Έχουν νόημα τα ακριβά bluray players σε "μικρές" τηλεοράσεις;

Quartz

Established Member
24 November 2007
125
Everywhere!
Λύστε μου μια απορία, εσείς που πολλά έχουν δει τα μάτια σας!
Μέχρι στιγμής είχα μόνο DVD player και λέω να πάρω ένα bluray.
Έχει νόημα να δώσω 300-400 ευρώ να πάρω bluray player για μια πλάσμα 42 ιντσων HD ready 1080i ?
Η θα είναι λίγο πεταμένα λεφτά και καλύτερα να πάρω ένα φτηνό των 100 ευρώ;
Να ήταν ένας προβολέας και να βλέπω σε 100 ίντσες ή καμία 55άρα οθόνη να το καταλάβω... αλλά σε τέτοιες διαστάσεις και με 1080i έχει νόημα; Τι λέτε;

δεν ειμαι ειδημων,αλλα υποθετω πως οχι,δεν ειναι λογικο.φανταζομαι πως τα παιδια θα σου πουν οτι δεν ειναι λογικο να κοστιζει το player περισσοτερο απο την τηλεοραση.και για να σου καταθεσω την εμπειρια μου θα σου πω πως σε 37' lcd hd ready εχω συνδεσει ps3 και denon 1930.σε dvd καμια διαφορα,σε bd αισθητη διαφορα μεν,αλλα σε 37 ιντζες τι να το κανω.Γνωμη μου να παρεις ενα bd player των 200 ευρω που θα παιζει μια χαρα και σε περισσοτερες ιντσες αργοτερα.

Δεδομένου του υλικού που υπάρχει σε Bluray θεωρώ ότι δεν αξίζει ακόμη η αγορά ενός τέτοιου player.
Πάρε ένα καλό media player και με τα ρέστα (και προσθέτοντας λίγα) αγόρασε την ερχόμενή σου Plasma.

Έχει νόημα να δώσω 300-400 ευρώ να πάρω bluray player για μια πλάσμα 42 ιντσων HD ready 1080i ?
Η θα είναι λίγο πεταμένα λεφτά και καλύτερα να πάρω ένα φτηνό των 100 ευρώ;

Τα BD Players αυτής της κατηγορίας (< 500 ευρώ) δεν έχουν αξιόλογες διαφορές στον τομέα της εικόνας. Και μάλιστα σε μία οθόνη 42" δεν θα καταλάβεις καμία απολύτως διαφορά. Πάρε κάποιο οικονομικό για να μπορείς να το αλλάξεις αργότερα.

Προσωπικά σε αυτές τις ίντσες δεν θα μπαινα στον κόπο να πάρω bluray player. Το ps3 μια χαρά είναι, εκτός αν δεν το χεις ήδη..
Πάρε ένα media player και άσε τα bluray για μεγάλη εικόνα.
Ιδίως αν βλέπεις από τα 3 μέτρα, ,αμφιβάλω αν θα δείς διαφορές ανάμεσα σε καλή ματρόσκα ή bluray. Υπάρχουν τόσα κακά δισκάκια στην αγορά που ώρες ώρες μετανοιώνω τα λεφτά..

Δεν νομίζω ότι αξίζει μια τόσο ακριβή αγορά. Πιστεύω ότι και με 150 θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Όσο για τα περί 1080i, σκέψου ότι κατά πλειοψηφία οι ταινίες blu-ray που πωλούνται (δεν αναφέρομαι στις 3d, για τις οποίες δεν γνωρίζω) είναι σε ανάλυση 1280*720...

Πάσης φύσεως δισκάκια θα είναι μουσειακό είδος σε 5-6 χρόνια και όλα θα διαμοιράζονται μέσω web στους αντίστοιχους players.

Πάντα θα χρειάζεται και ένας player για να παίξει τα δισκάκια μας (DVD ή Bluay)
Όσο για τον media player, δεν βρίσκω το λόγο αφού με ένα philips bdp3200 (99 ευρώ) παίζεις όλα τα φορματ και δεν γεμίζεις το σπίτι με συσκεύες.

Η μόνη περίπτωση να καταργηθούν τα δισκάκια είναι να υπάρξει ταυτόχρονα με την δυνατότητα γρήγορου κατεβάσματος υλικού και παροχή αποθηκευτικού χώρου... με λίγα λόγια free and very fast download μετά την πρώτη αγορά!

Επίσης όσον αφορά τα BluRay Players (ακριβά - φτηνά) μην παραγνωρίζετε και τις δυνατότητες του κάθε BDplayer... καθώς και την απόσταση θέασης σε σχέση με το μέγεθος της τηλεόρασης...

πχ. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα ένα ΒDplayer...

- με 7.1 αναλογικές εξόδους, bass management και καλά DACs ανά κανάλι για έναν κάτοχο ΑV Receiver χωρίς ΗDMI 1.3 και πάνω και καλών ηχείων?

- με ενσωματωμένο καλό Media Player ή δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης... για κάποιον που δεν έχει media player ή ίσως δεν έχει χώρο για ξεχωριστό media player ή δεν θέλει άλλα RC στο σαλόνι του?

- με καλύτερο video chip, για κάποιον με μια καλή 42άρα και απόσταση θέασης μικρότερη από τα δύο μέτρα?

Θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αξιολογήσει ο υποψήφιος αγοραστής ανάλογα με τις ανάγκες του, τις απαιτήσεις του στην αναπαραγωγή και ποιότητα εικόνας/ήχου... ακόμα και τα γούστα του.

Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα ούτε να προβλέψουμε το μέλλον για τις τεχνολογίες που θα έρθουν ή ακόμα και τις ανάγκες που θα έχουμε τότε.

:ernaehrung004: