Έχω μπερδευτεί με τις εγγραφές dvd !!

Ιlias P.

New member
Καλημέρα παιδιά, η μητέρα μου είχε αγοράσει μιά Samsung 40'' με ενσωματωμένο mpeg4 και προ της ψηφιακής εποχής έγραφε σε dvd-r και -rw .

Πλέον αδυνατεί να γράψει το dvd και της είπαν να αγοράσει αποκωδικοποιητή για το dvd-player .

Έστω πως συνδέω με scart τον αποκωδικοποιητή στο dvd , πώς θα γίνει η εγγραφή ? Θα μπορεί να γράψει στα επανεγράψιμα δισκάκια ή ξεχνάμε πιά τα

δισκάκια και πάμε μόνο σε εγγραφή σε usb-stick στη θύρα του αποκωδικοποιητή ?

Και αν τέλος τα δισκάκια εγγραφής και έστω πως δεν είχε καν το dvd-player πως θα γινόταν εγγραφή σε τηλεόραση που ήδη έχει ενσωματωμένο

αποκωδικοποιητή ?

Μερικές τηλεοράσεις μπορούν να δώσουν σε αναλογικό composite το σήμα του ψηφιακού τους δέκτη μέσω του SCART, για εγγραφή σε παλαιότερες συσκευές video. Πριν αγοράσεις ξεχωριστό δέκτη mpeg4, κάνε μια δοκιμή μήπως υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από τη συγκεκριμένη Samsung: σύνδεσε τις δύο συσκευές με SCART, όρισε στο DVD-Recorder ως είσοδο το συγκεκριμένο βύσμα SCART (συνήθως είναι το AV1), τσέκαρε στο μενού της τηλεόρασης αν υπάρχει κάποια επιλογή "Έξοδος AV" όπου θα ορίσεις TV και δοκίμασε αν εγγράφεται αυτό που παίζει η τηλεόραση εκείνη την ώρα...

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση αλλά η τηλεόραση με το dvd είναι ήδη συνδεδεμένα με scart και παλιότερα το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να ανοίξω το dvd, αυτόματα η τηλεόραση το γύρναγε σε av1 ή ext1 κάτι τέτοιο, και η εγγραφή γινόταν κανονικά. Τώρα πιά δε μπορεί να γράψει το dvd.

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση αλλά η τηλεόραση με το dvd είναι ήδη συνδεδεμένα με scart και παλιότερα το μόνο που έπρεπε να κάνω είναι να ανοίξω το dvd, αυτόματα η τηλεόραση το γύρναγε σε av1 ή ext1 κάτι τέτοιο, και η εγγραφή γινόταν κανονικά. Τώρα πιά δε μπορεί να γράψει το dvd.

Δεν με κατάλαβες... Αυτό το έκανες παλιά, όταν χρησιμοποιούσες τον δέκτη του DVD-Recorder για τις εγγραφές. Εγώ σου λέω να δοκιμάσεις το ανάποδο: δηλαδή, το DVD-Recorder να μπει σε AV1/Ext1 (κάπου στο τηλεκοντρόλ του θα έχει κάποιο πλήκτρο τύπου input select) και η τηλεόραση να παίζει όχι στο AV1, αλλά στο κανάλι που θέλεις να γράψεις... ;)