EDG Nemesis και proxy settings

psybill

Established Member
28 June 2007
228
Ρέθυμνο
όποιος έχει περισσότερες γνώσεις πάνω στο linux ίσως να μπορεί να βοηθήσει λίγο.
όσοι ασχολείστε με το nemesis από τον dm500 αλλά και τώρα στον 800 θα έχετε δει την δυνατότητα που δίνει το Image για σύνδεση μέσω proxy.
αυτό που θέλω να πετύχω είναι να πάρω internet στον dreambox χρησιμοποιώντας το wind plus non από το κινητό μου το οποίο φυσικά περνάει από proxy. με την κανονική σύνδεση της wind (χωρις Proxy) να σημειώσω ότι παίρνω internet κανονικά!!
ας τα πάρω από την αρχή. στον dm500 βάζοντας τα στοιχεία του proxy μέσα από τον δέκτη δημιουργείται ένα αρχείο μέσα στο var/etc το όνομα proxy.sh και το οποίο περιέχει την εξής γραμμή

#!/bin/shexport http_proxy="http://192.168.200.10:9401"

κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον dm800, μόνο που το αρχείο proxy.sh δημιουργείται στον φάκελο etc και αυτό που εμφανίζεται μέσα είναι:
#!/bin/shexport http_proxy=http://:@192.168.200.10:9401

φυσικά δεν έχω καταφέρει να δω internet στους δέκτες. αυτό που θέλω να μου πείτε είναι αν βλέπετε κάποιο λάθος στην σύνταξη της εντολής που εμφανίζεται και αν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.
επίσης δοκίμασα είναι να δώσω από telnet την εντολή

export HTTP_PROXY=192.198.200.10:9401
αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία.

όλα αυτά βέβαια με αναζητήσεις που έκανα στο net και όχι από το μυαλό μου. μπορεί τελικά ότι και να κάνω να με κόβει ο proxy της wind αλλά θέλω να δω αν υπάρχει κάτι άλλο ώστε να εξαντλήσω τις πιθανότητες!!

Απάντηση: EDG-Nemesis 1.0 RC1 HD for DM800

Πιθανολογώ ότι ο proxy σου χρειάζεται και κάποιο username/password...
Δεν ξέρω αν το Nemesis μπορεί να σε καλύψει σ'αυτό γιατί δεν έχω δει το αντίστοιχο μενού. Εάν δεν έχει τη δυνατότητα τότε μπαίνεις σε περιπέτειες.

Re: EDG-Nemesis 1.0 RC1 HD for DM800

το nemesis εχει πεδία για user/pass. δοκίμασα βάζοντας wap/wap τα οποία όμως τα χρησιμοποιώ στα στοιχεία της βασικής σύνδεσης στο κινητό και όχι στον proxy. για να σου δώσω να καταλάβεις και στο pc παίρνω internet μέσα από τον plus non stop απλά βάζοντας στις ρυθμίσεις του browser τα στοιχεία του Proxy( χωρίς user/pass). τα υπολόιπα στοιχεία όπως APN, user, pass τα παίρνει από το κινητό. δεν είμαι σίγουρος λοιπόν αν χρειάζονται ή όχι αλλά και με τους δυο τρόπους δεν είδα αποτέλεσμα.
όπως βλέπεις αυτά που είναι γραμμένα μέσα στο αρχείο pxoxy.sh είναι λίγο διαφορετικά. βλέπεις κανένα λάθος σε κάποιο από τα δυο? μήπως έτισ όπως είναι γραμμένη η εντολή δεν την διαβάζει κατά την εκκίνηση?

EDIT: βάζοντας user & pass η εντολή γίνεται
#!/bin/sh
export http_proxy=http://wap:[email protected]:9401

Last edited:
Απάντηση: EDG-Nemesis 1.0 RC1 HD for DM800

Δεν εχω σχετική εμπειρία με τους proxy servers της κινητής τηλεφωνίας.
Δε νομίζω ότι κάνεις κάτι λάθος από τη μεριά σου. Δεν ξέρω όμως και πως αντιμετωπίζει τους proxy το Nemesis για να ξέρουμε αν σε "κόβει" ο ίδιος ο proxy.
Μια λύση θα ήταν να αφήσεις το PC σου να συνδέεται μέσω του proxy και να "μοιράζεις" εκείνη τη σύνδεση μέσω τη θύρας lan του pc προς το dreambox.

