Echo correction. Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
800
Παίδες, καλησπέρα!

Βιντεοσκόπησα χθες μια σχολική γιορτή με Canon HV-30 και χωρίς εξωτερικό μικρόφωνο. Επειδή η γιορτή έγινε σε κλειστό χώρο, υπάρχει πολύς αντίλαλος και εξαιρετικά ενοχλητικός.

Ως αρχάριος, ασχολούμαι με την επεξεργασία του βίντεο με το Pinnacle Studio 12. Υπάρχει, μέσα απ' αυτό το πρόγραμμα, δυνατότητα διόρθωσης του echo; Αν όχι, υπάρχει γενικώς echo correction;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

για την ακρίβεια αυτό που έχει καταγράψει το μικροφωνό σου είναι βασικά reverbation και οχι δεν μπορείς να τον αφαιρέσεις.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ενα noise gate και να ορίσεις το threshold στα όρια τις φωνής και το output όχι μηδέν (ώστε να χαμηλώνει τις αντηχήσεις αλλα να μην τις κόβει τελείως).

για την ακρίβεια αυτό που έχει καταγράψει το μικροφωνό σου είναι βασικά reverbation και οχι δεν μπορείς να τον αφαιρέσεις.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ενα noise gate και να ορίσεις το threshold στα όρια τις φωνής και το output όχι μηδέν (ώστε να χαμηλώνει τις αντηχήσεις αλλα να μην τις κόβει τελείως).

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή όμως είμαι ψιλοάσχετος, τι ακριβώς είναι το noise gate, πού το βρίσκεις και πώς το βάζεις;

(Παιδιά μη βαράτε! Σας είπα, είμαι αρχάριος!)

θα το βρεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου (soundforge, cooledit κτλ) και είναι φίλτρο. Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει το pinnacle studio, ίσως έχει κάτι αντίστοιχο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Noise_gate

Δοκίμασε με το noise gate που είπε ο φίλος και χρησιμοποιήσε και ένα παραμετρικό equaliser , κόψε πολύ χαμηλές και πολύ υψηλές συχνότητες και κάνε ένα σκανάρισμα να ακούσεις την περιοχή της φωνής και τόνισε την. Αυτά σαν πρώτη σκέψη.