Έχετε άποψη γιά πολυεστιακά ?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
εδώ και αρκετά χρόνια, (τουλάχιστον 5) αντιστεκόμουνα σθεναρά την αγορά κοντινών(=πρεσβυωπικών) γιαλιών.

βλέπεις η μυωπία τουλάχιστον έχει και ένα καλό:μπορείς να δεις κοντά χωρίς τα γιαλιά σου ή να βελτιώσεις την κοντινή όραση με διάφορα τεχνάσματα όπως κλίση των φακών προς τα κάτω, η απομάκρυνσή τους από τα μάτια.

όλα αυτά βέβαια είναι ημίμετρα χώρια που προϋποθέτουν ότι είσαι και ο Πινόκιο ή ο Τιραμόλα, καθώς με τον χρόνο μας τέλειωσε η μύτη ενώ το χαρτί δεν διαβάζεται και με τα χέρια τεντωμένα σε έκταση.

Ετσι περισυ πήρα και κοντινά.
Τις πρώτες μέρες είπα πέταξα τα λεφτά μου.
Μετά άρχισα να τα φοράω αραιά και που.
Πλέον έχουν γίνει σχεδόν απαραίτητα (ακόμα βολεύομαι με τα τεχνάσματα) αλλά έχουν το τεράστιο κουσούρι ότι λειτουργούν άψογα ΜΟΝΟ σε μια συγκεκριμένη απόσταση, αυτήν γιά την οποία σχεδιάστηκαν.

Οι οπτικάδες φαγώθηκαν να μου προτείνουν πολυεστιακά, το κέρδος τους βλέπεις μεγάλο, αλλά εγώ αρνούμαι με την λογική ότι
1.συνηθίζεις να βλέπεις παράξενα,
2.μαθαίνει ο οπτικός μυς και χαλαρώνει πιά εντελώς και καλπάζει η πρεσβυωπία
3.η εικόνα σου στους άλλους είναι αποκρουστική (γιά μένα τουλάχιστον) επειδή μεγεθύνουν το μάτι σου δυσανάλογα στο πρόσωπο
4.προϋποθέτουν κάτι φακούς νααα ...με το συμπάθειο...
5.έχουν μεγάλο κόστος καθώς προϋποθέτουν και συχνή αντικατάσταση γιατί είπαμε:καλπάζει.
6. Συνυπολογίστε ότι θέλεις διπλά και γιά τα ηλίου....

Έχετε εμπειρία επ αυτού?
Τα φοράει κανείς ?

Re: Έχετε άποψη από πολυεστιακά ?

Δηλαδή δεν τη γλιτώνουμε την πρεσβυωπία οι μύωπες?

Τι μου είπες τώρα....

Σσσσσ, είπαμε: έχουμε αβαντάζ...

πχ η γυναίκα μου γιά να διαβάσει βιβλίο ή το κινητό της ΒΑΖΕΙ πάντα γιαλιά...
εγώ απλά βγάζω τα δικά μου.....

Απάντηση: Έχετε άποψη από πολυεστιακά ?

Μια λύση είναι αν δεν φτάνουν τα χέρια σας να κρατάτε τα χαρτιά σας με τα πόδια!!!!:flipout::flipout::flipout:

Πέρα απο την πλάκα, γνωστός μου πρόσφατα έβαλε πολυεστιακούς φακούς aka Hd και απ' ότι μου είπε, βρήκε την υγειά του!

Μελλοντικά βέβαια δεν ξέρω τι θα παιχτεί!

edit: ξέχασα να αναφέρω οτι ο γνωστός μου είναι έτσι κι αλλιώς κακάσχημος οπότε οι πολυεστιακοί φακοί μικρή συνεισφορά είχαν στην όψη του!

Last edited:
Re: Απάντηση: Έχετε άποψη από πολυεστιακά ?

Μια λύση είναι αν δεν φτάνουν τα χέρια σας να κρατάτε τα χαρτιά σας με τα πόδια!!!!:flipout::flipout::flipout:

Πέρα απο την πλάκα, γνωστός μου πρόσφατα έβαλε πολυεστιακούς φακούς aka Hd και απ' ότι μου είπε, βρήκε την υγειά του!

edit: ξέχασα να αναφέρω οτι ο γνωστός μου είναι έτσι κι αλλιώς κακάσχημος οπότε οι πολυεστιακοί φακοί μικρή συνεισφορά είχαν στην όψη του!

