σε σχεση με τη Phillips δε θα ναι χαοτικη?

αναμεσα στις 2 LCD υπαρχει αντιθεση 16.000:1 και 30.000:1 για Sony και Phillips αντιστοιχα..

Aυτα ειναι νουμερα δυναμικης αντιθεσης που στην πραγματικοτητα δεν εχουν καμια σημασια.

Παντως κοιταξε και την 46F86 που οπως λεει και ο Γιωργος ειναι καλυτερη απο τις δυο παραπανω.

Με τι τιμή που έχουν πει τα παιδιά για την 46F86 είναι κελεπούρι...αλλά αφού έχει καταργηθεί, το θέμα είναι πόσα κομμάτια υπάρχουν διαθέσιμα και αν θα προλάβει κανείς να τη βρει...

Θελω τις 46" της Sony αλλα η εικονα σε σχεση με τη Phillips δε θα ναι χαοτικη?

νουμερα ειναι μονο μην τα κοιτας αυτα ειναι για τα φυλλαδια και τις διαφημισεις....μπορει στην πράξη η σονυ να χει καλυτερο μαυρο λογω πανελ

Επιτρέψτε μου λόγω θέσης να γνωρίζω τα παρακάτω ...

SONY = Δεν χαλάνε ... απλά!

Philips = Δεν χαλάνε ... πάλι απλά!

Samsung = Χαλάνε, συχνά, αλλά πουλάνε και τα 3πλάσια απο όλους τους άλλους άρα λογικό είναι το ποσοστό Bad να είναι και μεγαλύτερο

Toshiba = αρκετά προβλήματα θα τολμούσα να πώ

Panasonic = Δεν θα πάρω θέση, όλοι γνωρίζετε την ατυχία με τις px70, αλλά μετά ήρθε η px80 και τα μάζεψε λιγάκι

LG = Χαλάνε, αλλά και πάλι πουλάνε ένα σκασμό στην αγορά οπότε είναι θέμα τύχης πιο πολύ παρά θέμα ποιότητας κατασκευής