Έχετε άποψη γιά πολυεστιακά ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε άποψη γιά πολυεστιακά ?

Μπορώ και χωρίς τα γυαλιά μου .....

κοντά εννοείται .

αυτό προϋποθέτει ότι τα βγάζω, άρα δεν παίζει.

Το βασικά προβλήματα (μετά από τη συζήτηση) είναι:
α)όπως είπα τα κοντινά σε αναγκάζουν να βλέπεις ακριβώς σε μιά απόσταση, ενώ απαγορεύουν ματιές μακριά (κάτι που βολεύεται με κόλπα με τα μυωπικά)
β) τα πολυεστιακά δεν θα μπορέσω να τα δουλέψω στην εργασία μου (pc) διότι η οθόνη βρίσκεται στο άνω μέρος του οπτικού πεδίου που είναι τα μακρινά. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες περιπτώσεις εκτός από pc.....

Κοντεύω τα 50. Ο οφθαλμίατρος μου βρήκε πρεσβυωπία στα 38 και έμεινε. Α ξέχασα έχω βέβαια μυωπία 3 και κάτι. Απ' ότι ξέρω τα πολυεστιακά είναι στην πραγματικότητα 3 εστιακά. Τα φοβάμαι, για έναν απλούστατο λόγο. Έχω δει ανθρώπους με πολυεστιακά, να κάνουν στο γραφείο, κινήσεις πάνω κάτω της κεφαλής, έντονες μάλιστα. Αυτό σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς είναι αιτία αυχενικού. Τώρα αν υπάρχει κάποιος οπτικός τόσο καλός… Εγώ πάντως έχω άσχημες εμπειρίες από αυτούς.

Re: Απάντηση: Έχετε άποψη γιά πολυεστιακά ?

Τα φοβάμαι, για έναν απλούστατο λόγο. Έχω δει ανθρώπους με πολυεστιακά, να κάνουν στο γραφείο, κινήσεις πάνω κάτω της κεφαλής, έντονες μάλιστα. Αυτό σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς είναι αιτία αυχενικού. Τώρα αν υπάρχει κάποιος οπτικός τόσο καλός… Εγώ πάντως έχω άσχημες εμπειρίες από αυτούς.

Η μητέρα μου κατάφερε να ευχαριστηθεί μόνο το τρίτο ζευγάρι πολυεστιακών που έφτιαξε. Στα δύο πρώτα ίσχυε αυτό που λες, διαρκείς κινήσεις του κεφαλιού και διαρκής μετακίνηση του σκελετού. Όταν βρέθηκε "ο μάστορας" ξέμπλεξε.
Ρώτα στο γραφείο τους ανθρώπους που βλέπεις να έχουν πρόβλημα που τα φτιάξανε ώστε να μάθεις ποιούς να αποφύγεις!