Έχοντας έναν δέκτη, μπορώ να βάλω έναν ίδιο σαν δεύτερο στην ίδια τηλεόραση;

Έπεσες στην περίπτωση. Πάντως σε δικό μου ALI έχω δοκιμάσει αρχείο .mts (δεν θυμάμαι που το βρήκα, μάλλον κάποιος το είχε ανεβάσει στο forum για κάποιον λόγο), και δεν το έβλεπε καθόλου. Πάντως λίγοι δέκτες γράφουν .mts, και εσύ έπεσες σε έναν από αυτούς.
Επεξεργασία: Τώρα είδα ότι και εσύ έλεγες για Fergie. Κρίμα ο πιο διαδεδομένος δέκτης να γράφει σε τέτοια μορφή. Και του Kosta πως διάβαζε αρχεία .ts; Δέκτης με .mts να διαβάζει .ts; Ίσως για αυτό να το χάλασε. Τέλος πάντως έχουμε βγει τελείως off topic.

κοιτα αποτι εχω καταλαβει το .mts ειναι πιο "ψαγμενο" (αλλα τι να το κανω το ψαγμενο οταν δεν παιζει αλλου?!) απο το .ts , να φανταστεις ως header λεει "BDAV - Blu-ray Video" η εγγραφη του Fergie !

σουβαρα ρε Ferguson? κοιτα να δεις που γραφει σε ποιοτητα BD,και δεν το ξερα! και σε 16αρι φλασακι μαλιστα! αρκει να βρω την ρυθμιση για 1080p 30MBPS μεσα στο μενου! που να κρυβεται η ατιμουλα...θα την ξετρυπωσω εγω! χαχαχαχαχα

αρχεια .ts διαβαζει και παιζει μια χαρα ο Fergie. απλα ο ιδιος γραφει σε .mts

Last edited by a moderator:
Το δικο σου ζητημα ειναι απλο και εχει λυση. Θελεις δυο δεκτες για δυο τηλεορασεις. Παιρνεις ιδια μαρκα και ιδιο μοντελο, και τελειωσε !

Το θεμα ειναι πως θα εχουμε στην ιδια τηλεοραση δυο ιδιους δεκτες, δυο Opticum ζηταω ο ανθρωπος, δεν ζηταω πολλα !

Πάντως σ' ένα SONY DVD HDD, και συγκεκριμένα το RDR HX1010S, που είχα πάρει στις αρχές του 2006, έχει στο τηλεχειριστήριό του έναν επιλογέα τεσσάρων θέσεων (το ονομάζει Command Mode) σκεπασμένο με ένα αυτοκόλλητο που κολλάει και ξεκολλάει για να μη το αλλάξεις κατά λάθος. Πρώτα φυσικά το αλλάζεις από τις ρυθμίσεις στο μενού του και μετά στο τ/χ.

Βέβαια, μηχάνημα παραγωγής του 2005, που ακόμη καλά κρατεί απροβλημάτιστα σε ότι λέει ότι κάνει και είχε τότε 400GB σκληρό, HDMI OUT με Upscaling, Digital Out Coaxial ή Optical και άλλες πεντακόσιες λειτουργίες/συνδέσεις και τα λεφτά που έκανε, θα περίμενες προφανέστατα να έχει αυτή την επιλογή, σε σύγκριση με τα κουτιά και τη τιμή τους που παίρνουμε σήμερα.

Άρα φίλε audiov, για μας σωστό και λογικό αυτό που ζητάς, για τον Κινέζο όμως, μάλλον πολλά ζητάς και θα πρέπει να πας στη λύση με διαφορετικούς δέκτες ή να περιμένεις, ελπίζοντας πως ο Κινέζος κάποια στιγμή θα το κάνει :flute: :smileJap: :guitarist:

Καλές Γιορτές να έχουμε,

Ντίνος

Last edited:
Ένα κολπάκι που χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό. Δεν το ανέφερα μέχρι σήμερα γιατί είναι λίγο πατέντα. Αλλά αφού δεν βρέθηκε τίποτα άλλο, ας το αναφέρω.
Έχω αυτή την στιγμή 4 δέκτες ενεργούς στην ίδια τηλεόραση. Ο ένας έχει προβλήματα με τους άλλους δέκτες. Συγκεκριμένα ο Crypto 210AD έχει σχεδόν ίδιο τηλεκοντρόλ με τον XORO 7600 ( που έχω πια αποσύρει). Όχι το ίδιο ακριβώς για να έχουν το ίδιο τηλεκοντρόλ (και να με γλιτώσουν από τον προγραμματισμό και την χρήση ενός από τα δύο), αλλά με πολλά ίδια πλήκτρα. Και τώρα που ο XORO αντικαταστάθηκε από τον Lifeview A1, το EXIT του Α1 είναι το ON/OFF του 210AD!!!
Έτσι χρησιμοποιώ αυτό το απλό κόλπο. Βοηθάει βέβαια ότι τον 210AD τον χρησιμοποιώ πια σπάνια. Είναι ο τρίτος δέκτης. Ευτυχώς οι δύο κύριοι Lifeview BOXHDA και Lifeview BOXHDA1 δεν έχουν κοινό πλήκτρο.

DSC00002.jpg

DSC00001.jpg

Είναι χαρτόνι. Το εξώφυλλο από μία παλιά ατζέντα. Έσκισα το εσωτερικό του και έμεινε μόνο το εξώφυλλο. Θέλει λίγο σκληρό χαρτόνι, γιατί είχα δοκιμάσει και με λεπτότερο, αλλά παίρναγε το σήμα. Το σκληρό εξώφυλλο μίας ατζέντας ή τετραδίου είναι εντάξει. Και δεν είναι πάρα πολύ χοντρό ώστε να μην κλείνει τις τρύπες εξαερισμού στο κάτω μέρος του δέκτη.
Το θετικό της ατζέντας είναι ότι στέκεται σε γωνία 90 μοιρών, σε μορφή Γ, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Το ένα μέρος είναι κάθετο και ακουμπάει πάνω στο ματάκι υπερύθρων του δέκτη ώστε να το κρύβει. Το άλλο μέρος μπαίνει κάτω από τον δέκτη με γωνία 90 μοιρών και το σταθεροποιεί. Και ότι είναι χαρτόνι σημαίνει ότι κόβεται στο μέγεθος που το θέλω. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι ότι πρέπει να ακουμπάει το χαρτόνι πάνω στο ματάκι για να μην περνάει το σήμα. Λίγη προσοχή όταν το τοποθετώ, αλλά μετά δεν κουνιέται καθόλου. Είπαμε η γωνία 90 μοιρών το σταθεροποιεί. Μπαίνει πάνω στον δέκτη που δεν θέλουμε να παίρνει σήμα. Για παράδειγμα σε αυτόν που γράφει όταν παρακολουθείς κάτι από τον άλλον. Φυσικά χρειάζεται σε δέκτες που έχουν το ίδιο ή αλληλοεπιδρούμενο τηλεκοντρόλ.

Το μπάχαλο με τα καλώδια από πίσω δεν χρειάζεται σχολιασμό. 5 διαφορετικές συσκευές με καλώδιο HDMI, και οι 4 από αυτές θέλουν και καλώδιο κεραίας. Ευτυχώς από εκεί που κάθομαι δεν φαίνονται τόσο πολύ.