μα αυτό γίνεται ουσιαστικά. το κινητό (windows mobile) δηιουργεί μια εικονική τοπική σύνδεση με το Pc. κάνω dridge αυτή την σύνδεση με αυτή που συνδεεται το pc με τον dreambox και έτσι πετυχαίνω την σύνδεση με το net με την wind internet.
αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν είναι ενεργή αυτή η σύνδεση και ταυτόχρονα και ο Proxy το pc δεν μπορεί να συνδεθεί. αυτό γίνεται μόνο με την σύνδεση wind wap που είναι και το φυσιολογικό ενώ αντίστοιχα ο dreambox όταν είναι ενεργή η wind internet και υπάρχουν οι ρυθμίσεις του Proxy παίζει κανονικά, ενώ δεν θα έπρεπε. γι αυτό με κάνει να λέω ότι κάτι άλλο συμβαίνει και δεν λαμβάνει ο δέκτης την ρύθμιση...

Απάντηση: Re: EDG-Nemesis 1.0 RC1 HD for DM800

μα αυτό γίνεται ουσιαστικά. το κινητό (windows mobile) δηιουργεί μια εικονική τοπική σύνδεση με το Pc. κάνω dridge αυτή την σύνδεση με αυτή που συνδεεται το pc με τον dreambox και έτσι πετυχαίνω την σύνδεση με το net με την wind internet.
αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν είναι ενεργή αυτή η σύνδεση και ταυτόχρονα και ο Proxy το pc δεν μπορεί να συνδεθεί. αυτό γίνεται μόνο με την σύνδεση wind wap που είναι και το φυσιολογικό ενώ αντίστοιχα ο dreambox όταν είναι ενεργή η wind internet και υπάρχουν οι ρυθμίσεις του Proxy παίζει κανονικά, ενώ δεν θα έπρεπε. γι αυτό με κάνει να λέω ότι κάτι άλλο συμβαίνει και δεν λαμβάνει ο δέκτης την ρύθμιση...

Φίλε μου, sorry, αλλά "σε χάνω"...
Μου τα λες λίγο μπερδεμένα...

το ξέρω ότι σε μπερδεύω αλλά δεν ήθελα να τα γράψω τόσο αναλυτικά για να μην ξεφύγω και κουράσω και τους υπόλοιπους. αν θέλει λοιπόν ο Alex να μεταφέρει όλα τα post σε καινούριο θέμα...
η wind προσφέρει δυο ειδών σύνδεσης. η μία για internet και η άλλη για wap το οποίο όμως βγαίνει και στο internet αλλά με περιορισμούς. το πρώτο φυσικά είναι πολύ ακριβότερο ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξεις, ενώ το δευτερο κοστίζει μόλις 4 το μήνα. υπάρχει βέβαια ένα όριο στα 40mb αλλά προς το παρόν στα καρτοκινητά δεν ισχύει.
στην πρώτη περίπτωση λοιπόν έχουμε
APN: gint.b-online.gr
user: wap
pass: wap
δεν απαιτεί proxy και φυσικά έχω internet και στο pc και στον dreambox κανονικά.αν με αυτή τη σύνδεση χρησιμοποιήσω τον proxy στον browser του pc τότε ΔΕΝ έχω internet. με την ίδια σύνδεση στον dremabox αν χρησιμοποιήσω τον proxy έχω internet, πράγμα που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. αυτό με κάνει να λέω ότι είτε βάλω είτε δεν βάλω proxy settings ο dream δεν το λαμβάνει υπόψη και πέρνει μόνο τις βασικές ρυθμίσεις του δικτύου.
στην δεύτερη περίπτωση έχουμε
APN: gwap.b-online.gr
user: wap
pass: wap
proxy: 192.168.200.10
port: 9401
εδώ λοιπόν για να πάρω internet στο pc απλά ενεργοποιώ τον Proxy στον browser και είναι όλα μια χαρά. δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στον dream και αυτό θέλω να καταφέρω.
ελπίζω να έγινα πιο καταοητός αυτή τη φορά. εκτός από την δορυφορική το άλλο μου φοβερό κόλλημα είναι τα κινητά τηλέφωνα γι αυτό το προσπαθώ ακόμα, αλλιως θα τα είχα ήδη παρατήσει....