Κι εδώ HD???? Έλεος!!!!:slapface:

Re: Απάντηση: Έχετε άποψη από πολυεστιακά ?

δε βοηθάς....
neeext!

(θέλω πρώτο χέρι)

ο πατέρας μου (64) έχει εδώ και κάποια χρόνια, αλλά σε αυτόν το πρόβλημα για κοντά είναι πολύ μικρό. Πάντως σαν κούκος δεν δείχνει, καίτοι στο ένα μάτι φοράει 6ρη φακό.

άρα είσαι νέος...(γύρω στα 30), τυχερέ...
έχεις καμιά 10αριά χρόνια να μην ασχοληθείς με το θέμα.

Κοίτα, γενικά η μυωπία μικραίνει το μάτι (και αντίστοιχα αυτά που βλέπεις εσύ) ενώ η πρεσβυωπία τα μεγαλώνει.
Από την δική μου εμπειρία θεωρώ πιό αντιαισθητικό το δεύτερο.

Απάντηση: Έχετε άποψη από πολυεστιακά ?

Δημητρη ειναι πολυ μικρο το ποσοστο οσων τα χρησιμοποιουν,παρα πολλοι τα εχουν αγορασει,ειναι και αρκουντως ακριβα,και δεν τα χρησιμοποιουν

εδώ και αρκετά χρόνια, (τουλάχιστον 5) αντιστεκόμουνα σθεναρά την αγορά κοντινών(=πρεσβυωπικών) γιαλιών.

βλέπεις η μυωπία τουλάχιστον έχει και ένα καλό:μπορείς να δεις κοντά χωρίς τα γιαλιά σου ή να βελτιώσεις την κοντινή όραση με διάφορα τεχνάσματα όπως κλίση των φακών προς τα κάτω, η απομάκρυνσή τους από τα μάτια.

όλα αυτά βέβαια είναι ημίμετρα χώρια που προϋποθέτουν ότι είσαι και ο Πινόκιο ή ο Τιραμόλα, καθώς με τον χρόνο μας τέλειωσε η μύτη ενώ το χαρτί δεν διαβάζεται και με τα χέρια τεντωμένα σε έκταση.

Ετσι περισυ πήρα και κοντινά.
Τις πρώτες μέρες είπα πέταξα τα λεφτά μου.
Μετά άρχισα να τα φοράω αραιά και που.
Πλέον έχουν γίνει σχεδόν απαραίτητα (ακόμα βολεύομαι με τα τεχνάσματα) αλλά έχουν το τεράστιο κουσούρι ότι λειτουργούν άψογα ΜΟΝΟ σε μια συγκεκριμένη απόσταση, αυτήν γιά την οποία σχεδιάστηκαν.

Οι οπτικάδες φαγώθηκαν να μου προτείνουν πολυεστιακά, το κέρδος τους βλέπεις μεγάλο, αλλά εγώ αρνούμαι με την λογική ότι
1.συνηθίζεις να βλέπεις παράξενα, ΛΑΘΟΣ
2.μαθαίνει ο οπτικός μυς και χαλαρώνει πιά εντελώς και καλπάζει η πρεσβυωπία ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΙς ΑΛΛΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΩΠΙΑ ;
3.η εικόνα σου στους άλλους είναι αποκρουστική (γιά μένα τουλάχιστον) επειδή μεγεθύνουν το μάτι σου δυσανάλογα στο πρόσωπο ΛΑΘΟΣ
4.προϋποθέτουν κάτι φακούς νααα ...με το συμπάθειο... ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
5.έχουν μεγάλο κόστος καθώς προϋποθέτουν και συχνή αντικατάσταση γιατί είπαμε:καλπάζει.
6. Συνυπολογίστε ότι θέλεις διπλά και γιά τα ηλίου.... ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ .

Έχετε εμπειρία επ αυτού?
Τα φοράει κανείς ?

Καλά ρε συ , τι απόψεις περασμένης δεκαπενταετίας είναι αυτές ;

Η ουσία είναι μία όπως λέει και η λαϊκή σοφία.
Οταν επικρατήσει πλήρως η πρεσβυωπία διαβάζεις με τα αρ@ι@ια και πηδάς με τα μάτια.:cool::blush:
Εξαιρούμεθα ασφαλώς όλοι οι ημι-μεσήλικες τού club γιατί δεν μας πιάνουν τέτοια μάγια.:2thumb22sup:

6. Συνυπολογίστε ότι θέλεις διπλά και γιά τα ηλίου....

γιατί, διαβάζεις με τα ηλίου?

Τώρα το ότι είναι λιγάκι τσουχτερά τα κρύσταλλα (/οργανικά), αλήθεια είναι. Και εάν τους αρχίσεις και επιστρώσεις, πολωτικά κλπ, άστα να πάνε γίνονται.

γιατί, διαβάζεις με τα ηλίου?

εσύ παληκάρι μου είσαι ΠΟΛΥΥΥΥΥ νέος...

αν ήταν μόνο το διάβασμα...
να σου πω το πιό απλό...
οδηγείς και χτυπάει το τηλέφωνο...άμα το δεις σφύρα μου
ή οδηγείς και θέλεις να ρίξεις μιά ματιά στο χάρτη...

Τώρα το ότι είναι λιγάκι τσουχτερά τα κρύσταλλα (/οργανικά), αλήθεια είναι. Και εάν τους αρχίσεις και επιστρώσεις, πολωτικά κλπ, άστα να πάνε γίνονται.

-bye-

Είμαι 47 χρονών και επειδή έχω και πρεσβυωπία και μυωπία αγόρασα πολυεστιακά βέβαια τα πλήρωσα 300 ευρώ αλλά σίγουρα αξίσει τον κόπο απο το να αλλάζεις γυαλιά ανάλογα με το τι θες να κοιτάξεις κοντά ή μακρυά τα πολυεστιακά είναι λύση!!!
το μόνο πρόβλημα είναι οτι θέλει γύρω στο 10ημερο για να τα συνηθίσεις

Τα πολυεστιακά δουλεύουν μια χαρά, αλλά υπό προϋποθέσεις...
Καλό σταθερό σκελετό που να μην αλλάζει θέση στην μύτη και στα αυτιά όλη την ώρα. Όχι βαρύ και άσχημο κατ' ανάγκη, υπάρχει το τιτάνιο κι άλλα υλικά που δίνουν λύσεις.
Καλό γιατρό αλλά και τεχνίτη - οπτικό που θα μετρήσει όχι μόνο τους βαθμούς στα μάτια, αλλά κυρίως τις αποστάσεις των ματιών μεταξύ τους και ακόμα σοβαρότερο τις γωνίες με τις οποίες το μάτι κοιτάζει μέσα απ' τον φακό (και τον συγκεκριμένο σκελετό) κοντά και μακρυά. Οι γωνίες κλίσης του κεφαλιού συνυπολογίζονται επίσης, όπως και οι συνήθειες όπως διάβασμα στο κρεββάτι, παρακολούθηση τηλεόρασης μισο-ξαπλωτός κλπ..
Αν για παράδειγμα έχουμε να συνυπολογίσουμε οδήγηση και διάβασμα στο γραφείο τα πράγματα είναι σχετικά απλά με 2 μόνο γωνίες, αρκεί φυσικά αυτές να μετρηθούν σωστά.
Έμπειροι οπτικοί και οπτομέτρες τα καταφέρνουν πια καλά και με τα πολυεστιακά, αν φυσικά ασχοληθούν σοβαρά με τον πελάτη, κι αν ο πελάτης εξηγήσει αρκετά τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές του.

Κι έχοντας πει όλα τα παραπάνω, μήπως ξέρει κανείς τις ασκήσεις που χρησιμοποιούσαν (κυρίως οι Σοβιετικοί) για βελτίωση της όρασης, μια γυμναστική των ματιών που λέγεται ότι δούλευε συχνά εντυπωσιακά καλά?
Κάπου τις είχα δεί όταν δεν τις χρειαζόμουν, αλλά τώρα πούντες?

Last edited:
Πάντως το "δεν βλέπω-δεν ακούω" είναι το καλύτερο:BDGBGDB55: πράμα με τα λιγότερα μπλεξίματα...

Έτσι για τα μακρυά, κυάλια.
Για τα κοντινά, κυάλια φορεμένα ανάποδα!
Στο φινάλε τι να δεις και τι να διαβάσεις...
Συμπέρασμα:
:grinning-smiley-043Υπέρηχα εξάσκησε την αφή!